Jump to content

Nicom

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Sittard
 1. Zoals al een paar keer boven is aangegeven, het is echt onkruid. In mijn siertuin probeer ik er nu al 2 jaar vanaf te komen. Ik graaf alles uit, maar ieder klein stukje wortel gaat weer een eigen leven leiden. Dus zet het niet in een dicht beplant stukje.
 2. Laat maar overlopen? Wordt dan wel een natte boel.. Dank jullie voor de tips, ik ga aan de slag. Ik wil het IBC vat een beetje uit het zicht halen door er iets om heen te maken. is nou niet echt een mooie aanwinst in je tuin. groet Nico
 3. Hallo Henk, dat had ik al gedaan....maar toch bedankt. groet Niek
 4. Ik wil een IBC container van 1000l aansluiten op de regenpijp. Heeft iemand een voorbeeld hoe ik deze het beste kan aansluiten, eens is die vol en zal er natuurlijk ook een overloop moeten zijn. groet Niek
 5. Alhoewel niet bij iedereen en altijd wintervast ben ik toch op zoek naar een Japanse Wolmispel, Eriobotrya japonica . Mocht je iets weten of hebben hoor ik het graag. Ik woon zelf in het zuiden dus als het te ver zou opsturen misschien handig zijn. groet Niek
 6. Nu zag ik net dat mijn spruiten het goed doen....maar echt vol met luis zitten. Iemand tips wat te doen...en kan ik deze oogst wel vergeten?
 7. Ik kom erg graag in Friesland, maar op korte termijn zit er niks in de planning helaas. Dank je voor het aanbod. Hoe heb je de stekken kunnen overwinteren? Ik probeer dat al zo vaak, dat gaat een tijdje goed en dan gaan ze dood. Op welke temperatuur? gr Niek
 8. Jarenlang ieder jaar nieuwe plantjes gekocht omdat ik verknocht ben aan deze plant. Dit jaar nergens nog niets kunnen kopen, nergens te krijgen. Behalve dan via internet, waarbij de verzendkosten de plantjes wel erg duur maken. Iemand misschien stekjes, of plantjes over...?
 9. Hier ook in alle mierikswortel-planten een mooie bloem. Het is echt een plant die niet kapot te krijgen is, eerst had ik niks, en nu ben ik aan het denken of ik niet teveel heb...
 10. Ik ben op zoek naar zaden/plantjes van kardoen. Heb ik al lang niet meer in de tuin gehad en ik blijf het een prachtige plant vinden. Hoor graag als je wat hebt. Ik woon zelf in Sittard.
 11. Nicom

  Muurkas

  Die laatste bevalt me wel...
 12. Die van de Gamma ziet er wel praktisch uit, maar zit niet meer in het assortiment. Maar zoiets zal het gaan worden denk ik. Leuk om te zien wat mensen gebruiken, zeker in het voorjaar/zaaitijd is het vaak behelpen met veel potjes.
 13. Ik heb ieder voorjaar zowel voor de moes- als de siertuin een hele batterij aan potjes en bakjes staan. Bijna overal waar ik wat op kan zetten staat wat onder mijn afdak. Niet echt handig en makkelijk met water geven. Iemand een voorbeeld van wat er allemaal gebruikt wordt om toch zoveel mogelijk potjes praktisch bij elkaar te zetten? Ik zat al te denken aan een simpel boekenrek waar alles op kan.
 14. Nicom

  Muurkas

  Waarschijnlijk is de vraag al vaker gesteld...maar toch is alle info welkom. Ik denk er over om te beginnen met een muurkas. Niet alleen voor de moestuin maar ook voor de siertuin ben ik altijd wel met potjes en plantjes bezig. Nou is de plek die ik op het oog heb een nogal warme muur waar veel zon op komt, dus daar twijfel ik nog over. Wat is de beste plek voor een muurkas? Afmetingen mogen tussen de 2,5 en de 4m2 zijn. Ik wil echt glas. Iemand misschien een goede en betaalbare aanrader?
 15. Bloedluis bij een hamster...? Ja hoor, en ook bij vele andere diersoorten, zelfs bij koudbloedige dieren als reptielen kan bloedluis een plaag zijn. Bij de hamsters hier hebben wij het ook wel eens gehad. Voor knaagdieren zijn er genoeg werkzame middeltjes in de handel.
×
×
 • Create New...