Jump to content

Jaydot

Members
 • Posts

  180
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Brummen
 • OCCUPATION
  Gepensioneerd. Heerlijk!

Converted

 1. Ai, bloedluis, wat onwijs balen! Ik verstuif regelmatig diatomee├źnaarde door het hok. Nooit luis. Zegt niet alles, natuurlijk, maar als je Google-t (vooral in het engels, diatomaceous earth) lees je veel goeie ervaringen. Hier een uitleg in het NL: http://www.bio-ron.com/producten/voedingssupplementen/diatomeenaarde.html
 2. Ik heb 6 jaar geleden twee halfstam appelbomen aangeschaft bij het Fruitmuseum in Doesburg. In november en na uitgebreid advies. Bij de notarisappel kan ik de top nog bijna aanraken. De groninger kroon komt nu ruim boven de dakgoot van mijn huis uit...
 3. Even terug on-topic . Bij ons op het complex stikt het van het coloradokevers. Sommigen spuiten, sommigen rapen en sommigen doen zo te zien helemaal niets. Het bestuur bemoeit zich er niet mee, en er staat iets over in de reglementen. Bestrijding van coloradokevers is niet meer wettelijk verplicht in NL.
 4. Supertopic! Glas wijn, safje, en wat lag er voor lekkers op die plank? Da's geen zooitje, da's een wereldplekje! Mijn moestuin is nog heel nieuw, dus het loopt nog niet echt uit de klauw, maar dat komt vast nog wel. Dan meld ik me hier wel .
 5. Zie het voor me! Maar je hebt wel een serieus punt: van zowel De pil als antibiotica als allerlei andere medicijnen zit residu in urine - dat heeft kwalijke effecten op het bodemleven/het leven in je composthoop/het grondwater en het kan bovendien via de gewassen weer op je eigen bord terecht komen.
 6. Zelf geen ervaring mee, maar bij mijn complex zie ik ook een aantal tuinders die enorme "struiken" van dahlia's hebben, die de afgelopen winter in de grond gebleven zijn. Bedekt met een dikke laag stalmest en/of organisch materiaal. Je moet het weer in de gaten houden, zeggen ze, als de grond echt diep dreigt te bevriezen moet je ze er alsnog uithalen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar die planten zien er echt fantastisch uit, dus ik ga de mijne komende winter laten zitten, denk ik!
 7. Oh, gaaf! Die van mij zijn zich nog steeds langs de slakken aan het worstelen...
 8. Gelukkig drink ik nooit bier... Zucht! Wanneer dringt 't nou eens door: tuurlijk krijg je niets van een enkel biertje. Maar die zooi en allerlei andere zooi zit o-v-e-r-a-l in. Het probleem zit in het stapel effect en de onderlinge interactie.
 9. Zohee, wat een superveenmolfoto!! Ik doe verder nooit mee met dit topic, want ik heb het gevoel dat ik alleen maar bezig ben met schoffelen, schoffelen, schoffelen en schoffelen. En schoffelen. En even harken en daarna gauw weer schoffelen.
 10. Huisjes, hoe gaaf is dat! Bij ons mag niets hoger zijn dan een meter...
 11. Je weet 't maar nooit, ik vertrouw niemand wat dat betreft . Hartstikke leuke blog heb je, trouwens!
 12. Ik ben me ook aan het verdiepen in coloradokevers, want ook bij mij zijn ze verschenen. Ik zie alleen larven, nog geen kevers. Ik denk dat het gewoon pech is... De kevers, die in april uit hun overwinteringsplek in de grond zijn gekomen, hebben hier en daar een aardappelplant uitgekozen om hun eitjes af te zetten en zijn daarbij niet betrapt. Of kan het zijn dat er tuinders zijn die ze wel betrapt hebben en meteen zijn gaan spuiten?
 13. Ik zou ook zeggen dat ontsmetting alleen "nodig" is als je voor je broodwinning afhankelijk bent van het bewaren van grote hoeveelheden (silo's vol) zaad uit/voor monocultuur. Voor de hoeveelheden uit je eigen tuin lijkt 't me echt ongewenst... Kleine porties kun je toch prima gedurende de winter in de gaten houden en ingrijpen als ze willen gaan schimmelen of als er beestjes in komen? Ook het "verslepen" van eventuele virussen oid speelt m.i. niet in kleinschalige wisselteelt. Je zaadjes in de bleek gooien lijkt me schieten met een kanon op een mug die er waarschijnlijk niet eens zit . En de collateral damage van het residu van gifstoffen dat je het volgend voorjaar in je grond brengt wil je toch ook niet?
 14. Er moet altijd iemand de eerste zijn . Ik heb in de moestuin geen heermoes, anders deed ik het wel. Als 't nou over winde zou gaan...
×
×
 • Create New...