Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Verschillende soorten spek


Jorieke123

Aanbevolen berichten

Ik wil spek pekelen om koud te roken, in bier met kruiden (tijm, laurier enz).

Normaal kook je de kruiden eerst in de pekel, maar bier koken lijkt me zo euhm...

Zou jij die stap over durven slaan?

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

Dank Indy, maar ik had erbij moeten vertellen dat ik een groot stuk vlees (1 kilo) een week in de pekel wilde leggen en daarna nog 24 uur koud roken. Niet marineren maar pekelen.

 

Ik had in mijn hoofd dat je - zeker als je daarna koud gaat roken en/of het vlees weken laat drogen - de pekel met kruiden en specerijen moet koken om eventuele kiemen te doden.

 

Intussen is het kwartje gevallen: Ik was in de war met het inleggen in azijn. Oud hoofd

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...