Jorieke123 Geplaatst: 23 juni 2011 Geplaatst: 23 juni 2011 En dat zaagsel is gewoon kurkdroog? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jasmin Geplaatst: 23 juni 2011 Auteur Geplaatst: 23 juni 2011 Haaa... zaagsel is wat simpeler dan zand, ivm met gewicht en aanslepen naar huis van dat gewicht... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
appelvrouw Geplaatst: 23 juni 2011 Geplaatst: 23 juni 2011 En dat zaagsel is gewoon kurkdroog? Ja niet nat of zo, manlief zaagt in de zomer het winterhout en doet het zaagsel voor me in zakken ( het is voornamelijk eiken en zo), daar blijft het droog in..ik gebruik het dan later weer in de bakken. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jasmin Geplaatst: 23 juni 2011 Auteur Geplaatst: 23 juni 2011 Goh... en drogen je wortels en bieten dan niet uit?? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
appelvrouw Geplaatst: 23 juni 2011 Geplaatst: 23 juni 2011 Integendeel, ze blijven heel lang lekker stevig in het zaagsel..ik leg er nog een dikke laag bovenop, en de ruimte waar ze staan is behoorlijk koud in de winter, een soort gang met een tochtige voor en achterdeur. Ze kunnen ook zo in een schuur, dat doen mijn buren ( in de deel dan).Ik schreef prullenbak, maar moet eigenlijk vuilnisbak zeggen, mijn kleinste bak is 30 liter. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jasmin Geplaatst: 23 juni 2011 Auteur Geplaatst: 23 juni 2011 Ik heb nog wat plastic veilingbakken voor groente, en een schuur... Ik weet wel dat je je groente niet moet wassen voor de opslag... zo vuil mogelijk bewaren... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Helly Geplaatst: 21 juli 2011 Geplaatst: 21 juli 2011 Ik heb ze al een tijdje in een bak zaagsel liggen maar toch zijn ze wat zachter geworden. Is dat een probleem? Verder heb ik nu 2 gekookte bietjes over. Nog ongeschild. Kan ik deze inmaken? En zo ja, hoe doe ik dat? Heb alleen nog ervaring met courgettesoep Quote Good things come in small packages
Dennis29 Geplaatst: 21 juli 2011 Geplaatst: 21 juli 2011 Invriezen of wecken, geen idee hoe maar dat zal weg op google staan. Quote
appelvrouw Geplaatst: 21 juli 2011 Geplaatst: 21 juli 2011 Ik heb ze al een tijdje in een bak zaagsel liggen maar toch zijn ze wat zachter geworden. Is dat een probleem? Ik denk dat het nu nog te warm is Helly om de bieten zo te bewaren, en zomerbieten bewaren ook niet zo lang, je oogst de bieten en doet ze in het zaagsel b.v. eind oktober begin november.. vlak voor het te koud wordt voor de bietjes.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Helly Geplaatst: 21 juli 2011 Geplaatst: 21 juli 2011 Dan moet ik die ook maar wecken voor t te laat is. Heb ik nog wat te doen aankomend weekend Ik neem aan dat ze toch nog wel eetbaar zijn? Quote Good things come in small packages
appelvrouw Geplaatst: 21 juli 2011 Geplaatst: 21 juli 2011 Dan moet ik die ook maar wecken voor t te laat is. Heb ik nog wat te doen aankomend weekend Ik neem aan dat ze toch nog wel eetbaar zijn? Eetbaar, dat denk ik wel, maar ik weet niet of je groente die al vocht verloren is moet wecken. Misschien weet Jorieke dat? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 22 juli 2011 Geplaatst: 22 juli 2011 Ik denk dat je die niet meer kunt wecken. Er is een lijst met wat er allemaal mis kan gaan tijdens en na het wecken (te rijp fruit dat kan gaan gisten, etc.) en ik denk dat zacht geworden bietjes daar ook in horen Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Helly Geplaatst: 22 juli 2011 Geplaatst: 22 juli 2011 Erg jammer Dan eten we volgende week bietensoep Maar kan ik die gekookte bieten van gisteren dan nog wel wecken? Quote Good things come in small packages
Jorieke123 Geplaatst: 22 juli 2011 Geplaatst: 22 juli 2011 ehm.. probeer het eens Weten we dat ook gelijk. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.