Jump to content

Amarinde

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zoetermeer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoe verwerken jullie kurkuma eigenlijk? Ik ken het alleen in poedervorm, malen jullie het ook of gooien jullie gewoon stukjes wortel door de gerechten heen? Nog een leuk ( en dankbaar) experiment is het verven van wol met kurkuma. Dit (de gele strengen) was vanuit poeder maar ben benieuwd of er verschil is wanneer je alleen de wortel zelf uitkookt. Binnenkort ook maar eens op zoek naar geelwortel!
 2. Amarinde

  Project

  Welkom terug . Volgens mij herinner ik me jou nog wel. Ging je je tuin ook niet met de buren delen? Volgens mij was je vorige account Markus. Ach en soms lukt het niet helemaal. Nieuw seizoen, nieuwe kansen!
 3. Super interessant, ik ga je volgen! Het verven met plantaardige stoffen wordt ook veel in de re-enactment wereld gedaan. Ik heb nu geen tuin, maar later wordt er absoluut een hoekje ingericht op verven. compleet met vuurpit waar een pot boven kan hangen om in de buitenlucht (voornamelijk) wol te verven.
 4. Ik heb vier lampjes van 6 watt van de ikea. Daar heeft alles het vorig jaar prima mee gedaan, dus ik ga er nu weer mee verder. Op het moment heb ik zaailingen van tomaat, paprika, peper en aubergine eronder staan die zich er tot nu toe prima bij lijken te voelen. Het zijn mijn eerste groeilampen dus ik heb helaas geen vergelijkingsmateriaal.
 5. Amarinde

  Varkens

  Wat zijn ze mooi! En wat een verschil in grootte . Ik blijf dat verbazingwekkend vinden.
 6. Vandaag hebben de eerste tomaatjes zich laten zien (gezaaid 24 jan). Ik heb twee soorten pot tomaatjes gezaaid, die komen hier in de vensterbank te staan, dat werkte vorig jaar heel goed. Hopelijk lukt dat dit jaar ook weer.
 7. Gisteren heb ik mijn zoete aardappelen geoogst, tot mijn verbazing zaten er echt enorme knollen tussen. Ik had tien plantjes 'bataten erato orange' (waarvan een het niet overleefd heeft) en 3 plantjes van de intratuin (ras weet ik niet meer) ergens tegen eind mei in de vollegrond (klei) gezet met wat losse potgrond erbij en daar een paar weken later een handje koemestkorrels bij gegooid. Verder eigenlijk weinig naar omgekeken, ook tijdens de droogte en de planten zo lang mogelijk laten staan vanwege onze warme nazomer. Dit is nog niet de volledige oogst, ik moet nog een vuilniszak leegmaken Zwaarste knol tot nu toe
 8. Ik viel net midden in een aflevering van brandpunt+ die ging over de bijensterfte door de varroamijt en het kweken van varroamijt resistente bijen. Ik dacht h├ę, daar heb ik eerder over gehoord (door dit topic). Ik heb niet de hele aflevering meegekregen maar wat ik er van zag klinkt hoopvol voor de toekomst. Voor de ge├»nteresseerden hier kun je de aflevering terug kijken. https://brandpuntplus.kro-ncrv.nl/brandpuntplus/oplossing-bijensterfte/
 9. Inmiddels heb ik al drie snackkomkommertjes gegeten van m'n plant. Eigenlijk een beetje tot mijn verbazing want de plant staat binnen in een raamkozijn waar eigenlijk maar nauwelijks de zon direct naar binnen schijnt. De komkommertjes zelf smaken naar meer!
 10. @Yuras , Henkg Ah dan zat ik nog enigszins in de buurt. bedankt!
 11. Dit plantje komt tussen m'n tegels vandaan De blaadjes deden mij aan aardbei denken maar vind het een onlogische plek om op te komen. Ik ben nog maar net begonnen en herken nog niet heel veel planten. Kan iemand mij verder helpen?
 12. Bedankt voor je reactie . Ik heb op marktplaats gratis tegels gevonden dus die ga ik dan ingraven met met een paar paaltjes aan de binnenkant van de bak waar de onderkant van het broeiraam dan op kan rusten. Gaat helemaal lukken
 13. Hallo allemaal, Ik wil graag zo goedkoop mogelijk zelf een koude bak maken. Zelf had ik het plan om grote tuintegels deels in te graven en daar een broeiraam op te leggen. Echter, wanneer ik google op koude bak kom ik alleen maar houten exemplaren tegen. Is dit met een reden? Zijn tegels nadeliger dan hout?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...