Antoine Geplaatst: 30 mei 2016 Geplaatst: 30 mei 2016 Dag, Ben bezig met een heel nieuw project voor mezelf. Fermenteren...Ik heb begrepen dat je eigenlijk alles wel kan fermenteren, en dat er niet echt regels voor bestaan. Dus wat heb ik gedaan? - Schone pot- Maggie uit de tuin- De Maggie gewassen en laag om laag in de pot gedaan. Dus laagje maggie, beetje zout en peper. Tot de pot vol is.- Even een nacht laten staan bij kamertemperatuur en iets bijvullen met lauw water.- Daarna meerdere keer geschud en laten rusten en soms proeven en lucht laten ontsnappen. Dit is de foto: Maar wat nu? De smaak is intens nog veel puurder als de Maggie uit het flesje. Maar wel wat troebel en de geur is niet aangenaam... Wat denken jullie? Gr Anton Quote In een groen, groen, knollen, knollenland...
Erny Geplaatst: 30 mei 2016 Geplaatst: 30 mei 2016 Dat fermenteren tijd nodig heeft en niet zomaar klaar is. Maar leuk uitprobeersel, ben benieuwd wat het wordt. Quote
speets Geplaatst: 30 mei 2016 Geplaatst: 30 mei 2016 Euhmmmm... hou je wel rekening met botulisme? Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Antoine Geplaatst: 30 mei 2016 Auteur Geplaatst: 30 mei 2016 Mission failed? Quote In een groen, groen, knollen, knollenland...
Antoine Geplaatst: 30 mei 2016 Auteur Geplaatst: 30 mei 2016 Een week, af en toe even deksel geopend... Maar dat mag dus niet luchtdicht... Jammer... Hoe weet ik of er botulisme aanwezig is?Weet iemand dat? Quote In een groen, groen, knollen, knollenland...
Erny Geplaatst: 30 mei 2016 Geplaatst: 30 mei 2016 Heb je je wel ingelezen over het proces van fermenteren? Hoelang en wat wel en niet te doen? Of ben je gewoon maar begonnen... Onder goede fermentatie-omstandigheden horen dingen als botulisme geen kans te krijgen... Quote
Antoine Geplaatst: 30 mei 2016 Auteur Geplaatst: 30 mei 2016 Uhm Eigenlijk heb ik maar een klein stukje tekst erover gelezen... Het proces heb ik bovenaan beschreven... Gr Quote In een groen, groen, knollen, knollenland...
Erny Geplaatst: 30 mei 2016 Geplaatst: 30 mei 2016 Dan lijkt het me slim om je eerst eens goed in te lezen over het gebeuren. Het zou jammer zijn als je het wiel opnieuw gaat uitvinden en diverse fermenterende potten gaan mislukken. Das jammer van je moeite en je groentes. Quote
Antoine Geplaatst: 30 mei 2016 Auteur Geplaatst: 30 mei 2016 Is het dodelijk dan? Dan ben ik geslaagd voor mijn examen gifmenger Quote In een groen, groen, knollen, knollenland...
Jaydot Geplaatst: 30 mei 2016 Geplaatst: 30 mei 2016 Als fermenteren vies ruikt is er iets mis. Weggooien en opnieuw beginnen.Het boek "Verrot Lekker" is een aanrader. Quote The difference between a flower and a weed is a judgementFoonfoto dagboekje van mijn volkstuin
Antoine Geplaatst: 31 mei 2016 Auteur Geplaatst: 31 mei 2016 Mods: Ik zou graag een linkje willen waarbij de leden ook mee kunnen ruiken... Quote In een groen, groen, knollen, knollenland...
Antoine Geplaatst: 4 juni 2016 Auteur Geplaatst: 4 juni 2016 Nou dat was dus mijn project. Moet me gaan verdiepen in deze theorie want deze pot maggie scheen zo giftig te zijn dat ze dodelijk kon zijn bij een wat meer dan gebruikelijke dosis... Ik heb dat laten controleren, vandaar... Dus ga ik eerst lezen en lezen en misschien hebben jullie nog meer tips voor mij. En dan ga ik toch nog een poging wagen... Gr Anton Quote In een groen, groen, knollen, knollenland...
speets Geplaatst: 4 juni 2016 Geplaatst: 4 juni 2016 Tja, dat dat bepaald niet gezond was, is niet zo verbazend Maar iets anders: jij gaat ervan uit dat Maggi gefermenteerde maggiplant is, maar dan draai je de zaak om. Maggi is gefermenteerd graan met allerlei toevoegingen, ontwikkeld door meneer Maggi.De maggiplant ontleent zijn naam aan dat flesje omdat de smaak er op lijkt Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 4 juni 2016 Geplaatst: 4 juni 2016 En heet eigenlijk Lavas. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Antoine Geplaatst: 4 juni 2016 Auteur Geplaatst: 4 juni 2016 Maar het smaakt bijna zelfde..... Quote In een groen, groen, knollen, knollenland...
Ralf63 Geplaatst: 5 juni 2016 Geplaatst: 5 juni 2016 Botulisme kan inderdaad zomaar dodelijk zijn helaas. Fermenteren is toch wel een proces wat je wat verder moet uitzoeken. Het gaat prima als je weet wat je aan het doen bent. Zoiets als pekelen zeg maar. Als het te zout is dan is het niet eetbaar en als er te weinig zout inzit dan fermenteert het niet (en kunnen zeker ziektes ontstaan!). Eén van de boeken waar eea over fermenteren (en heel veel andere zaken) in staat is deze: http://dezelfvoorzieningsbijbel.blogspot.nl/2014/06/boekbespreking-rijke-oogst-alys-fowler.html Quote Als ik buiten ga roken, is dat meestal op eiken of beuken, maar ook wel op appel- of kersenhout...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.