Jump to content

tielse flipje

Members
 • Content Count

  234
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boekelo

Recent Profile Visitors

673 profile views
 1. De tomaten, paprika's en pepers staan voorlopig nog prima in de kas. De courgettes en pompoenen ga ik nu pas zaaien. Er is nog tijd genoeg om af te harden en de volle grond is nog veel te koud.
 2. Doyenné du Comice is bij mij vrijwel uitgebloeid, ik neem aan dat Bolsward iets later is. Bovendien zal het wel een populaire cultivar zijn en Conference bloeit niet met zulke mooie rood stuifmeel.
 3. De poolvorm (sorry, flauw 😏) van Doyenné du Comice?
 4. Prunus gaat zeer vroeg in winterrust in vergelijking met pitfruit. Enthout van prunussen dus vroeg snijden, bijvoorbeeld in november. Anders loopt het ook te vroeg uit en daalt je percentage geslaagde entingen.
 5. Dus wat @Roland zegt; airlayering als je toegang tot de boom hebt en houd. Deze kloon heb je dan in veiligheid gebracht en kun je dan op het geschikte moment als enthout gebruiken.
 6. Volgens mij is in beide gevallen de verwantschap 0.5. Geen verschil dus.
 7. Lijmband om het stammetje helpt tegen de mieren. De mieren houden de bladluizen om ze te "melken" en de mieren beschermen de luizen. Etiket van de kers zou wel helpen.
 8. Geen oogst, bevroren ondanks afdekken. De oogst is voor mij ook niet zo van belang, het is meer een experiment met geleide groei in een plat vlak. Het wikkelen rondom de steun is niet aan te raden in verband met de groei in de dikte van de kiwibes.
 9. Een van mijn kiwibessen (vrouwelijke weiki), met een chip van een manlijke kiwibes, als leivorm gekweekt sinds een jaar of vier.
 10. Als er geen knop is, is er ook niets om uit te lopen. Er ontstaat dus geen knop dóór insnijden. Maar er zit eigenlijk altijd wel ergens een slapende knop, alleen nog niet te zien. Afwachten.
 11. Het boekje van J.M. Freriks, de teelt van leifruitbomen, geeft veel informatie. Uitgegeven door Stichting in Arcadië.
 12. Ik wil je plezier niet vergallen, maar deze boom is in de aftakelingsfase. Het einde is in zicht. Er zit geen groei meer in de breedte, daarom ontstaat er mosgroei. Niet teveel moeite doen, kan nog wel wat vrucht dragen. Geniet ervan enplant een nieuwe als het helemaal op is.
 13. De saffraancrocus is mannelijk steriel. Het is een triploide mutant ontstaan uit Crocus cartwrightianus. Wel bijzonder is dat saffraan o.a. werkzaam zou zijn bij een probleem met het libido.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...