Jump to content

Procedo

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nijkerkerveen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Procedo

  Groeilamp

  Het is inderdaad laagspanning. Omdat de propagors staan in een koele omgeving. (licht verwarmde kas) heb ik veel condens in het deksel. Dat is dus slecht als de lampen er in hangen. (ik zag al wat vocht) maar ook als de lampen er boven hangen dan houden de condens druppels misschien teveel licht tegen en zou ik zwaardere lampen/meer lampen nodig hebben. Het afstand verschil is hooguit 3 - 5 cm. Ik zal proberen vanmiddag een foto te posten.
 2. Procedo

  Groeilamp

  Het zijn harde led strips. En ik zie nu al vocht er in.
 3. Procedo

  Groeilamp

  Hoi ik heb een stel groeilampen (led bar) en ik heb die in mijn propagator gehangen aan de binnenkant van het deksel Ik vind dat echter niet handig. Ten eerste vertrouw ik de hoge vochtigheid daar niet in combinatie met de lampen maar bovendien is het snoer onhandig en risico op beschadigen van de jonge plantjes. Ik wil daarom. De lampen boven de kap hangen. Qua afstand is het verschil maar een paar centimeter dus dat zal niet het issue zijn. Maak kan het plastic van de kap en evt condens de straling/licht van de lampen ongedaan maken? Verlies ik dus veel licht als de lampen buiten de propagator zitten of moet ik me daar niet zo veel van aan trekken?
 4. Dank, de aardbeien staan overigens niet op de grond zoals op de foto. Ze staan op ruggen met worteldoek en daartussen liggen houtsnippers.
 5. Wie weet wat er mis is met mijn aardbeien en wat ik er tegen kan doen. Het is in iedergeval geen botrytis want dat herken ik wel.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...