Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Mierikswortel gevraagd


Recommended Posts

Beetje wel, niet veel.

 

Wat ik Tsien_bier schreef was dat ik het normaal wat te ver zou vinden, ook met corona, maar een fiets van mij is total loss, en ik heb een nieuwe fiets besteld.

Zodra ik die fiets heb, heb ik wel zin in een stevige proefrit ermee, snap je... Dat is mijn motivatie. 😃 Tsien_bier heeft mij al een kop koffie bij aankomst beloofd.

Mierikswortel uit Drachten zal zeker zo goed zijn, maar dan zou ik even een andere rit verzinnen om mijn fiets in te wijden...

Link to comment
Share on other sites

Best aangeboden @Ciska. Ik wacht echter eerst Roeier af met zijn mierikswortel van de Fryske kleigrond. Mocht de wortel niet aanslaan dan hou ga ik eventueel op jouw aanbod in. Wâld-mierikswortel is misschien wel beter. Wie weet. In ieder geval bedankt voor je aanbod.

 

Goed weekend,

 

Klaas Tjibbe

Link to comment
Share on other sites

Maakt niet uit.... weet namelijk niet hoe het komt met de moestuin, dus misschien heb ik later wel niet meer....maar dan zal er wel iemand anders zijn met mierikswortel...het is net onkruid.

 

@ roeier.....veel plezier met je nieuwe fiets😀

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vandaag Roeier (op de fiets en niet in een boot) op bezoek gehad. Keurig op 1,5 m afstand koffie gedronken aan de picknick tafel. Hij had een goed stuk mierikswortel bij zich. Deze is ondertussen in de grond gezet. Hopen dat het aanslaat. Nu nog maar eens uitzoeken wat ik er mee ga bereiden. Je kan er in ieder geval (nep) wasabi van maken. Ook heb ik ooit eens wodka met mierikswortel gedronken. Dit smaakte ook niet gek!

Link to comment
Share on other sites

Zoals al een paar keer boven is aangegeven, het is echt onkruid. In mijn siertuin probeer ik er nu al 2 jaar vanaf te komen. Ik graaf alles uit, maar ieder klein stukje wortel gaat weer een eigen leven leiden. Dus zet het niet in een dicht beplant stukje.

Link to comment
Share on other sites

Pluspunt is dat het niet gaat woekeren. Het zijn van die wortelstokken vanwaar uit het blijft gaan, wordt ook groter in de loop van de tijd, maar het blijft lokaal.

Mocht je ervan afwillen, dan moet je inderdaad een paar keer terugkomen na het uitgraven, want er blijven makkelijk stukjes achter. Maar ik heb het een keer verplaatst en het komt nu niet meer terug op de oorspronkelijke plek, dus dat is te doen. Op een dicht beplant stukje kun je het inderdaad over het hoofd zien, dan wordt het lastiger. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...