Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Bedankt Deborah, deze kende ik inderdaad. Deze rassen heb ik alle ook zelf staan als hoogstamboom. Een nadeel van de niet cider appelrassen is dat ze weinig tannines bevatten. Ik zou graag enkele bitterzoete cider appelbomen aanplanten om wat meer karakter in de cider te krijgen.

Volg de gebeurtenissen op de kwekerij/imkerij http://bessenkwekerij.com/

Van de bijenwas maken we zelf kaarsen: http://www.bijenwaskaarsen.nl/

Geplaatst:

Ik heb nog even verder gezocht. Heb je de Bramley's Seedling al overwogen? Deze verkopen ze o.a. bij de Batterijen. Ook Golden Hornet (wordt algemeen verkocht als sierappel, zelfs bij Intratuin gezien).

Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.

Geplaatst:

Wederom bedankt, voor je info. De bramley heb ik inderdaad ook staan. Dit is een goede appel die veel zuur bevat, echter wederom bijna geen tannines. De Golden hornet is misschien een alternatief voor de echte ciderappelrassen, aleen lees ik dat deze appel veel pectine bevat en dit is niet gewenst bij een ciderappel. Voorbeelden van bekende Engelse ciderappelrassen zijn: http://www.orangepippintrees.com/cider-apple-trees

Echter betwijfel ik of er uberhaupt echte ciderappelrassen worden verkocht in Nederland.

Volg de gebeurtenissen op de kwekerij/imkerij http://bessenkwekerij.com/

Van de bijenwas maken we zelf kaarsen: http://www.bijenwaskaarsen.nl/

Geplaatst:

Pionieren kan best lastig zijn

 

Op een Duitse website werd melding gemaakt van het toevoegen van (weinig) bessen van de Sleedoorn om het tannine gehalte op te krikken.

Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.

Geplaatst:

Dat zal ongetwijfeld werken, sleedoornbessen. Bij gebrek aan alternatieven zeker het proberen waard. Ik wil echter alleen met appels werken, puur appelsap zonder toevoegingen. Ik zal eens kijken of er mogelijkheden zijn om bomen te laten verzenden vanuit Engeland of Frankrijk waar er heel veel verkrijgbaar is. Of misschien zelf een ritje er aan wagen. Maar als iemand een kweker hier in Nederland weet dan heeft dat uiteraard de voorkeur!

Volg de gebeurtenissen op de kwekerij/imkerij http://bessenkwekerij.com/

Van de bijenwas maken we zelf kaarsen: http://www.bijenwaskaarsen.nl/

Geplaatst:

Binnenkort ga ik weer eens naar Kemmel in Belgie naar kwekerij de Linde. Hij heeft in zijn rassenlijst ook diverse soorten die speciaal voor cider zijn. Ik ga samen met een vriend die daar ook naar op zoek is.

 

Voor mij is het niet verder dan naar een goede kweker in Nederland, maar dat ligt natuurlijk aan waar je woont. Van de andere kant: Hij verkoopt alleen wortelgoed en die prijzen zijn zo veel lager dan bij de meeste tuincentra e.d. dat het de rit misschien toch loont. Leuk is ook dat je alle appelsoorten die hij verkoopt ook kunt proeven. (Kun je de hoeveelheid tannine in een appel proeven??)

 

http://www.boomkwekerijdelinde.be/catalog/index.cfm?DATA_GROEP=1

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Pieter en anderen, toevallig kwam ik op deze site via die van de Zelhemmer veldvarkens.

Ik ben Dirk Taal, een skal kweker(tje) van (fruit)bomen en verzamelaar van appel- en perencider cultivars sinds 1990.

Experimenteer ook met deze soorten om de beste cider en poire, perry etc. te maken. Heb momenteel een aantal in drukvat waar ik tevreden over ben en wat ga bottelen.

 

Geen website. Timmer niet aan de weg. Begeleid groepen o.a.plukbos. Bezoek op afspraak. Dit is geen advertentie.

Vele honderden Ciderappelrassen uit o.a.Asturie, Baskenland, Pyreneen,Duitstalige landen en streken,Engelse, Franse, Amerikaanse,etc.

Rond de 100 perenrassen die specifiek voor Perry, birnenmost of poire zijn.Hoogstam en in pot.

 

Wanneer je cider zelf gaat maken zul je een smaakpalet moeten gaan ontwikkelen om je product in z'n ontwikkeling te kunnen volgen en o.a. tannines

te kunnen differentieren, meten is belangrijk maar proeven is noodzaak. Veel mensen haken na 1 poging af.

 

NB Wanneer je met diospyros virginiana gaat mengen krijg je cider met zeepsmaak, met sleedoorn kan goed .

  • Like 2

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...