Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Tien en haar moestuin (voorstellen)


Tien

Aanbevolen berichten

Hallo ik ben Tineke (maar als ze me roepen is het meestal: Tien ). We zijn als gezin in 2016 naar Zelhem verhuisd. Achter ons huis ligt een klein bosje en daar achter ligt een moestuinencomplex(je). Toen werd de verleiding wel groot om ook een tuintje te gaan huren.

Mijn man en ik zijn hier begonnen met het plaatsten van verhoogde bakken van 1,50 bij 1 meter en tussen de bakken hebben we antiworteldoek gelegd met houtsnippers.

Het grote voordeel van de bakken vinden wij dat het overzichtelijk blijft. We hoeven geen grote stukken om te spitten of onkruid te wieden. We kunnen elke keer als we er komen 1 of 2 bakken onder handen nemen en zo blijft de tuin eigenlijk altijd netjes.

 

2017070611031234961538143880.JPG

foto van vorig jaar.

 

Het eerste jaar groeiden de groenten eigenlijk al als een tierelier en we dachten dat dit wel beginnersgeluk zou zijn maar ook dit jaar mogen we niet klagen.

Ik ben al wat langer lid van dit forum en heb al heel veel gehad aan de vele tips en weetjes die er op het forum te vinden zijn.

Daarom vond ik het nu ook wel eens echt tijd worden om me netjes voor te stellen.

Afijn. Foto's zeggen meer dan woorden dus hier nog een paar plaatjes:

 

2018082615225750091538144074.jpg

Foto van dit jaar.

 

Ook dit jaar heb ik alweer heel veel mogen oogsten.

2018071807563919961538144100.jpg

 

 

 

Groetjes Tien

Groetjes,

Tien

Mijn blog

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel voor het warme welkom. De brave waakhond (ahum) is Monty onze Welsh Springer Spaniel, een heerlijk vrolijk maatje van 1,5 jaar oud inmiddels. De asperges aan de rechterkant op de foto zijn niet van ons, het zijn hele oude planten die maar weinig meer opleveren. Daarom is dat stukje grond vrij gekomen en krijgen we dat deel vanaf volgend seizoen erbij, maar dan zonder de aspergeplanten.

 

Op dit moment hebben we er nog wortels, prei, boerenkool en spruiten in de bakken staan. Ook staat er nog wat paprika onder een plastic huifje. Ik hoop dat er nog wat rood worden voor de vorst echt de planten kapot maakt.

Groetjes,

Tien

Mijn blog

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...