Jump to content

SanneerMeneer

Members
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SanneerMeneer

 1. Dankjewel! ik zal daar ook eens vragen. de klachten zijn niet erger geworden sinds ik hem meer in de schaduw heb gezet. dus het zou iets met verbranding kunnen zijn ja.
 2. Achtergrond: Ik heb 4 week terug een venus vliegenval gekocht. Ik heb hem eerst binnen neergezet voor een raam waar geen direct zonlicht doorheen kwam. Daarna heb ik de pot voor een week lang voor een raam gezet waar een paar een paar uur zonlicht doorheen kwam. Vervolgens heb ik hem buiten neergezet in de volle zon (c.a. 8 uur directe zonlicht). Daar staat hij nu een week. Probleem: ik zie sinds gisteren ineens bladeren bruin worden en rode vlekken ontstaan. Ik houd de plant goed vochtig maar niet drijf nat. Dus ik weet niet wat ik nu al op de korte termijn verkeerd heb gedaan. Weet iemand wat hier nu gebeurd?
 3. Hallo ik heb 2 peperplanten die sinds ik ze overgepoot heb in andere potten, wat problemen vertonen. Heeft iemand een idee wat hier aan de hand is? De planten worden binnen gezet wanneer het weer niet gunstig genoeg is.
 4. We hebben een plantje mogen verwelkomen in onze plantenfamilie. We hebben echter geen idee hoe dit schattige plantje heet. Weet iemand wat wij hier hebben gekregen. We komen er maar niet uit. Ik heb een paar foto's geĆ¼pload.
 5. Beste leden. Ik ben sinds oktober een mimosa pudica aan het opkweken. Als het gaat om de verzorging van het plantje spreekt bijna iedereen op het internet elkaar tegen (water geven, licht en voeding). Ik heb daarbij ook geen idee of dit goed gaat of niet. Ik denk dat ik last heb van geel blad. Wat teveel water zou kunnen betekenen? Ik ben in het begin royaal geweest met water geven. Inmiddels krijgt de plant krijgt nu al 2 week geen water meer om de grond een stuk droger te krijgen. er is namelijk geen afvoer van water. De plant op 28 oktober: Rechts bovenin zie je een mimosa waarvan de blaadjes verschrompeld zijn Hier een foto van dichtbij: Nu is mijn vraag: Wat is hier aan de hand? > Zou dit komen door teveel water? > Of is het misschien de kou? > Of zou voedsel een ding kunnen zijn? Wat achtergrond informatie: > Gezaaid op: 13/09/20 > is overgepoot op 2/10/20 naar een grotere pot > Je ziet hier rond 25 plantjes > normale temperatuur in de kamer waar de plant staat fluctueert tussen de 16 en 20 graden. > Staat nu op een verwarming die af en toe aanspringt en de kamer verwarmt tot 23 graden > gepoot in universele potgrond > Water = kraanwater > Staat de hele dag voor een groot raam. Waar de zon de hele dag doorheen schijnt (Zo vaak deze nog schijnt deze dagen) > heeft nooit voeding gekregen. Enkel wat extra potgrond tijdens het overpoten > Op 22/10/20 heb ik wat steentjes en houd toegevoegd om het op te fleuren De plant op 22/10/20 Dit was de plant op 18/10/20 de foto is op een andere plek genomen met ander licht omdat mijn camera knap waardeloos is. De plant op 7 oktober:
 6. Dankje! Als ik nog iets tegen de vergeling kan doen, dan hoor ik het heel graag! Als toegevoegde bonus, aardappelbloemetjes:
 7. Kan iemand voor me vertalen wat hier nog gezegd word. Want ik zie meerdere antwoorden
 8. @oscardevosHoren ze dan niet rood te worden.. dan geel. En noem maar op? Want hier gaat het naar geel > bruin. En dat was het.
 9. Ik geef al altijd bij de stam water. De bladeren ontzie ik van vocht in verband met schimmel.
 10. PANIEK. de bladeren van mijn aardappelplanten worden geel. Het betreffen hier de soorten lefante en seville. De foto's komen van verschillende planten en zijn over een tijdspan van 2 week genomen. Bij bijna alle planten treedt er een vergeling op aan de bladeren die het dichtst bij de grond zitten. Ik constateerde de vergeling op 28/05/20. De planten krijgen op warme zonnige dagen elke dag wat water (c.a. 600 ml kraan/regen water per plant). Wanneer het weer koeler is sla ik soms een dag of 2/3 over. Ik heb de planten op 07/05/20 gevoed met mestkorrels (ca. 30/35 gram per plant) een foto van de doos heb ik bijgesloten. Heeft iemand enig idee waar ik tegenaan loop?
 11. Ik heb dit probleem elk jaar met de aardbeien die ik soort van verwaarloos (1e jaars). Ik heb het opgelost door bij te voeden. Wat voor soort voeding je exact moet geven is mij de vraag. Ik pakte de eerste de beste fles pokon plantenvoeding die ik kon vinden. Meer mensen hebben dit probleem. Ook ik heb hier een jaar of 2 geleden een topic over aangemaakt die tot dusver onbeantwoord is gebleven. Verwacht niets van de vruchten die deze aardbeiplanten geven.
 12. Het gaat uitstekend! De vorst heeft ze niet te pakken kunnen krijgen
 13. Ik zit met hetzelfde. Dit is met suiker. Waarschijnlijk kijk ik hier tegen schimmel aan.
 14. Dat is fijn om te horen! De planten op de foto's van 15-5 en 16-5 zijn 's avonds afgedekt
 15. Iedereen hartelijk bedankt voor jullie reactie. Ik dek ze nu voortaan maar even goed af. Ik heb bij deze nog foto's van de nasleep. Een foto van 16-5-20 15-5-20 14-5-20
 16. Vandaag zag ik dat 2 van mijn 5 seville aardappelen zwarte bladeren kregen, die ook slap begonnen te hangen. heeft iemand enig idee wat hier aan de hand is? 1 lefante aardappelplant heeft een blad wat slap hangt. maar word verder niet zwart. Dit is een foto van gisteren. Niks aan de hand. Zo ziet de plan er vandaag uit. closeup: Een andere seville aardappel plant: De lefante aardappelplant waar een blad van slap hangt
 17. Ik trek de conclusie dat dit dan de rode knopbladroller is.
 18. Dank je wel voor uw reactie! Het is idd zeer zeker niet de frambozenkever. Iets wat ik in de eerste instantie ook dacht. De frambozenkever zitten idd in de vruchten en doen verder niets met het blad. Ik heb verder geen larven in het blad gezien. De frambozen houdt ik voortaan wel even extra goed in de gaten. Groet, Sanneermeneer
 19. Ik heb nu al 2 week 2 verschillende aardbei planten met rode stengels en een paar rode bladeren. Iemand enig idee wat het kan zijn? ik geef ze 1 keer per 2 week voeding. Soort: Ostara Leeftijd: 1 jaar zon: 8+ uur Bij sommige aardbeiplanten die in de vaste grond staan zie je ook een hele lichte rode verkleuring. Maar in veel mindere mate. Deze planten zijn dan ook 2 tot 3 jaar oud.
 20. Het paarse blad is eerder voorkomen. Maar dan echt op enkele bladeren. De moederplant heeft nergens last van. Het enige verschil tussen de moederplant en deze plant is de staplaats. Deze plant staat van 8/9 uur tot 6 uur in de zon.
 21. Dit is een stek die deze maand voor het eerst opkomt.
×
×
 • Create New...