Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Elizabet had het ook al ergens genoemd, maar ik maak er maar even een apart topic voor aan. Ik heb van ons vorige varkentje wat vet in zout/kruiden/specerijen gezet, en nu hangen ze in de kelder na te drogen.

 

Er zat nog heel iets vlees aan het vet, ik kon niet vinden of dat wel of niet 'mag'.

 

IMG209421231397887813.JPG

 

Nu nog even laten hangen, en dan eens proeven. Het ruikt in ieder geval goed, maar dat zijn al die lekkere kruiden.

Geplaatst:

Hee Jorieke! (ik verwaarloos het hele forum enorm, jammer eigenlijk..)

 

Mijn lardo (ik had inderdaad puur witspek genomen) is erg lekker geworden, had m alleen ingelegd in zout in rozemarijn, zo 3 weken in de koelkast laten staan en m verder niet gedroogd. Keertje geproefd op een net geroosterde boterham en dat is geweldig lekker. Maar nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik m verder dus eigenlijk nooit gebruik. Terwijl je het natuurlijk geweldig als vet om in te bakken (aardappels ofzo, maar dat doe ik ook vrij weinig) zou kunnen gebruiken, en zo nu en dan een plakje op een boterham zou heerlijk zijn. Maar ik denk er nooit aan. Net als de porties ganzenvet die al een jaar in mijn vriezer wonen...

elizabet.nl

  • 2 maanden later ...
Geplaatst:
  • Auteur

Nou, ik heb er mooie plakjes van kunnen snijden hoor. Het beetje vlees wat er aan zit, wordt wel keihard door het zouten en het drogen, wat het snijden niet echt makkelijk maakt. Want het vet blijft zacht(er). Volgende keer dus echt geen vlees aan het vet laten.

 

De smaak is goed, denk ik. Ik heb nog nooit 'echte' lardo gehad, dus kan niet vergelijken. De smaak mag nog wel wat zouter/kruidiger. Dus de volgende keer laat ik het vet wat langer in het zoutmengsel.

 

IMG323928191403767834.JPG

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.