Jump to content

Lietske

Members
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Drachten
 1. Dank voor de tips allemaal. Zoals wel vaker met tips tegen slakken, werken ze helaas lang niet allemaal en altijd. Zou zaaien in potten een idee zijn? Stuk of wat potten op een rij met allemaal wat anders er in. Bodem eruit halen en op de moestuin zetten. Eventueel zijkanten beetje insmeren met vaseline of was dat ook broodje aap?
 2. Peper en paprika zaaide ik altijd in huis voor. Zelfs plantjes die al groter waren aangekocht bij het tuincentrum moeten het in de kas ontgelden. Ik merk in mijn omgeving ook wel vaak dat mensen die in het buitengebied wonen veel minder last van slakken hebben dan in de bebouwde kom. Misschien dit jaar dan maar eens aardappelen en bonen proberen en dat slakkenscherm lijkt me ook wel wat!
 3. Ik heb een kas van 2,5x2,5 meter in de tuin staan, waar ik voornamelijk tomaten in teel, staat ook een perzikboom in en dat gaat allemaal heel goed. Naast de kas echter, probeer ik al jaren van alles te zaaien maar iedere keer gaan de slakken er mee aan de haal. Hebben jullie tips voor groenten waar de slakken niet aan komen? Of juist werkzame (diervriendelijke) tips tegen de slakken zelf? Zelfs in de kas worden bijvoorbeeld peper, paprika en meloenen steevast aangevreten door de slakken
 4. Lietske

  Tomaten 2017

  Heeft iemand wel eens tomaat rechtstreeks in de grond van de kas gezaaid? Wat is hier het voor en/ of nadeel van? Heb momenteel alles weer in potjes binnen staan, maar is deze stap in principe niet gewoon over te slaan?
 5. Hallo allemaal, Vorig jaar heb ik voor het eerst tomaten gezaaid, in onze kas. Wat een verwennerij, die hoge opbrengst en heerlijke tomaten. Sommigen waren echter een beetje zachtig. Nu de vraag: Wanneer ik sappige, smaakvolle en stevige tomaten wil, voor welk ras kies ik dan en waar kan ik de zaadjes bestellen? Alvast bedankt.
 6. Super, bedankt voor de tips. Ik ga er mee aan de slag en hoop dat het spul niet weer doorschiet
 7. Hallo allemaal, Welke groenten kan ik nu eventueel nog zaaien? Kan spinazie nu in de volle grond? Is vorige keer volledig doorgeschoten.
 8. Wanneer top ik het best de tomaten in de kas? Denk dat trostomaten en vleestomaten die nu nog bloemen zijn niet meer rijp worden?
 9. Gister de eerste cherrytomaat uit eigen kas gegeten Hoewel de smaak heerlijk was, was de tomaat een beetje puréé-achtig. Betekent dit teveel of te weinig water?
 10. Oke dus ik heb ze eigenlijk te laat gezaaid? Wanneer kan ik het beste zaaien volgens jaar? Kan ik de bladeren nog wel eten of worden ze bitter?
 11. Ik heb 1 watermeloen plant in de kas staan, alleen bloeien er verdorie steeds geen mannelijke en vrouwelijke bloem tegelijk zodat ik kan gaan bestuiven . Is dit een wijze les voor volgens jaar en moet ik dus meer watermeloenen zaaien voor betere bevruchting?
 12. Mijn spinazie plantjes heb ik kort geleden gezaaid. Ze zijn feitelijk nog maar een paar blaadjes groot en er komen nu al bloemknoppen in de kroon. Wat moet ik doen en waardoor komt dit?
 13. Bedankt voor de link, erg veel nuttige info inderdaad. Ik kan ze dus altijd beter in het najaar poten? Wanneer zou ik de knoflook ongeveer kunnen oogsten denk je? Staat dus in een warme kas.
 14. Klopt inderdaad. Wat kan ik verwachten, bijvoorbeeld augustus of oktober?
 15. Ook bij mij beginnen er tomaatjes aan de planten in de kas te verschijnen. Nu is de vraag, kan ik het beste de hoofdtak ondersteunen met een stok of touw, of juist de kleinere zijtakjes waar de tomaten zelf aan groeien?
×
×
 • Create New...