speets Geplaatst: 30 juli 2017 Geplaatst: 30 juli 2017 Dit recept vond ik in een oud kookboek. Raadselachtige zin trouwens: "Van de geschilde komkommers sambal trekken tot op het zaad" Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
loes Geplaatst: 30 juli 2017 Geplaatst: 30 juli 2017 Met google kom ik het volgende tegen2. In Nederland een tijdlang als benaming voor in dunne reepen gesneden komkommers. Sedert de Indische sambals in Nederland bekend zijn geworden is dit gebruik niet meer gewoon. http://gtb.inl.nl/iWDB/search?actie=article&wdb=WNT&id=M061755 Quote
Erny Geplaatst: 31 juli 2017 Geplaatst: 31 juli 2017 Inderdaad... komkommer in de lengte bewerken met dunschiller zodat er lange slierten ontstaan. Doorschillen totdat je de zaadlijsten tegenkomt. Maar twee pepers in de sambal? Das wel weinig. Quote
speets Geplaatst: 31 juli 2017 Auteur Geplaatst: 31 juli 2017 Hé wat grappig Loes, ik had alleen de sambaltrekker gegoogled Het kookboek dateert uit het begin van de vorige eeuw. En ja, weinig pepers, maar hier wordt de term 'sambal' dus niet gebruikt in de Indische betekenis, maar zoals Loes zegt: dunne repen gesneden komkommers. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
loes Geplaatst: 1 augustus 2017 Geplaatst: 1 augustus 2017 Die sambaltrekker ken ik dan weer als citroenrasp of zesteur. Welke ik overigens een onding vind, laatst gekregen maar met een gewone fijne rasp gaat het raspen van een citroenschil makkelijker.Ik ga het eens testen met komkommers. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.