Ga naar inhoud

Amarinde

Members
  • Aantal items

    72
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Zuid-Holland

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. @DahliWat is ie mooi! Ik kijk er nu al naar uit😄. Inmiddels is het eerste 'puntje' ook boven de grond. Ik heb inmiddels zo'n 40 zaailingen... Ik denk dat ik iets ben uitgeschoten😅, maar ik vind het gewoon zó leuk. Gelukkig kan weggeven altijd
  2. Ik heb afgelopen weekend op de moestuinbeurs mijn allereerste dahliaknollen gekocht. Na vorig jaar de mooie dahlia's van de buurman te hebben bewonderd mocht ik er van mezelf op de moestuinbeurs ook eentje uitkiezen. Dat zijn er dus 3 geworden😁. Totally Tangerine Waltzing Mathilda Arthur Hambley Ze zijn inmiddels opgepot om voor te trekken en ook heb ik wat dahliazaden gezaaid (pompon en open center). Ik heb er ontzettend veel zin in en ben heel benieuwd hoe de zaailingen eruit gaan zien. Als alles meezit lijkt het me heel tof om ook zaden van m'n eigen planten verzamelen om het jaar erop te zaaien. Wie weet wat er voor moois tussen zit😄.
  3. Amarinde

    Koolrabi

    Eerlijk is eerlijk, ik had het zaad ook al in huis voordat ik ging proeven😄, maar de bevestiging was leuk (en dus lekker😉)
  4. Amarinde

    Koolrabi

    Wij hadden ze eerst ook nog nooit gegeten maar wilde ze wel gaan kweken. We hebben toen in de supermarkt er één gehaald om eens te kijken of we het eigenlijk wel lekker vonden. Bij ons viel het heel erg in de smaak, verrassend lekker en fris. Heerlijk in salades ook 😄.
  5. Bruin brood met pompoenpitten erin en bruin brood met sesam erop. Ik vind het echt heel leuk om te doen😄.
  6. @Rookie ik heb dit recept gebruikt (voor 2 broodjes) 1000g bloem. 100% 720g water. 72% 21g zeezout. 2,1% 4g gist. 0,4% Methode: Autolyse 30 min Daarna zout en gist er bij mixen Eerste rijs: ong 5 uur waarbij 2 stretch&folds tijdens het eerste anderhalf uur. Na de eerste rijs 2 broodjes vormen en die nog ongeveer een uur en kwartier afgedekt laten staan op het aanrecht, daarna bakken. In dutch oven 30 min op 245 graden, deksel eraf en dan nog 15-20 min. Het staat je natuurlijk helemaal vrij om verder je eigen bakmanier te volgen, maar dit is hoe ik het heb gedaan :).
  7. Dit keer twee witte broodjes omdat mijn vriend dat echt een feestje vindt. De linker op 245°c 30 min met deksel en 15 min zonder deksel. De rechter 245°c 30 min met deksel en 215°C 20 min zonder deksel. De rechter hebben we vanavond bij het eten opgegeten. Lekker, maar de korst leek iets minder knapperig. Ik moet nog een beetje sleutelen😄.
  8. Zo dat is een mooie lijst Mellie! Ooit hoop ik een kas te hebben en ook zo'n uitgebreide verzameling te kunnen zaaien😄. Na het phytophtora debacle van vorig jaar heb ik me nu op tomaten gericht die daar wat beter tegen bestand zijn. Dit jaar ga ik dus mijn geluk (be)proeven met Duttingold, Nagina F1, Rondobella en Vivagrande. Hopelijk dit jaar meer succes🤞.
  9. @RookieOp m'n zakje staan eind februari dus ik ben wat vroeger, maar de temperaturen zijn hier meestal vrij gematigd. En verder, tja het is m'n eerste keer knolselderij zaaien dus ik doe maar wat😅. Ze komen in mijn 'groeikast' dus de temperatuur zal rond de 20 graden liggen gok ik. In de aanwijzingen staat namelijk wel om in verwarmde kas of bak te zaaien. Oh en een lichtkiemer, dus daar moet ik ook even op letten.
  10. Amarinde

    Pepers 2025

    Klopt die is wel wat heter. De rest zou wat milder moeten zijn, tenminste dat hoop ik... 😅 Calatenango is 5000 El oro de ecuador 100-2000 Kardoula0-1000 Orange glow 10.000
  11. Amarinde

    Pepers 2025

    Vorig jaar niet zo'n succes met pepers gehad, er kwam nauwelijks iets van op en uiteindelijk heeft 1 plantje nog een paar mini cayenne's geleverd. En wie het kleine niet eert.... Dit jaar wilde ik heel graag wat meer pepers en wat meer soorten, en dan blijkt maar weer dat ik me maar moeilijk kan inhouden😅. Ik heb nu 8 verschillende soorten pepers gezaaid, voornamelijk vrij "laffe" pepertjes hoor, want zo'n held met heet ben ik niet. - Calatenango - Cayenne - Dong Xuan Market Peach - El Oro de Ecuador - Kardoula (lekker om te vullen, vergelijkbaar met peppadew) - Orange glow - Turkse Çarliston - Yellow Bouquet Ik ben heel benieuwd, ik ben vrij nieuw op pepergebied dus ik ga wel zien wat het me brengt😄.
  12. Ik heb de afgelopen dagen pepers, paprika, aubergine, sugarsnap, peulen, zomerprei en op de valreep nog wat tuinbonen en veldsla gezaaid. Vandaag zijn in ieder geval de knolselderij, sla en chinese radijs aan de beurt🙂.
  13. Wij hadden weer eens een wortel-pastinaak-ui stamppotje. Alles uit eigen tuin. Ik heb nog een heleboel kleine pastinaakjes in de tuin staan. Ik had behoorlijk veel gezaaid vorig seizoen want op het zakje stond 'lastige ontkiemers'. Nou niet dus😅. Er kwamen er een heleboel op en ik had, heel suf, niet uitgedund. Gelukkig zijn ze nog steeds lekker en volgend jaar krijgen ze meer ruimte.
  14. @GittaWat een mooie wortelen, welke zijn dat?
  15. Amarinde

    Voorstellen

    Welkom op het forum. Wat een mooi avontuur gaan jullie aan, jullie hebben een mooi plekje zo . Heel veel succes en plezier, hier en daar
×
×
  • Nieuwe aanmaken...