Jump to content

tielse flipje

Members
 • Content Count

  189
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boekelo

Recent Profile Visitors

400 profile views
 1. E. coli (colibacillose) zou het bijvoorbeeld kunnen zijn. Een bacteriële infectie die o.a. eileiderontsteking en buikvliesontsteking kan veroorzaken.
 2. Ik heb knotwilgen en woon in Twente, maar afgelopen jaar alles gesnoeid. Dus de door jouw gewenste lengte en dikte haal ik niet dit jaar. Er zijn vast wel knotwerkgroepen in Twente actief deze winter (bijvoorbeeld van Landschap Overijssel), waar je takken kunt krijgen. Ik neem aan dat je ze als bonenstaak wilt gebruiken?
 3. @Arja ik kan je ook geen bericht sturen, zou je even kunnen kijken?
 4. Vogels hebben ook uv-zicht, de kleur van de kip is dus niet zo heel belangrijk.
 5. De zadendoos is vanmiddag gearriveerd. Zo te zien kan ik sowieso de keus in bloemzaden wel wat groter maken! @Nasuada SuusP wil je even naar je berichtenbox kijken, ik kan je namelijk niet bereiken..
 6. Maar het verrassingseffect is juist zo leuk! Ben zelf in blijde verwachting.
 7. Alle takken, of een deel daarvan, in het voorjaar afsnoeien, loopt probleemloos opnieuw uit! De mijne krijgt straks dezelfde behandeling, ziet er ook niet uit...
 8. Alpine plants heeft op papier wel een prachtig assortiment! Heel verleidelijk! Ik stond ook op het punt te bestellen, maar ik heb ook de laatste stap niet genomen. Als iets te mooi is om waar te zijn, en ook nog eens voor een zeer aantrekkelijke prijs, dan is er iets mis mee...
 9. Vossen hebben we hier wel, denk ik... Gaas rondom de boomgaard was al ingegraven, maar vorig jaar elke keer kippen (Marans, Poule en Barnevelders) foetsie. In het begin viel het me niet op, want er lopen er wel een stuk of dertig kippen, drie of vier hanen, zes kalkoenen en acht parelhoenders. Ook de poelepetaten en twee kalkoenen (Ronquieres) verdwenen, alleen de punt van een kalkoenvleugel en wat veren lagen er nog. Ik weet wel bijna zeker dat dit het werk van vossen is, want in mijn buurt zijn alle ganzen (waakganzen), loslopende kippen en eenden verdwenen. Met donder en geweld schrikdraad aan de bovenkant van de palen gemaakt en nu geen problemen meer. Veel buizerds hier in het buitengebied, maar gelukkig geen aanvallen tot nu toe!
 10. Aanvallen Tijdens 79 waarnemingen, die steeds 90 minuten duurden, zagen de onderzoekers in totaal 141 roofvogels: 109 buizerds, 5 haviken, 20 torenvalken, 6 boomvalken en 1 zeearend. In 10 gevallen zagen ze een aanval op kippen. Bij 4 van die 10 aanvallen was een havik betrokken, bij 6 gevallen een buizerd. En die roofvogels beperkten zich niet tot zieke of verzwakte dieren, maar pakten gezonde kippen. Bron; https://www.positieflijst.nl/nl/groenkennisnet/show/Buitenkippen-prooi-voor-roofvogels.htm
 11. @Jorieke123 hoe oud zijn de gepakte kippen? @Mellie ja, eerst dooieraanleg, dan het eiwit. Als laatste de eischaal. Eierstok en eileider alleen links aangelegd. Hanen wel tweezijdig gaslachtsorganen.
 12. Bedankt allemaal voor de leuke wedstrijd en in het bijzonder @HuubvG voor de strakke organisatie. Gefeliciteerd @siemen, knap werk!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...