Jump to content

onnaj

Members
  • Content Count

    125
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • LOCATION
    Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Top hoor! Flinke hoeveelheid ook Hoe bewaar je dat allemaal? Mijn zuurkool smaakte uiteindelijk echt super, ondanks de kaam Ik heb ook nog een potje met zuurkool met mosterdzaad. Heel benieuwd hoe dat smaakt... Ook Met kaam trouwens
  2. Ja als het er eenmaal inzit dan is het raak ja 😁😁 Heeft inderdaad een week in de huiskamer gestaan en toen in het voorraadhok. Andere jaren is dat ook perfect gegaan, maar wellicht dat het nu iets warmer was. Ik heb het er nu uitgehaald en een deel in de koelkast gedaan, een ander deel in de vriezer en de rest afgegeven. Wel gezegd dat het voor alle zekerheid wel gekookt moet worden.
  3. Ja moet inderdaad kaam zijn, ik vergiste me haha
  4. Hoi, Ik heb verschillende keren raak af moeten scheppen van de zuurkool en nu zat er wederom een laag raak op, tenminste ik denk dat het raak is. Zou de zuurkool toch gewoon eetbaar zijn? De bladeren hebben alles super goed afgedekt en daaronder ziet het er gewoon perfect uit. Heb wat foto's bijgevoegd van de raak en zuurkool.
  5. Ik heb het er toch maar afgesneden voor de zekerheid. Hij was verder gewoon heerlijk!
  6. Ik sneed straks de rode kool doormidden en zag aan de binnenkant in de bladen allemaal zwarte plekjes. Dit lijken een soort slierten en vraag me af of het nog eetbaar is? Hopelijk weten jullie dit?
  7. Dat lijkt me geen enkel probleem!
  8. Fijn om te horen! Nog een week of 2 en dan is het klaar 🤞 Ben zelf heel benieuwd naar de versie met mosterdzaad!
  9. Ik ben heel druk bezig met zuurkool maken, maar heb dit jaar (veel) kaam erop, terwijl ik dit andere jaren totaal niet had. ÉÊn pot was ook een beetje droog komen te staan, en zat zelfs een schimmelpunt bovenop de steen. Verder gelukkig nergens in de pot, dus heb de steen heel goed schoongemaakt, water met zout toegevoegd en weer in de pot gedaan. Zou de zuurkool straks gewoon nog eetbaar zijn? De laatste 2 foto's zijn van vandaag, de andere van ca 2 weken geleden. Er blijft continue toch een beetje kaam terugkomen, maar krijg het natuurlijk ook niet allemaal er zo maar uit.
  10. Ik kon het niet laten... Had een 2l zuurkool pot, maar kwam vorige week een aanbieding tegen voor een 5l pot inclusief rasp, stamper en stenen voor zo'n â‚Ŧ50,-. Dus direct maar besteld! Nu van het weekend lekker zuurkool maken en in de kleine pot ga ik zuurkool met mosterdzaad doen. Ben heel benieuwd!
  11. Jong geleerd! 😁 Flinke stamper trouwens!!
  12. onnaj

    Tomaten Topic 2020

    Ik zou zeggen, oogsten wat er nog (groen) te oogsten valt. Dan binnen in een doos maar verder rijpen jammer dat het weer echt ineens helemaal anders is ja...
  13. onnaj

    Tomaten Topic 2020

    Wow wat een berg tomaten! Ik ben al blij met mijn 2 plantjes haha. Er zit bij mij ondanks de regen gelukkig geen ziekte in zover ik kan zien! 🤞
  14. onnaj

    Tomaten Topic 2020

    Ik ga ze er het weekend waarschijnlijk toch groen vanaf halen omdat ze het zelfs over vorst aan de grond hebben komende week bij mij zover ik kan zien trouwens geen ziektes en hangen niet onder een afdak of wat dan ook

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...