Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Dan moet er wel een leuk resultaat zijn.

Voorlopig is het nog een leerproces wat betreft dikte van de pulp, gebruik van materiaal en geschiktheid van de vezels.

 

Komende tijd hoop ik elke dag een half tot heel pond asperges te oogsten dus er komen vezels genoeg aan.

 

 

Papier geschept van oud papier ging vandaag wel goed dus het eerste resultaat is er.

Geplaatst:

Aspergepapier eerste poging:

 

IMG-20190425-WA000134721556209276.jpg

 

 

Asperges schillen en koken.

Door de blender en uitpersen.

De pulp gemend met schoon water en geschept.

 

Gedroogd in de vorm omdat het papier te dun was om te storten op een doek.

 

IMG-20190425-WA000449831556209294.jpg

 

Volgende keer wordt er gekookt met soda en worden de mengverhoudingen anders.

Geplaatst:

De asperge wordt drie keer gebruikt.

 

De schillen voor soep -> papier en de asperge zelf wordt gegeten.

 

Het zijn de vezels van de schillen die het papier structuur geven, alleen geven nu de te lange vezels te veel relief in het papier.

Soda moet de schillen meer afbreken. Dat wordt volgende keer geprobeerd.

 

Weer even wachten op mooi weer, het werkt buiten het lekkerst met dit geklieder.

 

Ik zal eens kijken of er foto's tijdens het proces gemaakt kunnen worden.

Geplaatst:

Een nieuwe lading asperges, dus weer een nieuwe poging.

Dit keer is er vals gespeeld, de aspergeschillen zijn gekookt met soda voor een fijnere structuur maar er zijn ook restanten papier van het boekbinden toegevoegd.

Het resultaat is een stevig papier met aspergevezelstructuur.

 

 

IMG2019042811133158341556442938.jpg

 

 

Ik denk dat de asperges nu even langzaam aan doen vanwege de koude, maar wordt vervolgd.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...