Jump to content

Featured Replies

Posted

Weet iemand een recept voor de kanibaal tomaat?

Bij mij zijn ze langzaam rijp.

Ik weet dat ze ongekookt bitter smaken.

Maar wat je er mee kan doen weet ik niet.

Ik las ergens dat je er een salsa van zou kunnen maken.

Maar is er niet echt iets anders?

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kannibaaltomaat

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Ik kan eigenlijk nergens vinden of de plant in NL winterhard is? Zal wel niet, aangezien de plant van Fiji komt? Als je de vruchtjes EN de bladeren van de plant kunt eten (lees ik ook op vreeken.nl) dan is het wel en superplant

  • 2 weeks later...
  • Author

Dankzij het donkere weer van de afgelopen weer, zijn de kanibaaltjes nog steeds niet echt rijp.

Ik probeerde een nagenoeg rijpe kanibaal, en dat was bah, vreselijk bah.

De bittere smaak had ik vele uren later nog in mijn mond.

En dan schrijft met over deze vrucht: hij is iets bitter van smaak.

Iets?

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

  • Author

Dat kan ik nog niet echt zeggen Eut, ik wist dat je ze moet koken.

Althans dan zouden ze minder bitter zijn.

De grootte van de tomaten valt mij vies tegen.

Het zijn net grote bessen.

 

Als ik meer ervaring er mee heb, dan vermeld ik dat hier.

Maar ik denk dat ik het volgend jaar geen meer plant.

De planten zelf groeien goed.

En de weinige volledig rijpe kanibaaltjes die er aan hangen, zijn mooi rood.

 

Maar ik denk niet dat deze vrucht/bes in Nederland een succes wordt.

Al is het maar om zijn grootte.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

  • Author

Dat heb ik nog niet geprobeerd Jorieke.

Is de Kanibaal eigenlijk geen familie van de nachtschade (Solanaceae)?

Ik bedoel, deze zijn toch giftig, niet?

Waarschijnlijk dat ik deze daarom (nog) niet gegeten heb.

IK ga mij daar nog even over verdiepen.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Op wikipedia: De vruchten zijn eetbaar, maar hebben een enigszins bittere smaak die vermindert door het koken van de vruchten. De bladeren kunnen in salades worden verwerkt. In de wortels zitten giftige alkaloïdes.

  • 4 weeks later...
  • Author

Bah, bah en nog eens bah.

 

Dat is kort door de bocht mijn mening over de kanibaal tomaatjes.

Ze zien er wel mooi rood uit.

Smaken ongekookt vreselijk bitter.

Gekookt bijna niet meer bitter, maar ook niet lekker.

Bij het koken barsten veel tomaatjes uit hun velletje.

De velletjes zijn erg taai.

De inhoud van de bes (want dat is het eigenlijk) is vrijwel niet vast van structuur, waardoor het pellen weinig nut heeft.

 

Van mij hoeven ze niet.

Ze zijn gewoon niet lekker.

De bladeren idem dito.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

  • Author

Jaja, ik ben weer eens het Versuchskaninchen.

 

Je moet die kanibaal tomaten zien als Bush Food.

Het is eetbaar, je kan in de bush je leven er mee redden.

Maar daar is verder alles mee gezegd.

 

Deze plant zal ik dan ook niet meer planten.

Geef mij dan maar mijn kleine tomaatjes.

Snel rijp, een grote hoeveelheid aan opbrengst en erg lekker.

Verder barsten ze minder snel uit hun velletje bij regen.

Hebben tot heden geen last van neusrot.

De smaak zoet tot behoorlijk zoet.

Met een zo`n sterke tomaten smaak dat ik soms na het nuttigen van één tomaatje tot een half uur lang een tomaten smaak in mijn mond heb.

 

Ik zal eens kijken welke soort het is, en een apparte treat er over plaatsen.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...