Jump to content

Nieuw hier


tambri

Recommended Posts

Beste lezer,

 

We hebben al een paar reacties geplaatst maar vooral ons ingelezen (dat is best veel op dit forum). We zijn een gezin met twee kinderen en we hebben de mazzel gehad dat we bij een tuinder een stukje grond konden gebruiken om wat groente te telen.

 

Dat was natuurlijk niet makkelijk want het was niet voor niets dat ik dat stukje kon gebruiken. Weinig zon en in het voorjaar bleef het schermdoek daar dicht liggen omdat deze was losgekoppeld voordeel was dan wel dat er geen vorst was en ik via de beregening kon water geven (vandaar misschien ook dat de tomaten het niet goed deden)

 

Dat plekje is er niet meer en was toch wel een stukje rijden dus daarom dat wij ons hebben ingeschreven voor een volkstuin in onze woonplaats, gewoon omdat het leuk is en omdat de kids denken dat groente bij de Albert Heijn vandaan komen.

 

De tuin is 100m2 en ligt niet helemaal gunstig vanwege een clubgebouw direct naast de tuin maar eenmaal tuinder krijg je wel voorrang bij een nieuwe plek. Een beetje schaduw hoeft geen ramp te zijn en precies de lijn van de zon weten we nog niet.

 

We hebben een plan gemaakt en er staan heel veel zaden in trays klaar om plantjes te worden ( deze staan dan wel weer in een verwarmde kas, maar niet op de volkstuin). De bedoeling is dis wel om heel veel en heel vaak te oogsten van dit stukje om er met vier personen van te eten.

 

We doen er nog wat foto’s bij en later ook nog de indeling maar nu we al wat planten hebben geplant kwamen we al wat problemen tegen of in ieder geval anders geplant dan gepland.

Volkstuin Vereniging Maasland

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...