Jump to content

RobN

Members
 • Posts

  696
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by RobN

 1. na wat onderzoek, filmpjes en contact met de persoon die ze verkoopt, heb ik besloten deze vork te kopen. Juist ivm de klei waar ik op zit. Zeer stevig model voor redelijke prijs. Ik kreeg nog een code met 10% korting ook. Ik heb hem inmiddels binnen, best groot ding en zeer stevig staal, goed gelast ook. Nu nog wachten tot het wat droger is in de tuin om hem te testen www.terradix.com
 2. RobN

  woelvork

  Ik ben wel nieuwsgierig naar je reactie, dat mag per pb Alvast bedankt
 3. RobN

  Woelvork

  Ik kwam de terradix vork tegen, ik kijk al een jaar of wat naar woelvorken maar ik durf het met mijn zwaardere klei grond niet aan. Het word langzaam beter na een paar jaar compost. Er zit ook e.e.a. kweekgras en paardebloem, ik weet niet of zon woelvork dan nadelig is. Ook mijn lengte van 2.00 werkt niet altijd mee, met een gewone spitvork is het wel gedaan met de rug na een uurtje of 2. Zal zon ding mijn rug wat meer ontlasten? wel is deze terradix de eerste waarvan ik denk van ja maar die is echt wel goed stevig. En enigzins ok met de prijs. Wat is jullie mening ook mbt tot bovenstaande? https://www.amazon.nl/Spitvork-Terradix®-5x300-tandlengte-werkbreedte/dp/B09J4QWJLW/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8 https://terradix.com/
 4. Nou het is nog een kitten van een paar maand oud, als die beneden in de woonkamer is, wil die nog weleens snel potgrond uit de kamerplanten trekken (misschien ziet die dat als plek om te kakken o.i.d. of gewoon speels) en van sommige ging ze ook bladeren knagen. En ze wil ook graag als die wild aan het spelen is, de gordijnen erbij betrekken, en op enige hoogte staat een hamsterkooi, maar hij springt er aardig naar toe. We vertrouwen haar nog niet helemaal, ze moet ook nog worden "geholpen", en we laten haar niet naar buiten vooralsnog. Met de kweekbakjes in vensterbank met deksel heb ik ook aan gedacht maar er komt een punt dat die kap eraf moet. Maar er zitten soms ook vogels en tortels op het dakje naast het raam, dan begint ze ook te springen en te doen, ben echt bang dat die bakken naar beneden komen. Ik kan wel een stellage maken maar in ga niets in een stenen venstenbank schroeven.
 5. Ik heb hier ook nog 3 van in de schuur liggen te niksen, is dit dan bruikbaar? 4000k is misschien niet voldoende? https://www.opple.nl/nl/product/armaturen-voor-binnen/lineaire-armaturen/montagebalk-t5-batten-s-met-schakelaar/led-e-t5-batten-1200-13w-s-4000k-bl
 6. Ok maar dus gewone moderne daglicht LED lampen gaan het goed doen? Op mijn zolder is verder geen daglicht dus pikkedonker.
 7. Ik heb zie ik ook nog een rol led strip RGBWW, zijn die misshien ook prima om rood en blauw te schijnen of is dat niets? Ook heb ik gewone witte LED tl balken maar dat zal het ook wel niet zijn. En ik zit nog te denken aan TL5 die tl buizen zijn dunner en zuiniger. Op zolder kan ik ze boven de kasjes hangen of zelfs wel zonder deksel.
 8. Beste mede tuiniers, ik heb een probleem. Ik heb een vrouw en 2 dochter en sinds kort een vrouwelijke kat, een poes dus. Nu snapt iedereen, dat gaat die arme man afleggen en inderdaad. De logeerkamer waar ik altijd voorzaaide, de enige met raam op zuidwest, is sinds kort de kamer van de kat als wij niet thuis zijn en snachts. Katten en trays die niet helemaal op de vensterbank passen, ik zie het allemaal al aankomen. Nu heb ik 2 opties, op zolder waar geen daglicht is, of buiten in de achtertuin richting noordoosten. Ik heb 2 kleine foliekasjes waar wat bakken in kunnen, maar buiten krijgen de 2 onderste lagen vrij weinig licht. Ook heb je buiten de koude die nog kan komen. Buiten deed ik meestal wat binnen is opgekomen, buiten verder kweken zodat ze niet aan de warmte wennen of gedrongener plantjes kweken enzo. Nu lijkt op zolder mij ook wel wat, maar dan moet ik met lampen aan de gang, niet heel energiezuinig. Ik heb wel sinds driekwart jaar zonnepanelen die de energierekening zo goed als dekken, dat is wel prettig. Alleen, welke lampen zijn nou echt geschikt, ik zie zoveel spul overal van professioneel voor tuinders met enorme kassen tot led strips bij alieexpress. Ik heb al ingeleerd over full spectrum, en dat voor ontkiemen ander licht nodig zou zijn dan voor bladontwikkeling etc. Is er misschien iemand die me advies hierin kan geven, ik vind automatiseringen ook leuk dus als ik een aan te sturen verlichting kan maken die misschien andere spectrums of andere lampen in en uit kan schakelen vind ik dat heel leuk. Maar misschien is een good old TL lamp ook wel praktisch, 1x 36w boven de 2 kasjes of 4x een kleinere 8w? Op mijn werk verhandelen we veel bekende merken verlichting als philips, baileys, opple, osram enzovoorts. Led of TL, maar ook vooral hoeveel uur moet zoiets branden enzovoorts. Wat ik voornamelijk binnen voorzaai: Medio eind februari - uien - prei - enkele wintersla - enkele paprika maart - april - spitskool - koolrabi - tomaten - courgette - selderij en diverse kruiden enzovoorts.... Maar buiten opkweken kan natuurlijk ook, alleen heb ik aan die zijde buiten ook geen stroom, is wel te leggen maar ben zo bang dat kids over de snoeren struikelen of andere nare dingen gebeuren. Ik ben benieuwd...
 9. Ik heb afgelopen jaar Therador gekweekt, echt mega grote knoflookbollen. Ook Ljubsha hele mooie en chesnok red, maar ook de fokhagyma prima. Nu heb ik genoeg om zelf pootgoed ervan te nemen, maar kan het kwaad dat de meeste knoflook roest had? Krijg ik dan niet heel snel weer roest? Overigens was het originele pootgoed gewoon gekocht, en heb ik elk jaar overal roest op knoflook. En zijn er mensen met ervaring met het ras Polen en Morado de Pedronera?
 10. 1e rij knoflook therador geoost, kist vol 😃 ernaast onder de aardappels vielen ze wat weg, de winteruien. Lagen al 3-4 weken plat maar werden niet geel. Gezien de slakken er al overheen kropen en bij de kleine uitjes zelfs het loof al af hadden gegeten, heb ik ze er maar uit gehaald. Gaan toch als eerste op en de gewone (zaai) ui zijn nu nog zo groot als zilveruitjes.
 11. Kilootje andijvie van 1 plant
 12. RobN

  Agria frees

  Hallo allen, ik ben benieuwd of iemand wat kennis heeft van een Agria 2600 frees....ik heb er 1 kunnen bemachtigen Maar heb toch nog paar vraagjes
 13. RobN

  Uien

  Ok dus hier komen geen bloemen meer in? Handig om de rest te helpen? Is kali geven nu nog zinvol? Ik had het al eens gegeven hoor.
 14. RobN

  Uien

  Vraagje steeds meer winteruien zijn omgevallen terwijl ze nog prima groen zijn. Kan ik die al oogsten en thuis onder de overkapping drogen of moet ik wachten tot ze vergelen?
 15. Ik kan dat bevestigen, naaktslakken beginnen bij mij ook gerust aan aardappelplanten. En iedereen maar zeggen dat ze giftig zijn en alleen coloradokevers daar tegen kunnen 🙎‍♂️
 16. RobN

  Uien

  Dag allemaal, vandaag na de regen even wezen checken, en zag dat een aantal van mij winteruien plat waren geslagen door de wind, ze zijn nog niet rijp. Erg? Ze zijn wel mooi aan het bollen nu, voor het eerst dat ik ze heb gezet afgelopen oktober meende ik
 17. Ok ik twijfel ook of ik moet gaan aanaarden. Ik deed het altijd wel, maar wat je zegt, nachtvorst komt voorlopig nog ff niet neem ik aan. is he niet zo dat ze door aanaarden wat meer uitlopers kunnen aanmaken?
 18. Patrijs, doe jij ook nog aanaarden of niet? Ik in de klei heb ze nu ong 10cm diep gepoot, heeft het zin om ze aan te aarden of niet? Heb overigens nog niet echt een droogte probleem wel de eerste handen colorado kevers verzopen.
 19. RobN

  Bonen 2022

  Ik heb, omdat ze zeer goed bevielen vorig jaar, weer Cobra stokbonen en blue lake stokbonen. Beide geven heerlijke lange slabonen. Ook doe ik nog helda snijbonen voor het eerst, heb nooit eerder snijbonen geteeld maar sinds mijn stoomoven, smaken snijbonen gewoon zoet en lekker! Qua lage stamboontjes doe ik altijd gele waxbonen van de lidl, super lekker ook, en saxa groene kleine slabonen, en dunne slaboontjes al weet ik het ras niet meer. Lekker in de wok.
 20. Ik heb er nog niet geen ervaring mee, maar zou dit groeien op kleigrond, en houdt het van veel of weinig compost? Ik meende weleens gezien te hebben dat telers in Nederland het op ruggen telen die bedekt zijn met zwart plastic? Moet je dan het gehele seizoen dat er ook op laten?
 21. Mijn aardappeltjes zijn veilig bovengekomen, nog niet allemaal. Roseval, vitabella, sante, mozart, passion, sarpira.... die laatste bij vd wal gekocht maar niets meer over te vinden. Zou het sarpo mira moeten zijn? Andere vraag, roseval heb ik al enkele jaren, vorig jaar voor het eerst echt phytophtora erin gehad, blad en later ook knol helaas. Ik vind dat ze altijd veel plant / struik maakt, en de oogst qua aardappelen is niet heel groot. Daar staan ze misschien ook wel om bekend. Maar die planten zijn soms echt hoog, tot wel 75cm aan toe. Ik bemest deze niet, ik teel op dikke klei. Het enige wat door en op de grond gaat is compost, en wat handjes patentkali. Is de compost misschien al teveel dan?
 22. ja met afdichten ben ik bang dat het soms te heet word in de zon enzo. Ik ga het gewoon eens proberen met 1 a 2 planten, gaat dat goed, mag de rest erbij. En dan na paar dagen emmer eraf. Met planten beginnen nu al trouwens met bloemen en mini courgetjes te vormen, die heb ik er nog even uitgeknepen.
 23. Beste forummers, De mooie dagen komen eraan of zijn al begonnen. Maar bij ons in het oosten staat voorlopig nog wel een droge schrale wind uit noorden en oosten. Meestal bij uitplant van binnen naar buiten, krijgen die planten nogal een klap. En laatst met de regen zijn ook alle slakken wakker geworden. Kan ik misschien de courgettes na afharden uitplanten en als bescherming een emmer zonder bodem erover heen zetten om deze tijdelijk bescherming te geven of is dat niet zo wenselijk?
 24. Ow ja ik moet ze nog weer plaatsen haha.
 25. Hij is nog te koop, versturen kan misschien wel maar hou dan rekening met de duurste optie ivm lengte
×
×
 • Create New...