Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

IBC container aansluiten


Nicom

Recommended Posts

Aller makkelijkste manier. Regenpijp in het gat aan de bovenkant van de ibc. Gat aan de bovenkant verder open laten en als die vol is kan het water daar eruit. Of een gat boren aan de zijkant zodat het water er daar uit kan lopen als de IBC vol is ( aan de bovenkant van de zijkant dan wel.) Dit weer aansluiten op de regenpijp afvoer.

Link to comment
Share on other sites

Zoals laatste beschreven heeft zijn ze hier ook aangesloten, werkt prima maar door vele gebruik lopen ze niet over. En dat zijn die voor de kips en niet eens de tuin, kun je na gaan hoeveel die kips drinken! Let wel alleen voliere Jersey Giant semi automatisch en rest gieter. Dit jaar laag druk automatische drinkbakken en dan met pomp de rest.

Link to comment
Share on other sites

Laat maar overlopen? Wordt dan wel een natte boel..

 

Dank jullie voor de tips, ik ga aan de slag. Ik wil het IBC vat een beetje uit het zicht halen door er iets om heen te maken. is nou niet echt een mooie aanwinst in je tuin.

 

groet Nico

Link to comment
Share on other sites

Ben zelf van plan om de hele container groen/zwart te verven of spuiten.

 

Als er nog het gaas om heen zit zou ik er hedra (klimop) tegenaan laten groeien, ziet er natuurlijker uit en behoeft bijna geen onderhoud!

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Zaterdag de ibc geplaatst en er eens over nagedacht hoe we het gaan wegwerken. Verven gaat sowieso gebeuren, al was het maar voor de algen. En zoals ik het nu bedacht heb komt er een ligusterhaag aan de kant waar je er op kijkt ( zijkant). Klimop heeft bij mij niet de voorkeur, dat spul groeit overal, dan blijf ik aan het snoeien.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Op ‎7‎-‎2‎-‎2020 om 18:32, tuinLB zei:

Inderdaad niet het mooiste in de tuin. Ben zelf van plan om de hele container groen/zwart te verven of spuiten. Dat valt iets minder op dan wit en als het goed is remt dat ook de algengroei doordat er minder licht bij komt.

Welke verf gebruik je daarvoor, heb ook het plan om deze te verven, weet alleen niet welke verf het beste blijft zonder af te bladden

Link to comment
Share on other sites

Acrylverf op waterbasis zal het beste houden. Er zijn veel kwaliteiten in! Wordt ook gebruikt voor langblijvende muurschilderingen e.d. buiten. Ik verf dat niet...algen zijn geen echt probleem als die er in komen. Zelfs prima plantenvoeding. 🤪 Acrylverf zal niet zo snel gaan bladderen waardoor de schilfers  in de tuin komen. Alkydverf (gewone verf...nou ja) zal dat veel sneller doen. Maar alle geverfde oppervlakken gaan op den duur breken en barsten en er komt chemisch spul hoe dan ook in je bodem dan, los van dat zo een vies geverfd vat veel achterbuurtiger staat dan een gewoon wit, zeker als het zinvol begroeid is. Daarom beveel ik aan om het niet te verven.

 

Doornloze braam laat zich prima leiden rondom en over zo een container. Hedera geen onderhoud.....???? Na een paar jaar zeker wel. Goed in de hand houden. Het is een woekeraar die zeer snel zal gaan concurreren met de rest van je (moes)tuin! Niet mijn keuze. 

 

 

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

10 uren geleden, Bentkokske zei:

Welke verf gebruik je daarvoor, heb ook het plan om deze te verven, weet alleen niet welke verf het beste blijft zonder af te bladden

Heb een spuitbus gebruikt die ik nog had staan. Dat was voor mij het makkelijkst en als het goed is bladert dat ook niet. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...