Jump to content

Neman

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  België
 1. Hallo Ik verkoop mijn aarbeikweek bakken (19 in totaal) voor de ronde prijs van 40,00 euro. Voor geïnteresseerden, ik woon in Oost-Vlaanderen.
 2. @ weknow Bedankt, zal ik eens volledig doorlopen die site.
 3. Hallo Al veel gelezen over de snoei doch ik vraag mij af of er iemand - misschien Bit - met een eenvoudige tekening de snoei kan uitleggen. Ik bedoel dan de snoei van de zijtak op een snoer en dit om echt het principe eens te zien. Met dank!!
 4. Bedankt voor de reactie. Dit jaar (augustus) ga ik ook 1/2 tuinaarde en de 1/2 potgrond gebruiken.....
 5. Weinig reactie van de liefhebbers van aardbeienkweek in Batobakken..............
 6. Ja Willy, hier uit Melle (Gontrode): bedankt om te melden! Volle grond aardbeien geven mijn inziens nog altijd die volle echte aardbeismaak. Tenzij er liefhebbers zijn die een andere mening hebben???
 7. Hallo Heb een proef gedaan met aardbei te planten in een batobak. Voor de zekerheid staan er nog aardbeien in volle grond. Ik vind echter de smaak van de aardbeien in de batobak aan de waterachtige kant en niet die volle smaak van aardbei in volle grond waar onmiskenbaar toch sporenelementen aanwezig zijn. De batobak vulde ik met geraniumgrond, dus een goede potgrond denk ik. Zijn er nog liefhebbers die die indruk hebben ivm de smaak? Of zou het beter zijn de helft tuingrond te nemen en de helft potgrond? Bedankt voor nuttige tips!!
 8. @Thinkpad Eindelijk wordt het mij wat duidelijker Ik wacht nog met verder te reageren omdat ik de pomp nog moet ontvangen! Ondertussen zal ik mij bij de fabrikanten van de meststoffen die u aanbeveelt eens informeren. Alvast al bedankt voor de nuttige info
 9. Het probleem waarmee ik worstel is eerder de verdunning. Als je 15 ml oplost in één liter water dan geef je werkelijk die oplossing aan je planten. Als je deze oplossing gebruikt met een doseerpomp dan verdun je het goedje nog eens met het water dat door de leiding stroomt en de verdunning meevoert. Ik vraag me dus af hoe je de uiteindelijke verdunning kent dat dan door de druppelaars aan de plant gegeven wordt......
 10. Hallo Ik zet ieder jaar 22 tomatenplanten in de serre en geef regenwater via druppelbevloeiing. Op regelmatige basis als de vruchten beginnen te kleuren geef ik iedere plant wat meststof onder de vorm van vloeibare mest (ASEF of DCM) waarvan ik 15 ml oplos in 1 liter water. Nu wil ik een watergedreven doseerpomp plaatsen en een opgeloste meststof in een regenvat van 60 liter gieten waaruit de doseerpomp de vloeibare mest kan verdelen over de 22 planten. Als ik nu 15 ml vloeibare mest verdun op 1 liter water betekent dat dan dat ik 900 ml mag oplossen in 60 liter water en deze oplossing mag laten opzuigen door de doseerpomp? Hoelang moet je de doseerpomp inschakelen? Bedankt voor wat info!
 11. @Limoncello Werk je dan ook nog met een doseerpomp?
 12. Volgens mij is dat perfect op te lossen door de aanzuigkorf/klep een 10 cm boven de bodem te hangen en dan zuig je het bezinksel niet op denk ik. Ik gebruik regenwater dat gefilterd is tot 25 micron.
 13. Naar het schijnt is een doseerpomp het van het maar zou wel zijn prijs hebben. Zal eens zoeken wat dat ongeveer kost.
 14. Bedankt Thinkpad. Die elektrische pompjes die gebruikt worden in zwembaden doseren dus ook begrijp ik uit uw uitleg? Uiteindelijk is een doseerpomp het beste systeem, zal beginnen zoeken naar een, in verhouding tot wat het moet dienen, aanvaardbaar betaalbaar model. Of het zou moeten zijn dat jij enkele aanbevelingen hebt? Bedankt!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...