Jump to content

tielse flipje

Members
 • Posts

  304
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boekelo

Recent Profile Visitors

920 profile views
 1. Reine Claude d'Oullins is sterkgroeiend, vertakt matig en heeft bros hout. Ik zou ervoor kiezen om geen harttak aan te houden, omdat deze teveel gaat domineren. Eén etage met vier tot 5 gesteltakken lijkt mij veel beter. Een leuke uitdaging!
 2. Even een correctie. niet flauw bedoeld hoor! Het schuifje is om te oculeren, hierbij schuif je het oog in de geopende bast van de onderstam. Bij het chippen heb je dit niet nodig, de bast hoeft dan niet los te laten.
 3. "Composteren is een biologisch proces dat organisch materiaal omzet in een stabiel product. Om dit proces in tamelijk korte tijd te verwezenlijken moet de temperatuur kunnen stijgen en daarom wordt het organisch materiaal in een hoop of een bak opgezet." Eerst komt Co2 vrij bij het omzettingsproces door mesofiele bacteriën. Er worden temperaturen gehaald van 60-70° C. Stikstof komt vrij in de vorm van NH3. Hoezo vervliegen? Volgens mij is wat ik doe wel degelijk composteren, alleen op een andere manier dan op een hoop.
 4. Oppervlakkige compostering bevalt me prima, dit doe ik sinds drie jaar. De structuur van de grond is sterk verbeterd, maar ik weet natuurlijk niet of dat een gevolg van dit systeem is. Ik vind het eigenlijk een meer natuurlijke gang van zaken dan een composthoop opzetten.
 5. Ik doe dit ook op deze manier. Met keukenafval en met paardenmest. Een composthoop is me te omslachtig.
 6. Ja hoor, de zadendoos is gisteren aangekomen! Gelukkig in het weekend, dan heb ik wat meer tijd. @Liekie; het duurt niet lang meer. Ik ben ook wel in voor vijgenstekken, maar dan graag in het topic ruilen en verkopen. Dit is wel erg onoverzichtelijk zo...
 7. Een vriend van mij, hoogleraar pluimveeziekten, zegt dat hobbypluimvee van "geen" belang is bij de verspreiding van vogelgriep. De maatregelen zijn gericht op de grote economische gevolgen bij commerciële bedrijven en exportbelangen. Het lijkt mij ook niet logisch dat de watervogels alleen de laatste decennia vogelgriep verspreiden, waarschijnlijk is dat al veel en veel langer het geval.
 8. Staat tegenover mijn huis gewoon in het plantsoen. Natuurlijke hybride van peer met lijsterbes.
 9. Oei, gelukkig staan ze vlakbij. Bijna vergeten..714gr.
 10. tielse flipje

  Moestuinjungle

  Oh ja, het is natuurlijk Petunia axillaris en geen P. petiolaris.
 11. tielse flipje

  Moestuinjungle

  Gelukkig, ik schrok al. Bij de buitendeur zetten; heerlijk, hemels! Zaait zichzelf uit, maar niet irritant.
×
×
 • Create New...