Jump to content

tielse flipje

Members
 • Posts

  272
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boekelo

Recent Profile Visitors

759 profile views

tielse flipje's Achievements

 1. Alles gezaaid eind juni. Zeer slechte opkomst, maar 1/3 is opgekomen. Veel loze zaadjes dus. De plantjes staan in p9 potjes op een tafeltje in de buitenlucht, of dit veilig genoeg is zal de tijd leren.
 2. De vraag is; geven de grootste zaadjes de zwaarste venkels? Gisteren alles gezaaid, veel zaadjes opgestuurd gekregen.
 3. Maar niet voor de poes! Het geslacht Lilium en Hemerocallus kan acuut nierfalen bij katten veroorzaken. Als katten bijvoorbeeld in aanraking komen met het stuifmeel en zich dan likken of van het water in de vaas drinken ontstaat nierschade met vaak een dodelijke afloop.
 4. Hier heeft iemand zijn schuur in de brand gestoken.
 5. Een kennis van mij heeft asperges van 25 jaar oud. In het verleden was er een zeer goede opbrengst. Ik stelde al voor om deze klauwen te delen, maar daar had ze nog nooit van gehoord. Hoe lang duurt opkweek uit neuzen, ook vier jaar?
 6. Mieren beschermen de luizen tegen predatoren en voeden zich met de honingdauw. Mieren houden de luizen zoals wij ons vee. Er is wederzijds voordeel. Er zijn ondergrondse mierenkolonies met één kloon luizen, dus allemaal nakomelingen van een bladluis. Dus mieren kweken wel degelijk luizen.
 7. Misschien lukt het beter door stekken met een voetje. Zijtakje los trekken van de tak, zodat er een klein stukje van de tak mee afscheurt en de rafels van het voetje wat bijknippen. Toppen stekken wat minder goed dan stekken met wat minder groei.
 8. Infecties worden opgesloten door het wondafdekmiddel, wondafdekmiddel wordt dus niet meer toegepast. Als er al vruchtboomkanker (Neonectria galligena) aanwezig is, is inkorten van de tak misschien wel noodzakelijk.
 9. Lijkt op rattenprobleem. Shit, Mellie. Ratten huizen heel graag in de kas, ze vreten de wortels niet aan zoals woelmuizen. Dus je plantjes kunnen herstellen. Ik zet vallen in de kas, klemmen en klapvallen. Gif wordt door de ratten versleept en dat vind ik niks.
 10. Ja, appelbloedluis of wollige bloedluis. Als je erover wrijft komt er bruinrood sap vrij. Vaak op snoeiwonden, door de aantasting krijg je sneller vruchtboomkanker (een schimmelinfectie). Verwijderen met een borsteltje is wel zinnig, regelmatige controle of het terugkomt i.v.m. de levenscyclus van deze luis.
 11. Rui, je ziet de nieuwe pennetjes al. Over een week tot 14 dagen ziet het er al veel beter uit.
 12. Aan de vorm van de peer te zien is het een rode Williams bon Chretien, lijkt niet erg op Sweet Sensation (spur van Doyenné du Comice) of de rode Clapps Favourite. Maar misschien zie ik er een over het hoofd.
 13. Rouge de Bordeaux is toch identiek aan Pastiliere?
×
×
 • Create New...