Ga naar inhoud

Featured Replies

Geplaatst:

Ik heb geen recept,maar een vraagje.

Van een buurman op hetcomplex heb ik paarse boerenkoolplanten gekegen.

Het zijn al behoorlijke planten geworden.

Als ik boerenkool maak, doe ik aardappels met water in de pan,boerenkool er bovenop, koken en dan stampen.

Maar nou hoorde ik dat het water bij paarse boerenkool paars word.

Worden mijn aardappels niet paars als ik het samen in eenpan kook?

 

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Geplaatst:

De aardappelen worden inderdaad paars. De boerenkool verliest juist de paarse kleur en word donkergroen. Gebeurde bij mij met de Redbor.

Geplaatst:
  • Auteur

Dankjewel, Maarten.

Qua smaak veranderd er niks, toch?

Eens kijken wat mijn kinderen ervan gaan vinden, paars-groene stamppot!

Geplaatst:

Graag gedaan. Qua smaak verandert er niets.

Geplaatst:

Verleden jaar had ik paarse boerenkool gezet en gegeten.

Vond de stamppot er niet zo smakelijk uitzien eerlijk gezegd.

AL was met de smaak niets mis..

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:
  • Auteur

Ik heb even via google een foto opgezocht, ziet er idd niet echt smakelijk uit.

Boerenkool stamppot bij kaarslicht?

Geplaatst:
  • Auteur

Kijk, zo ziet het er wel lekker uit,maar hou niet echt van rauwe boerenkool, ben echt een stamppot eter.,

Geplaatst:

Is het niet te vroeg voor de boerenkool, dacht dat de vorst erover heen moest.

Heb hier ook nog paarse staan, ziet er prachtig uit, weet alleen niet hoe mijn mannen gaan reageren op paarse stamppot ( of eigenlijk weet ik dat wel )

Heb ook gelezen dat je de kool in de vriezer kunt gooien maar is denk ik toch anders dan wachten op de nachtvorst.

Zou me goed uitkomen, heb een paar weken geleden 3 jonge bentheimer zeugjes gekocht en die wil ik graag de moestuin laten opruimen.

Geplaatst:

Hier in Frankrijk kennen ze geen gerechten met boerenkool. Maar de paarse wordt veel in bloemperken gebruikt.

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Geplaatst:
  • Auteur

Boerenkool kan al geoogst worden, na wat vorst smaakt het beter.

Maar was toch al van plan nog even te wachten, wilde de vraag alleen alvast stellen.

Geplaatst:

Ik smoor de stamppotgroente vaak in een aparte pan en stamp daar later de aardappels doorheen; ik neem aan dat je op die manier de paarsverkleuring niet in je aardappels ziet omdat de kool groen kleurt tijdens het verhitten.

Geplaatst:
  • Auteur

Klopt, op die manier krijg je geen paarse aardappels, het paarse water spoel je weg.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic