Jump to content

tielse flipje

Members
 • Posts

  360
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boekelo

Recent Profile Visitors

1,146 profile views
 1. Welk gewicht hangt er aan dat touwtje?
 2. Mijn drie Sonja's produceren vooral vrouwelijke bloemen, de spaarzame manlijke bloemen heb ik verwijderd. Ze staan buiten en de groei zit er nu goed in.
 3. Even zoeken op zomersnoei. Zomersnoei brengt de bomen tot rust, dit in tegenstelling tot wintersnoei. Een wat meer horizontale takstand geeft ook meer vruchtrdracht. Natuurlijk heeft de groeikracht van de onderstam ook een grote invloed.
 4. De zeer langdurige kiemkracht zorgt er bij mij voor dat, na 12 jaar, toch steeds dezelde variaties terugkomen. Ik laat ze gewoon uitzaaien.
 5. Mee eens. Nog eentje: De Baggelhof in de kop van Drenthe.
 6. Pluimklimhortensia (Schizophragma integrifolia) misschien een idee? In elk geval een schitterende plant en wat bijzonders...
 7. Een hok en ren, met een ruime deur, waarin je rechtop kunt staan is een genot. En een afdakje bij de uitgang van het hok is ook fijn voor de kippen, dan kunnen ze toch even naar buiten met regen. Verder eens met @Trea. Geen hemelwater i.v.m. ziektes!
 8. We hebben nog geen foto, maar de standplaats is ook belangrijk. Appels horen vrij (de wind moet er door heen kunnen) te staan en niet tegen bijvoorbeeld een schutting of een muur. Afgezien daarvan is Cox inderdaad een slechte keus.
 9. Morus nigra heeft buigzaam hout. Zeer oude bomen zijn altijd krom en waar de zijtakken de grond raken wortelen ze weer.
 10. De drie Sonja's in hun potjes maar snel in de kas gezet. Deze weersvoorspellingen (wind en lage temperaturen) zijn niet goed voor deze frĂȘle typetjes. Elke avond slakkenronde, maar dit risico is me ook te groot.
 11. Het is geen spuitpoep, wat je ziet zijn de witte uraten uit de urine. Normaal zitten die uraten op de ontlasting. Ook geen broedsheid. Je kip is dus echt ziek.
 12. Sonja 5 is niet opgekomen. Dissectie geeft twee velletjes en geen inhoud.
 13. Vier Sonja baby's, zonder anabolen/melatonine/epo of andere pepmiddelen. Volkomen gezond en normaal.
×
×
 • Create New...