Jump to content

advanbrunschot

Members
 • Content Count

  204
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Waalwijk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik had mijn seizoen aangepast op vanaf 20 april voor ca. 5 weken afwezig te zijn omdat ik een camino zou gaan lopen in Spanje. Maar dat ging uiteraard niet door. Daarom moest ik vanaf de datum van beslissen alsnog wat dingen aan gaan passen. Dus snel de bedden in orde gemaakt voor de groenten die ik vanaf half april kon zaaien. En gisteren heb ik een korte film gemaakt van de resultaten. Te bekijken op Youtube:
 2. Iedereen bedankt voor de tips en de zienswijzes. Ik denk dat ik gaten in de bodem ga maken.
 3. Om te voorkomen dat de munt gaat woekeren in de tuin, heb ik een emmer ingegraven. Gevuld met potgrond en daar de munt in, ik weet zeker dat er geen wortel doorheen komt. Maar natuurlijk kan het water ook niet weg en met al die regen, is dat best veel. Maar als ik nu een gat maak in de emmer, dan loopt het water wel weg, maar vinden de wortels ook een weg naar buiten. En dan kan ik niet zo goed geen emmer ingraven. Wie heeft er de oplossing voor dit probleem? PS Ik heb al gezocht op 'munt' en 'emmer' maar dan krijg ik 172 pagina's met hits. En dat is ondoenlijk om die allemaal te gaan lezen.
 4. https://www.jeroenmarbus.nl/index.php/jm-s-blog/50-mailen-vuitn-excel-via-macro (Ik ga op zoek naar iets om vanuit mijn Excel lijst een notificatie te krijgen, als de geplande datum daar is. Geen flauw idee of dat kan.) Ik doe ook redelijk wat met Excel en ik heb het niet nodig, wat jij wil gaan doen. Maar ik vond het wel interessant en daarom heb ik even gezocht. Misschien heb je er iets aan?
 5. Ik heb vandaag de eerste voorbereidingen getroffen. Ik wil aan het einde van deze maand de peper gaan zaaien in plastic bekers die in een kweekbak van de IKEA staan. Maar het is voor mij altijd lastig om het verschil te zien tussen onkruid en een opkomend peperplantje. Daarom heb ik nu al de bekers gevuld met de zaaigrond en in de kweekbak geplaatst. Nu weet ik zeker dat alles wat opkomt onkruid is, want de peperzaadjes zitten nog in de envelop.
 6. Ik heb vandaag de eerste voorbereidingen getroffen. Ik wil aan het einde van deze maand de peper gaan zaaien in plastic bekers die in een kweekbak van de IKEA staan. Maar het is voor mij altijd lastig om het verschil te zien tussen onkruid en een opkomend peperplantje. Daarom heb ik nu al de bekers gevuld met de zaaigrond en in de kweekbak geplaatst. Nu weet ik zeker dat alles wat opkomt onkruid is, want de peperzaadjes zitten nog in de envelop.
 7. Wat is dan de beste tijd om aan te aarden?
 8. Half november heb ik mijn knoflook in de grond gestopt. Vorig jaar heb ik het exact op 10 oktober om 10.10 u gedaan. Maar dat heeft niet echt geholpen om roest te voorkomen ten tijde van het oogsten. Ook waren de bollen aan de kleine kant. Daarom een maand later in de grond gedaan en ik hoop dat het ook helpt om roest te voorkomen. Zo is moestuineren voor amateurs toch een kwestie van veel dingen uitproberen, maar nu praat ik wel voor mezelf.
 9. En ook hier de zaden in goede orde ontvangen.
 10. Bedankt voor het antwoord. Ik denk dat ik een deel ga afdekken met karton en champignonmest om dit te verwijderen.
 11. Wie kan me hierbij helpen? Het is een drama dit plantje.
 12. Ik had een paar grijze vuilniszakken gevuld met bladeren. Na 2 jaar buiten staan was het best mooie bladaarde geworden, alleen vielen de zakken in stukjes uit elkaar. Ik heb dit jaar mijn fruitbomen flink gesnoeid en de bladeren heb ik nu op de composthoop gedaan. Ik zeef de compost toch altijd, dus te grote stukjes haal ik er zo wel uit en gaan nog een jaar terug op de composthoop.
 13. Dus gewoon alles wat uitsteekt eraf, onafhankelijk van het aantal ogen, bladeren, trossen?
 14. Ik heb mijn druif aan een rek staan en ik snoei die ieder jaar kort terug. Maar tijdens het groeien komen er echt aan alle kanten lange takken uit die ik ook weer weg knip. Maar ik was tijdens vakantie in Frankrijk en Spanje en daar zie ik de rijen druivenstruiken mooi compact en recht gesnoeid zijn. Hoe doen ze dat? Want dat zou ik dus ook graag willen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...