Jump to content

tielse flipje

Members
 • Posts

  401
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boekelo

Recent Profile Visitors

1,739 profile views
 1. Ik zou proberen de opslag van de wortels af te scheuren, dit geeft minder opslag in de toekomst.
 2. Wat een doetje! Ik denk dat de eigenaar haar wel mist! Ik zou even checken op veerluis en kalkpoten (voor zover dat lukt met de pootbevedering) voor je haar naast je eigen kippen zet. En het gaat niet om de grootte, maar om het karakter van de.kip of ze bij de rest kan.
 3. Ja, mestonderzoek op parasieten leert elke dierenarts tijdens de studie. Als er geen parasieten in de ontlasting gevonden worden is het een stuk moeilijker om achter de oorzaak te komen. Heb je de kip in de hand gehad; mager/dikke buik?
 4. Ik heb het ook geprobeerd met inundatie, maar zonder resultaat. De zeer jonge ratjes zullen wel verdrinken, maar het effect is te verwaarlozen.
 5. https://www.vriendenvanhetoudefruit.nl/wp-content/pruimen/index.htm Kroosjes werden onrijp (bitter) geplukt en voor jampoduktie gebruikt. Ook door de jamfabriek in Tiel met het reclamemannetje Tielse Flipje.
 6. Nee, geen Notarisappel... De Notarisappel is triploïd, dus zeer krachtig groeiend. Vormt dus een zeer grote kroon. Het is niet zo dat de Notarisappel veel vroeger is; de normale oogsttijd is september. Foto's van vandaag: Maar met deze (schaarse) info is ook niet te zeggen welke soort appel dit wel is.
 7. Koken voor gebruik helpt niet tegen de door Clostridium geproduceerde toxines.
 8. Zevenslaper (relmuis) denk ik.
×
×
 • Create New...