Geplaatst: 10 juni 201114 j Vandaag kruidenboter gemaakt, wat heerlijk met zoveel kruiden voor de pluk .Zou graag wat kruidenboter maken om in te vriezen, om de winter door te komen zeg maar. Vraag me af heeft iemand al eerder kruidenboter ingevroren? Boter gaat goed maar vraag me af of kruidenboter misschien meer als een soort groene boter ontdooit?
Geplaatst: 10 juni 201114 j Ja, dat kan je makkelijk invriezen. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 10 juni 201114 j In vind het er niet lekkerder op worden als het wat langer in de vriezer zit. Ik zou zelf de kruiden fijn maken en dan in een ijsblokjesbakje invriezen, als ze bevroren zijn in een zakje doen, en pas als je het nodig hebt ontdooien en dan mengen met roomboter.
Geplaatst: 10 juni 201114 j Auteur Dat lijkt me inderdaad ook beter, kun je verse roomboter gebruiken. Dan kun je ook alle kruiden die je teveel hebt fijnsnijden, goed mengen en droog invriezen in een grote bak? Haal je er vanlieverlee wat uit. Vroeg me ook af of de knoflookgeur niet zou gaan overheersen in de vriezer? Prei rauw invriezen is me ook niet goed bevallen, het geurt de kast uit
Geplaatst: 10 juni 201114 j Klopt ik doe 2 zakken om de prei, en toch blijf ik het ruiken. Maar waarom knoflook invriezen, de bollen kun je toch bewaren Of de teentjes in olie doen, maar dat weet ik niet zeker.
Geplaatst: 10 juni 201114 j Auteur Wilde makkelijk doen en kant en klare kruidenboter maken. Toch het lijkt me idd beter de ingrediënten later te mengen
Geplaatst: 11 juni 201114 j Ik vries de kruidenboter ook altijd in, in kleine porties en vind dat erg goed gaan...super makkelijk. De meeste kruidenboters uit de horeca komen ook uit de vriezer! Even a broken clock is right twice a day
Geplaatst: 11 juni 201114 j Heb hier ook ingevroren kruidenboter, ik maak een grote rol verpak die in een diepvrieszak en snijd daar dan (in bevroren toestand) plakken af zoveel als ik nodig heb en het gaat prima! Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
Geplaatst: 9 juli9 Jul Ook ik heb goede ervaringen met ingevroren kruidenboter. Ik vind het erg makkelijk om even wat te kunnen pakken tijdens het koken. En het is een hele fijne restverwerking. In dit geval van bieslook die ik kort knipte na de bloei.Ik weet niet hoe knoflook zich houdt, want dat verdraag ik jammer genoeg niet en dus heb ik dat ook nooit geprobeerd.@Vrouwholle Ik had een leuke verrassing bij mijn ingevroren bieslookboter. Toen ik hem in plakjes sneed had ik een leuk patroontje. Ik kom er steeds meer achter dat alles al eens eerder ontdekt is, maar ik vond het leuk.Zo sneed ik het:
Geplaatst: 9 juli9 Jul Oh wat leuk ; je hebt een kruidenboter topic gevonden👍😊 Ik ben niet van de diepvries @CJodokus ik vergeet dat gewoon … en omdat ik hele jaar rond kweek en liefst seizoen gebonden eet en het fijner vind om vers uit de tuin te eten en naar met die kouwe bevroren blokken … heb ik mijn zaai/oogst en hoeveelheid bakken daarop afgestemd…😊Maar zat andere mensen vinden dit een super idee 👍😊🌱👩🍳🌱🐓🌱🌻🌱
Geplaatst: 9 juli9 Jul Dat snap ik, ik heb ook heel lang zonder diepvries geleefd. Maar sinds we niet meer in de buurt van winkels wonen, al helemaal niet in de buurt van de winkels die wij fijn vinden, is dit toch een uitkomst. Heel knap hoe jij dat allemaal voor elkaar krijgt. Als ik het zou kunnen dan zou ik het ook doen 😁
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.