Jump to content

onnaj

Members
 • Content Count

  129
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Maar is het altijd eetbaar, ook al is het gekruist?
 2. @Patrijs Dat is een heel goed plan! Ik laat ze mooi doorgroeien totdat ik de rest erin zet en dan gaan we er heerlijk van eten. Nu kunnen de vogels ook nog lekker pakken wat ze willen
 3. Er heeft wel kiembroccoli naast gestaan, dat wilde ik proberen om te kijken of het wat werd verder ook boerenkool, maar die is volgens mij niet doorgeschoten.
 4. Hoi, Ik heb vorige jaar een hele slechte oogst broccoli gehad en daarom besloten de broccoli maar lekker door te laten schieten voor de bijen en vlinders. Nu heb ik een tijdje geleden de moestuin zaaiklaar gemaakt, maar zag laatst al dat het leek alsof er al wat broccoli vanzelf groeide, maar nu zijn het er echt heel veel. Zou ik een deel van deze broccoli gewoon kunnen laten doorgroeien en zou deze eetbaar zijn? Heb ooit ergens gelezen dat broccoli snel kruist of zo, maar weet niet of het dan niet eetbaar is. Broccoliblad zelf is normaal ook eetbaar en lekker. Kan er ook niet veel bewaren van de plantjes want heb er geen plek voor jammer genoeg. Heb wat foto's bijgevoegd voor de duidelijkheid. Bedankt voor jullie reacties.
 5. Top hoor! Flinke hoeveelheid ook Hoe bewaar je dat allemaal? Mijn zuurkool smaakte uiteindelijk echt super, ondanks de kaam Ik heb ook nog een potje met zuurkool met mosterdzaad. Heel benieuwd hoe dat smaakt... Ook Met kaam trouwens
 6. Ja als het er eenmaal inzit dan is het raak ja 😁😁 Heeft inderdaad een week in de huiskamer gestaan en toen in het voorraadhok. Andere jaren is dat ook perfect gegaan, maar wellicht dat het nu iets warmer was. Ik heb het er nu uitgehaald en een deel in de koelkast gedaan, een ander deel in de vriezer en de rest afgegeven. Wel gezegd dat het voor alle zekerheid wel gekookt moet worden.
 7. Ja moet inderdaad kaam zijn, ik vergiste me haha
 8. Hoi, Ik heb verschillende keren raak af moeten scheppen van de zuurkool en nu zat er wederom een laag raak op, tenminste ik denk dat het raak is. Zou de zuurkool toch gewoon eetbaar zijn? De bladeren hebben alles super goed afgedekt en daaronder ziet het er gewoon perfect uit. Heb wat foto's bijgevoegd van de raak en zuurkool.
 9. Ik heb het er toch maar afgesneden voor de zekerheid. Hij was verder gewoon heerlijk!
 10. Ik sneed straks de rode kool doormidden en zag aan de binnenkant in de bladen allemaal zwarte plekjes. Dit lijken een soort slierten en vraag me af of het nog eetbaar is? Hopelijk weten jullie dit?
 11. Dat lijkt me geen enkel probleem!
 12. Fijn om te horen! Nog een week of 2 en dan is het klaar 🤞 Ben zelf heel benieuwd naar de versie met mosterdzaad!
 13. Ik ben heel druk bezig met zuurkool maken, maar heb dit jaar (veel) kaam erop, terwijl ik dit andere jaren totaal niet had. ÉÊn pot was ook een beetje droog komen te staan, en zat zelfs een schimmelpunt bovenop de steen. Verder gelukkig nergens in de pot, dus heb de steen heel goed schoongemaakt, water met zout toegevoegd en weer in de pot gedaan. Zou de zuurkool straks gewoon nog eetbaar zijn? De laatste 2 foto's zijn van vandaag, de andere van ca 2 weken geleden. Er blijft continue toch een beetje kaam terugkomen, maar krijg het natuurlijk ook niet allemaal er zo maar uit.
 14. Ik kon het niet laten... Had een 2l zuurkool pot, maar kwam vorige week een aanbieding tegen voor een 5l pot inclusief rasp, stamper en stenen voor zo'n â‚Ŧ50,-. Dus direct maar besteld! Nu van het weekend lekker zuurkool maken en in de kleine pot ga ik zuurkool met mosterdzaad doen. Ben heel benieuwd!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...