Geplaatst: 19 april 201411 j Elizabet had het ook al ergens genoemd, maar ik maak er maar even een apart topic voor aan. Ik heb van ons vorige varkentje wat vet in zout/kruiden/specerijen gezet, en nu hangen ze in de kelder na te drogen. Er zat nog heel iets vlees aan het vet, ik kon niet vinden of dat wel of niet 'mag'. Nu nog even laten hangen, en dan eens proeven. Het ruikt in ieder geval goed, maar dat zijn al die lekkere kruiden. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 april 201411 j Hee Jorieke! (ik verwaarloos het hele forum enorm, jammer eigenlijk..) Mijn lardo (ik had inderdaad puur witspek genomen) is erg lekker geworden, had m alleen ingelegd in zout in rozemarijn, zo 3 weken in de koelkast laten staan en m verder niet gedroogd. Keertje geproefd op een net geroosterde boterham en dat is geweldig lekker. Maar nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik m verder dus eigenlijk nooit gebruik. Terwijl je het natuurlijk geweldig als vet om in te bakken (aardappels ofzo, maar dat doe ik ook vrij weinig) zou kunnen gebruiken, en zo nu en dan een plakje op een boterham zou heerlijk zijn. Maar ik denk er nooit aan. Net als de porties ganzenvet die al een jaar in mijn vriezer wonen... elizabet.nl
Geplaatst: 26 juni 201411 j Auteur Nou, ik heb er mooie plakjes van kunnen snijden hoor. Het beetje vlees wat er aan zit, wordt wel keihard door het zouten en het drogen, wat het snijden niet echt makkelijk maakt. Want het vet blijft zacht(er). Volgende keer dus echt geen vlees aan het vet laten. De smaak is goed, denk ik. Ik heb nog nooit 'echte' lardo gehad, dus kan niet vergelijken. De smaak mag nog wel wat zouter/kruidiger. Dus de volgende keer laat ik het vet wat langer in het zoutmengsel. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.