Geplaatst: 27 januari 20187 j De hooikist was een dingetje die op mijn lijstje stond, maar waar laat je dat ,als je keuken niet heel groot is. Ik ging op zoek, en kwam een makkelijke opbergversie tegen. De hooimadam. En makkelijk zelf te maken ,uitleg op deze site http://lilaledikant.blogspot.nl/2014/05/hooimadam.htmlIk heb mijn allergrootste (soep)pan gepakt, en m 50 cm hoog gemaakt. Inmiddels heb ik mijne al uitgebreid gebruikt,met diverse gerechten, en ik ben er enorm enthousiast over. Voordeel is ook, dat je na het aan de kook brengen, je je gerecht in de hooimadam zet, en dan gewoon weg kan gaan. Ik ga nu ook nog een wat kleinere versie maken, waar ik mijn yoghurt in kan zetten. Ik ben benieuwd naar jullie hooikisten,of madammen
Geplaatst: 28 januari 20187 j Hier een voor als je zelf schapen(wol) hebt voor de vulling. Of wikkel er simpelweg een deken/slaapzak omheen. En een koelbox isoleert de warmte ook prima. Maar het allersimpelst is de ouderwetse manier: de pan in bed zetten "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 28 januari 20187 j ook een eerder topic over de hooikist en wat varianten : https://www.moestuinforum.nl/topic/889-besparen-met-een-hooikist/
Geplaatst: 28 januari 20187 j Leuk Indy! Had het inderdaad jaren geleden voor bij zien komen. Kon toen niet aan schapen wol komen en toen ben jk het vergeten. Begint zo wel te kriebelen als ik jouw mooie hooimadam zie maar als ik de tutorial lees blijf ik toch met een hoop vragen zitten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.