Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Weet iemand een recept voor de kanibaal tomaat?

Featured Replies

Geplaatst:

Weet iemand een recept voor de kanibaal tomaat?

Bij mij zijn ze langzaam rijp.

Ik weet dat ze ongekookt bitter smaken.

Maar wat je er mee kan doen weet ik niet.

Ik las ergens dat je er een salsa van zou kunnen maken.

Maar is er niet echt iets anders?

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kannibaaltomaat

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Geplaatst:

Ik kan eigenlijk nergens vinden of de plant in NL winterhard is? Zal wel niet, aangezien de plant van Fiji komt? Als je de vruchtjes EN de bladeren van de plant kunt eten (lees ik ook op vreeken.nl) dan is het wel en superplant

  • 2 weken later...
Geplaatst:
  • Auteur

Dankzij het donkere weer van de afgelopen weer, zijn de kanibaaltjes nog steeds niet echt rijp.

Ik probeerde een nagenoeg rijpe kanibaal, en dat was bah, vreselijk bah.

De bittere smaak had ik vele uren later nog in mijn mond.

En dan schrijft met over deze vrucht: hij is iets bitter van smaak.

Iets?

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Geplaatst:
  • Auteur

Dat kan ik nog niet echt zeggen Eut, ik wist dat je ze moet koken.

Althans dan zouden ze minder bitter zijn.

De grootte van de tomaten valt mij vies tegen.

Het zijn net grote bessen.

 

Als ik meer ervaring er mee heb, dan vermeld ik dat hier.

Maar ik denk dat ik het volgend jaar geen meer plant.

De planten zelf groeien goed.

En de weinige volledig rijpe kanibaaltjes die er aan hangen, zijn mooi rood.

 

Maar ik denk niet dat deze vrucht/bes in Nederland een succes wordt.

Al is het maar om zijn grootte.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Geplaatst:
  • Auteur

Dat heb ik nog niet geprobeerd Jorieke.

Is de Kanibaal eigenlijk geen familie van de nachtschade (Solanaceae)?

Ik bedoel, deze zijn toch giftig, niet?

Waarschijnlijk dat ik deze daarom (nog) niet gegeten heb.

IK ga mij daar nog even over verdiepen.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Geplaatst:

Op wikipedia: De vruchten zijn eetbaar, maar hebben een enigszins bittere smaak die vermindert door het koken van de vruchten. De bladeren kunnen in salades worden verwerkt. In de wortels zitten giftige alkaloïdes.

  • 4 weken later...
Geplaatst:
  • Auteur

Bah, bah en nog eens bah.

 

Dat is kort door de bocht mijn mening over de kanibaal tomaatjes.

Ze zien er wel mooi rood uit.

Smaken ongekookt vreselijk bitter.

Gekookt bijna niet meer bitter, maar ook niet lekker.

Bij het koken barsten veel tomaatjes uit hun velletje.

De velletjes zijn erg taai.

De inhoud van de bes (want dat is het eigenlijk) is vrijwel niet vast van structuur, waardoor het pellen weinig nut heeft.

 

Van mij hoeven ze niet.

Ze zijn gewoon niet lekker.

De bladeren idem dito.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Geplaatst:
  • Auteur

Jaja, ik ben weer eens het Versuchskaninchen.

 

Je moet die kanibaal tomaten zien als Bush Food.

Het is eetbaar, je kan in de bush je leven er mee redden.

Maar daar is verder alles mee gezegd.

 

Deze plant zal ik dan ook niet meer planten.

Geef mij dan maar mijn kleine tomaatjes.

Snel rijp, een grote hoeveelheid aan opbrengst en erg lekker.

Verder barsten ze minder snel uit hun velletje bij regen.

Hebben tot heden geen last van neusrot.

De smaak zoet tot behoorlijk zoet.

Met een zo`n sterke tomaten smaak dat ik soms na het nuttigen van één tomaatje tot een half uur lang een tomaten smaak in mijn mond heb.

 

Ik zal eens kijken welke soort het is, en een apparte treat er over plaatsen.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.