femmie Geplaatst: 12 mei 2016 Geplaatst: 12 mei 2016 Hoi hoi, Ik kon via de zoekfunctie geen antwoord vinden op mijn vraag. Mijn vriend eet in de winter graag pasta met een saus van gedroogde tuinbonen. Maar ik weet dus niet hoe ik ze moet drogen. Aan de plant? Of de plant eruit trekken en droog ophangen? Uit de schil... hoop dat iemand me kan helpen. Met bevroren bonen wordt het namelijk niet hetzelfde. Alvast bedankt Quote
Frans Geplaatst: 12 mei 2016 Geplaatst: 12 mei 2016 Peulen aan de planten laten hangen . Je zult zien dat de peulen op een gegeven moment gaan verdrogen en zwart verkleuren als teken dat de plant afsterft en de bonen afrijpen. Als de peulen zwart zijn is het moment gekomen om ze te oogsten en de bonen er uit te halen. Je hebt dan natuurlijk wel keiharde rijpe bonen (ook geschikt als nieuw zaadgoed) maar of dat de bedoeling is ? Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --
femmie Geplaatst: 12 mei 2016 Auteur Geplaatst: 12 mei 2016 Dankje Frans. Het is inderdaad de bedoeling dat ze hard en droog worden. We laten ze dan ergens id winter een dag weken, dan koken en met de blender pureren. Je krijgt dan een soort aardappelpurree. Wat ze hier met pasta eten Quote
Jorieke123 Geplaatst: 12 mei 2016 Geplaatst: 12 mei 2016 Ik ben wel benieuwd naar het hele recept? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jenneke Geplaatst: 12 mei 2016 Geplaatst: 12 mei 2016 Ja ik ook , is weer eens iets anders. Gedroogde tuinbonen heb ik ook wel eens zien liggen bij de Turkse winkel. Quote
Mariekeenfrance Geplaatst: 12 mei 2016 Geplaatst: 12 mei 2016 In Frankrijk verkopen ze ook veel gedroogde tuinbonen. Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
femmie Geplaatst: 12 mei 2016 Auteur Geplaatst: 12 mei 2016 Eigenlijk is dat het hele recept Laat de bonen een nachtje weken. Kook ze daarna gaar. Als ze gaar zijn pureren met een gekookte aardappel. Korte pasta koken en bij het opscheppen door elkaar mengen. Nog wat van je lekkerste extravergine olijfolie erover en klaar. Mijn moeder gruweld er van maar in mijn schoonfamilie zijn ze er dol op. Je zou de purree ook kunnen gebruiken als vervanger van aardappel purree. Ps. Recepten krijg ik altijd zonder precieze grammen etc. Daarom wordt het nooit zoals bij la mamma denk ik, iedereen doet net wat ie wil. Haha Quote
Mariekeenfrance Geplaatst: 14 mei 2016 Geplaatst: 14 mei 2016 Ik laat de tuinbonen uit Nederland komen dan heb je lekkere bruinkokers, echt zoals ze vroeger smaakten. Een keer een pakje hier in Frankrijk gekocht en die waren droog en hard. Ik denk dat dat degene zijn waar je de puree van kan maken zoals Femmie schrijft. Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.