Jump to content

Mariska_dkd

Members
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Tjuchem
 1. Ik ben blij dat jullie het leuk vonden! Ik vond het ook erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Dat eerste recept ga ik zeker een meer maken loes, echt waanzinnig lekker. Dat Zowie moe is kan ik me voorstellen. Ik wilde een foto toevoegen, maar dat lukt niet via de computer, dus dat doe ik zo even met mijn mobiel.
 2. Dan zul je goed aan je trekken komen Erny want zelfs als ik de hele week niets anders zou hebben gedaan dan buiten werken dan had ik de wildernis er nog niet onder gekregen.
 3. Wat maken jullie allemaal een goed voorbereide indruk! Ik probeer de hele week al het terras op te ruimen en het gras te maaien, maar het regende bijna voortdurend (waardoor het allemaal nog harder groeit ) en nu is het eindelijk even droog maar wil m'n dochter niet slapen. Ik hoop dat jullie voorbereid zijn op een bijzonder groene moestuinmiddag.
 4. Jammer Jessica, maar je gezondheid is het belangrijkste! Ik hoop dat je je gauw beter voelt!
 5. Moet lukken, neem je even een bakje mee waar het in kan?
 6. Als het goed is heeft iedereen nu een privébericht met de routebeschrijving van mij ontvangen. Zo niet, graag even laten weten!
 7. Vervelen? Dat verwacht ik niet. Zo rond de middag is wel mooi denk ik? Even nieuwsgierig. waterkefir of melkkefir? Waterkefir. Volgens mij is er ook nog wel wat kefir te vergeven trouwens. Daarnaast meen ik dat mijn moeder melkkefir heeft. Als er interesse is kan ik informeren of zij iets kan missen.
 8. Wat vervelend dat je je niet lekker voelt Jessica. Hopelijk gaat het vlug beter. Mijn gezondheid wil ook niet helemaal meewerken. Niets ernstigs hoor, maar wel irritant. Verder ook met allerlei andere dingen bezig, dus van dat ruillijstje van mij komt niet veel meer terecht vrees ik. Wat mij betreft hoeft dat de pret niet te drukken. Ik heb er in elk geval erg veel zin in! De routebeschrijving komt nog hoor. Moet ik even voor gaan zitten, maar die kunnen jullie binnenkort verwachten. Met google maps of welke routeplanner dan ook kom je een heel eind, alleen het laatste stukje wil nog wel eens bijzondere resultaten geven.
 9. Zijn jullie er nog? Ik geloof het wel, zag namelijk al wat ruillijstjes voorbijkomen. Hier is het een beetje druk geweest met de veulentjes die geboren moesten worden en inmiddels zijn, maar zo langzamerhand moeten we toch ook over de voorbereiding voor de NMM gaan nadenken. Voor ons is het de eerste keer, dus misschien willen jullie even meedenken? Zitplekken Het wordt natuurlijk mooi weer en buiten is genoeg ruimte. Mocht het weer toch tegenvallen dan kunnen we de garage gebruiken. We zullen zorgen voor wat tafels om het eten/drinken en ruilgoed op te zetten. Stoelen moeten we even tellen, maar zijn er waarschijnlijk niet genoeg. Misschien zijn er mensen die wat klapstoelen kunnen meenemen? Route en parkeren Parkeren kan in het weiland. Ik ga privéberichtjes sturen met het adres en een korte routebeschrijving. Zijn er mensen die met het openbaar vervoer komen en die voor het laatste stukje (bus stopt hier niet voor de deur ) vervoer zoeken? Naambordjes Een paar stickervellen met stiften lijkt ons het gemakkelijkst, dat regelen we. Eten en drinken Ik zal zorgen dat er voor iedereen koffie en thee is met iets lekkers erbij. Don maakt kefir en zorgt voor waterijsjes. Wie nog niet heeft doorgegeven wat hij/zij meeneemt kan dat misschien binnenkort even doen zodat de openingspost kan worden bijgewerkt? Aangezien Don momenteel nog heel erg druk is met afstuderen zal ik voorlopig ook namens hem reageren. Ik ga jullie ruillijstjes even bekijken en er zelf ook eentje maken. Vergeten we nog dingen? We horen het graag.
 10. Steeds meer mensen die Tjuchem weten te vinden, leuk!
 11. Heeft dat dan met beluchting te maken? Daar zou ik me iets bij kunnen voorstellen. Onze IBAS heeft een pomp voor beluchting. Als het daarmee te maken heeft, is het dan ook niet zinvol om het water meer in beweging te houden? Of zit ik er helemaal naast? Ik zou dan ook bij de zwemvijvers meer fonteinen en dergelijke verwachten, daar die zijn opvallend afwezig.
 12. Dag Adriaan, dit topic zet zeker aan tot denken en hoewel ik het een beetje bracht als een grapje zit er wel een serieuze vraag onder. Eerlijk gezegd vind ik het lastig voor te stellen dat bij zwembaden als die van de foto's zulke grote vijvers daadwerkelijk nodig zijn. Zo'n privébad waar zo nu en dan eens in gepoedeld wordt is natuurlijk op geen enkele manier te vergelijken met een commercieel zwembad. En ja, ik ben toevallig wel eens in de 'machinekamer' van zo'n zwembad geweest en hoewel indrukwekkend en interessant geeft mij dat geen antwoord op de vraag hoe groot een biologisch filter moet zijn om zijn werk goed te kunnen doen. Dat er foto's van zijn overtuigt mij er nog niet van dat het nodig is. Ik kan meer redenen verzinnen voor het aanleggen van zo'n prachtige filtervijver dan pure noodzaak alleen. Zoals je weet, sommige mensen moeten iets eerst zien om het te geloven en voor anderen werkt zelfs dat niet eens. Ik lijk wel een vervelende klant. Wat voor mij meespeelt is dat wij niet zijn aangesloten op de riolering, maar op een IBA (Individuele behandeling van afvalwater). Al ons afvalwater wordt dus (zonder toevoeging van chemicaliën) gezuiverd in een installatie die qua omvang kleiner is dan de meeste vijvers uit de link die jij plaatste. Hiermee heb ik de achtergrond van mijn vraag denk ik wat verduidelijkt. Kortom, ik weet er te weinig van en de beperkte kennis die ik heb levert geen antwoorden maar slechts meer vragen op. Ik ben dus eigenlijk best benieuwd wat er verder te zeggen valt over de minimale omvang van zo'n filter, bijvoorbeeld in de kweekopstelling van Joep. Jij gaf bijvoorbeeld aan één bak te vullen met snelgroeiende waterplanten. Is dit een advies op basis van gevoel (met daaronder natuurlijk veel ervaring en kennis) of liggen er bepaalde richtlijnen aan ten grondslag? Dat laatste zou natuurlijk mooi zijn, want die zijn dan wellicht ook voor anderen en in andere situaties bruikbaar.
 13. Poepen die mensen allemaal in hun zwembad dat zoveel filterruimte nodig is? Sorry voor de weinig zinvolle toevoeging aan dit topic. Ik lees met veel interesse mee en kruip gauw weer onder mijn meeleessteen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...