Jump to content

femmie

Members
 • Posts

  93
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  borgosesia
 1. Bedankt voor de snelle reacties. Toen mijn moeder het woord kardinaalsmuts hoorde ging het lichtje weer aan. Dat was het, Haha. De foto is op mijn telefoon wel scherp, maar na het opladen onscherp geworden. Vreemd.
 2. Weet iemand welke boom dit is? En of de vruchten eetbaar zijn?
 3. Hoi, wat leuk dat je zo enthousiast bent! Ik zit zelf ongeveer met hetzelfde ' probleem' . Vanaf april een stuk grond gekregen om te gebruiken als moestuin. Het probleem bij mij is echter dat alles gras is. Anyway, ik zou je bomen voorlopig ook laten staan. Misschien kan je de vakken afdekken met karton en stro zodat het onkruid niet groeit en er gelijk aan je bodem gewerkt wordt. Ik ben benieuwd naar je plannen.
 4. Ik heb net de aardappels geoogst en vind de kleur zo mooi dat ik de kleintjes voor volgend jaar wil bewaren. Ga de tip van jorieke eens uitproberen. (Hopelijk zijn ze ook lekker haha.)
 5. Ik had hetzelfde met mijn courgette. Eerst twee hele kleine die ook ruim een week even groot (klein) bleven. Heb ze er toen maar afgehaald en opgegeten. De daarop volgende doen het wel gewoon. Denk zelf dat ze niet bevrucht waren. Misschien is dat met jouw komkommer ook het geval?
 6. Paar dagen weggeweest en dit was een leuke thuiskomer. Morgen de rest
 7. Gave foto @Robo Dit was mijn oogst vandaag. Courgette is wat klein, maar ga morgenavond voor 5 nachten weg dus anders wordt het zon jukel :s
 8. Bedankt voor de info allemaal. Volgend jaar de mais maar wat zonniger zetten. Heb ze wat koemest korrels gegeven, wie weet doet het nog wat. Hier nog een, hopelijk, betere foto.
 9. Ik had tussen de middag risotto gemaakt met ui, wortelloof, snijbiet, peultjes, thijm, salie, marjolein en zelf gemaakt kruidenzout. En wat room en kaas die helaas niet uit de tuin kwamen.
 10. Ik heb het jonge groene loof van de wortels door de risotto gedaan samen met nog ander groen uit de tuin en vond het heerlijk. Toch weer 'gratis' groente erbij
 11. Het is inderdaad een papje in mijn boek stond dat het in de koelkast bewaard moest worden. Dus deed ik dat netjes haha. Werd een smurrie vond ik en dus deed ik het in de vriezer en dat bevalt prima. Zal de volgende ronde eens een klein potje in een keukenkastje bewaren.
 12. Zo, ff een mega oud topic ophalen. Heeft iemand dit ooit geprobeerd? Op zo'n 30km bij mijn woonplaats vandaan staan alle risottorijst velden. Laat dit de Italianen maar niet horen! Het gerecht heet risotto, de rijst Arborio of Carnaroli. Ik hoorde dat ze dus zoveel gif gebruiken dat de vogels die uit de velden eten dood gaan. Denk je lekker lokaal te eten, zit het alsnog vol gif. Ik zal is wat info in het Italiaans opzoeken. En misschien zijn er wel boerderijen waar je mag kijken. Geen idee of ze hier van zulke dingen houden. Wordt vervolgd...
 13. Foto's maken is niet mijn sterkste kant haha. Zal morgen nog is proberen. Maar op de onderste foto is een plant heel dun en lang, terwijl die andere planten (op een andere plek) er dus anders uitzien. Als ze bovenin een 'bloem' horen te hebben is er misschien niks aan de hand. Dat van die donkere plek is een goeie. Ze hebben daar vanaf een uur of 1 zon. Misschien wat te weinig.
×
×
 • Create New...