Jump to content

Basilicum Magic mountain


Recommended Posts

Jarenlang ieder jaar nieuwe plantjes gekocht omdat ik verknocht ben aan deze plant. Dit jaar nergens nog niets kunnen kopen, nergens te krijgen. Behalve dan via internet, waarbij de verzendkosten de plantjes wel erg duur maken. Iemand misschien stekjes, of plantjes over...?

Link to comment
Share on other sites

Als je nog eens afreist naar het hoge noorden kun je bij mij stekken halen van basilicum magic mountain. Via stekken heb ik ze kunnen laten overwinteren, eind mei gaan ze naar buiten en dan groeien ze als een tierelier. Hier zijn ze eind mei te koop in De Kruidhof in Buitenpost. Maar daar heb je niet zoveel aan als je in het verre zuiden woont.

met groene groet,

 

koolrabi

https://zolekkergezond.nl/

Link to comment
Share on other sites

Ik kom erg graag in Friesland, maar op korte termijn zit er niks in de planning helaas. Dank je voor het aanbod. Hoe heb je de stekken kunnen overwinteren? Ik probeer dat al zo vaak, dat gaat een tijdje goed en dan gaan ze dood. Op welke temperatuur?

 

gr

Niek

Link to comment
Share on other sites

Ik neem eind zomer stekken en die laat ik binnen overwinteren, zet ze voor een raam op het zuiden in de warmte. Zorg voor genoeg water en pluk er regelmatig van, zodat ze bossig worden en niet te stakerig. Soms zet ik ze even onder daglicht lampjes voor wat extra licht in de winter. Van deze stekken kun je ook steeds nieuwe stekken nemen. Ze groeien flink door. Overwinteren in de kas is mij niet gelukt. Al gauw last van luis in de herfst.

met groene groet,

 

koolrabi

https://zolekkergezond.nl/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...