Jump to content

tielse flipje

Members
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boekelo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, ogen zijn de plaatsen waar een blad zit of zat. In de bladoksel zit een knop, deze kan weer uitlopen. Je mag ook wel meer ogen nemen, maar je Ficus ziet er uit alsof deze lichtgebrek heeft/had. Dan liggen de ogen verder uit elkaar en krijg je misschien weer zo'n slungel na uitlopen. Zeker als je bovengronds zo'n lang eind hebt. Ondergronds heel lang is ook niet zo praktisch, dan heb je een diepe pot nodig.
 2. Afsnoeien op de hoogte waar je de vertakkingen wilt. Gaat wel bloeden hoor! Wit melksap, beetje plakkerig rubber. Als je stekken wilt maken kan dat ook heel gemakkelijk. Gewoon stukken snijden van de stengel met 2 ogen. Onderste blad met bladsteel verwijderen en bovenste blad voor een groot deel verwijderen. Onderste oog onder de grond. Doorzichtige plastic zak erover en licht zetten binnenshuis (niet in de zon).
 3. Een virus, Herpes (= ziekte van Marek) of een van de tumor veroorzakende retrovirussen, is wel waarschijnlijk.
 4. Of gebruik een hak, kun je meer kracht zetten.
 5. De grondtemperatuur is buiten bij mij (geschat) 7° C. Toch staan er al 14 dagen zaailingen boven de grond. Natuurlijk is dit wat anders dan de optimale kiemtemperatuur. Het duurt allemaal wat langer met de kou en droogte. Bij kou en teveel vocht zullen de zaden juist eerder gaan schimmelen.
 6. Ja, zeker. Wel een tik gehad, maar komt goed.
 7. Inderdaad, wel neurologische problemen en niet typisch voor Marek. Ik kweek 15 jaar met grote Barnevelders en nog nooit ziekte van Marek gezien! Sinds enkele jaren de Marans en Poule de Bresse erbij genomen. Er schijnt veel ziekte van Marek voor te komen bij Serama's. @Mellie sterkte!
 8. Het Rispens vaccin is de gouden standaard, dit is vaccin wordt gekoeld met stikstof, gaat per 1000 doses. Kuikens worden in het ei of direct na uitkomst gevaccineerd. Niet te doen voor kleinschalige hobbyhouders dus. Er zijn wel andere vaccins met bijvoorbeeld kalkoenenstammen, maar deze zijn minder werkzaam. Het grote probleem is dat het veldvirus, (het "wilde" virus) en het entvirus concurreren binnen de kuikens. Als ėén kuiken per ongeluk gemist wordt bij het vaccineren of mis geprikt wordt kan dit kuiken het veldvirus krijgen. Deze drager van Marek kan dit dan blijven verspreiden over de andere kuikens, die dan ondanks de vaccinatie toch nog ziek kunnen worden. Een kuiken van enkele weken oud inenten heeft dus sowieso weinig zin. Sommige soorten kippen en stammen schijnen gevoeliger te zijn voor Marek, dus sommige kwekers passen natuurlijke selectie toe.
 9. Warm houden (30 graden) en wat voeren, via de snavel, als je dat kunt. Succes vanmiddag!
 10. Ja, maar zo te zien zijn je ent en je onderstam niet van gelijke dikte. Het is de bedoeling dat de groene lijntjes (het cambium) onder de bast van ent en onderstam precies uitlijnen, ongeveer 80% moet raken voor volledig succes. Maar misschien zie ik het niet goed.
 11. Knopjes op de ent zegt nog niets, enten kunnen zelfs nog uitlopen. Dat komt omdat er nog een reserve van voedingstoffen in de ent aanwezig is. Ik ben bang dat er inderdaad iets niet goed gegaan is. Wat er niet goed gaat is onduidelijk, ik neem aan dat je de Engelse copulatie methode gebruikt hebt?
 12. Microscopisch onderzoek geeft het bewijs. Ken je iemand die preparaten kan kleuren en het verschil kan zien tussen een schimmel (Monilia) en een bacterie (Pseudomonas)? Ik wil het ook wel doen, maar dan moet je versturen. Denk dat het Monilia is, maar in beide gevallen is het niet best.
 13. Welke soort (cultivar) is dit? Zit er nog een label aan?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...