Jump to content

onnaj

Members
 • Posts

  133
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb dit jaar voor het eerst bolcourgette in de tuin. Heb het plantje hier in de buurt gekocht. Nu kan ik nergens echt vinden vanaf welke grootte je ze oogst? De diameter nu is ca 8-10 cm maar geen idee of dat groot of klein is voor een bolcourgette? Thanks!
 2. Dat ga ik eens proberen! Dat lijkt me nog lekker ook, zo zien ze er in ieder geval uit!
 3. Hoi, Dat is geen bewuste keus geweest, omdat ik niet precies wist hoe of wat. Ik heb ze zelfs al flink uitgedund, maar ze staan nog te dicht op elkaar begrijp ik? Ik had een afstand van 10cm aangehouden, dat had ik ergens gelezen
 4. Ik heb 2 jaar geleden in Italië roodlof gegeten en we waren meteen verkocht! Echt 100x lekker dan gewone witlof, die tegenwoordig meer zoet dan bitter is. Nu groeit de roodlof echt super, maar vraag me af wat ik er nu verder mee moet doen? Moet ik ze nog gewoon een tijdje door laten groeien en worden ze vanzelf rood? Moet ik ze nog kort door laten groeien, dan dichtbonden en dan later oogsten? Of zou ik ze hetzelfde als witlof moeten behandelen? Dus de wortels in het donker uit laten komen? Heb foto's gemaakt van hoe het er nu bij staat en welke zaden ik heb. Hopelijk kunnen jullie me op weg helpen
 5. Maar is het altijd eetbaar, ook al is het gekruist?
 6. @Patrijs Dat is een heel goed plan! Ik laat ze mooi doorgroeien totdat ik de rest erin zet en dan gaan we er heerlijk van eten. Nu kunnen de vogels ook nog lekker pakken wat ze willen
 7. Er heeft wel kiembroccoli naast gestaan, dat wilde ik proberen om te kijken of het wat werd verder ook boerenkool, maar die is volgens mij niet doorgeschoten.
 8. Hoi, Ik heb vorige jaar een hele slechte oogst broccoli gehad en daarom besloten de broccoli maar lekker door te laten schieten voor de bijen en vlinders. Nu heb ik een tijdje geleden de moestuin zaaiklaar gemaakt, maar zag laatst al dat het leek alsof er al wat broccoli vanzelf groeide, maar nu zijn het er echt heel veel. Zou ik een deel van deze broccoli gewoon kunnen laten doorgroeien en zou deze eetbaar zijn? Heb ooit ergens gelezen dat broccoli snel kruist of zo, maar weet niet of het dan niet eetbaar is. Broccoliblad zelf is normaal ook eetbaar en lekker. Kan er ook niet veel bewaren van de plantjes want heb er geen plek voor jammer genoeg. Heb wat foto's bijgevoegd voor de duidelijkheid. Bedankt voor jullie reacties.
 9. Top hoor! Flinke hoeveelheid ook Hoe bewaar je dat allemaal? Mijn zuurkool smaakte uiteindelijk echt super, ondanks de kaam Ik heb ook nog een potje met zuurkool met mosterdzaad. Heel benieuwd hoe dat smaakt... Ook Met kaam trouwens
 10. Ja als het er eenmaal inzit dan is het raak ja 😁😁 Heeft inderdaad een week in de huiskamer gestaan en toen in het voorraadhok. Andere jaren is dat ook perfect gegaan, maar wellicht dat het nu iets warmer was. Ik heb het er nu uitgehaald en een deel in de koelkast gedaan, een ander deel in de vriezer en de rest afgegeven. Wel gezegd dat het voor alle zekerheid wel gekookt moet worden.
 11. Ja moet inderdaad kaam zijn, ik vergiste me haha
 12. Hoi, Ik heb verschillende keren raak af moeten scheppen van de zuurkool en nu zat er wederom een laag raak op, tenminste ik denk dat het raak is. Zou de zuurkool toch gewoon eetbaar zijn? De bladeren hebben alles super goed afgedekt en daaronder ziet het er gewoon perfect uit. Heb wat foto's bijgevoegd van de raak en zuurkool.
 13. Ik heb het er toch maar afgesneden voor de zekerheid. Hij was verder gewoon heerlijk!
 14. Ik sneed straks de rode kool doormidden en zag aan de binnenkant in de bladen allemaal zwarte plekjes. Dit lijken een soort slierten en vraag me af of het nog eetbaar is? Hopelijk weten jullie dit?
 15. Dat lijkt me geen enkel probleem!
×
×
 • Create New...