Jump to content

advanbrunschot

Members
 • Content Count

  214
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Waalwijk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb nog maar 1 plant van de wedstrijdpeper over, maar daar hangen wel heel veel pepers aan. Maar ze zijn nu nog groen, ik laat ze nog even hangen tot het einde van de maand. Misschien komen er dan nog wat centimeters bij?
 2. Ik heb er gisteren wat foto's van gemaakt. Ik hoop dat ze wat duidelijkheid verschaffen.
 3. Ik ga zaterdag weer naar de tuin, dan zal ik er foto's van maken.
 4. Ze zijn zo lang geworden omdat ik de afgelopen 2 weken op vakantie was. Vanmiddag was ik voor het eerst weer op de tuin. En de vormsnoei, is dat ook alles gewoon afknippen tot op het oude hout, want dat heb ik gedaan.
 5. Ik zie regelmatig in wijngaarden van die mooie compacte druivenstruiken staan en dat wil ik ook graag. Ik heb een druivenstruik van ca 3 jaar oud in mijn moestuin. In Spanje had ik gezien dat de druivenstruiken heel rigoreus gesnoeid worden, alleen het oude hout blijft dan staan. Dus ik besloot om dat in het najaar 2019 ook te doen. In de jaren daarvoor groeide mijn struik uit met hele lange stengels die overal tussendoor groeiden, in de bramenstruik en appelboom die ook in de buurt staat. Maar geholpen heeft het niet, nog steeds van die hele lange stengels die overal tussendoor groeien, sommige stengels wel 2 tot 3 meter lang. Hoe kan ik er nu voor zorgen dat de struik mooi compact blijft. Ik heb ook maar heel weinig druiventrosjes die tot nu toe ook nog best klein zijn. Wie heeft er tips voor mij?
 6. Ik weet het ook niet 100% zeker dat dit de wedstrijdpeper is, vandaar dat ik ook geen inzending ga doen. Volgend seizoen hoop ik een kasje te hebben, dan zal het wel beter gaan. Tenminste dat hoop ik.
 7. Ik ben helemaal een tijd stil geweest hier. De peperplantjes deden het heel slecht bij mij in de fase dat ze nog binnen in potjes stonden. Na het uitplanten in de buitenlucht zijn de planten helemaal bijgekomen en begonnen de pepers ook te groeien. Maar vooral in de dikte en niet in de lengte. Maar dan nog, ik ga de langste zoeken en de foto insturen. Misschien een mooie eindsprint?
 8. Dit ziet er uit als het werk van een kenner. Vandaar mijn vraag aan je. Vorig jaar heb ik van het overschot aan pepers sambal gemaakt. Ik had 3 potten maar wij zijn geen grootverbruikers van sambal. Dus ik had tot vandaag nog 2 potten over, maar helaas beiden beschimmeld. Wat kan ik er aan doen om dat te voorkomen? Of is de beste oplossing: kleinere potjes?
 9. En op welk moment doe jij dat? Preventief of op het moment dat de eerste aantasting zichtbaar is?
 10. Ik heb gisteren mijn knoflook geoogst, in november 2019 heb ik 3 soorten gezet, Therador, Transylvanian en Purple Haze. Ik doe mee aan de peperwedstrijd, maar ik kan beter meedoen aan de wedstrijd 'knoflook met roest'. Dat heb ik echt veel, ik ben wel een beetje gerustgesteld doordat roest geen invloed of weinig invloed heeft op de grootte van de bol. Ik had ze nu onderling op 10 cm afstand gezet, maar dat ga ik in november verhogen naar 20 cm. Dan heb ik er wel minder, maar dat is niet erg, we gebruiken nu nog van de oogst van het seizoen 2018-2019. Ik ga volgend seizoen Therador zetten, die had nog de minste roest en de grootste bollen. Therador: Transylvanian 3 soorten ter vergelijking, Therador aan de linkerzijde, midden Transylvanian, rechts de Purple Haze Purple Haze:
 11. Ik had mijn seizoen aangepast op vanaf 20 april voor ca. 5 weken afwezig te zijn omdat ik een camino zou gaan lopen in Spanje. Maar dat ging uiteraard niet door. Daarom moest ik vanaf de datum van beslissen alsnog wat dingen aan gaan passen. Dus snel de bedden in orde gemaakt voor de groenten die ik vanaf half april kon zaaien. En gisteren heb ik een korte film gemaakt van de resultaten. Te bekijken op Youtube:
 12. Iedereen bedankt voor de tips en de zienswijzes. Ik denk dat ik gaten in de bodem ga maken.
 13. Om te voorkomen dat de munt gaat woekeren in de tuin, heb ik een emmer ingegraven. Gevuld met potgrond en daar de munt in, ik weet zeker dat er geen wortel doorheen komt. Maar natuurlijk kan het water ook niet weg en met al die regen, is dat best veel. Maar als ik nu een gat maak in de emmer, dan loopt het water wel weg, maar vinden de wortels ook een weg naar buiten. En dan kan ik niet zo goed geen emmer ingraven. Wie heeft er de oplossing voor dit probleem? PS Ik heb al gezocht op 'munt' en 'emmer' maar dan krijg ik 172 pagina's met hits. En dat is ondoenlijk om die allemaal te gaan lezen.
 14. https://www.jeroenmarbus.nl/index.php/jm-s-blog/50-mailen-vuitn-excel-via-macro (Ik ga op zoek naar iets om vanuit mijn Excel lijst een notificatie te krijgen, als de geplande datum daar is. Geen flauw idee of dat kan.) Ik doe ook redelijk wat met Excel en ik heb het niet nodig, wat jij wil gaan doen. Maar ik vond het wel interessant en daarom heb ik even gezocht. Misschien heb je er iets aan?
 15. Ik heb vandaag de eerste voorbereidingen getroffen. Ik wil aan het einde van deze maand de peper gaan zaaien in plastic bekers die in een kweekbak van de IKEA staan. Maar het is voor mij altijd lastig om het verschil te zien tussen onkruid en een opkomend peperplantje. Daarom heb ik nu al de bekers gevuld met de zaaigrond en in de kweekbak geplaatst. Nu weet ik zeker dat alles wat opkomt onkruid is, want de peperzaadjes zitten nog in de envelop.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...