Jump to content

tambri

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Midden-Delfland
 1. Ben zelf ook aan de slag gegaan met een compostbak. Er stond zo’n ton van plastic in maar dat leek me te klein en onhandig. Van een oude schutting nu een bak gemaakt dat uit twee delen bestaat. Helaas na dat ik klaar was kwam er iemand naar mij toe om te melden dat het muisdicht moet worden??? Dus nu maar gaas aan de binnenkant nieten.
 2. Ja ik zal een betere foto maken deze was eigenlijk niet de bedoeling om op de foto te zetten. Al het blad, hij zag er eergisteren hetzelfde uit als die andere drie mais planten.
 3. Ik heb 4 suikermaïs naast elkaar geplant op ongeveer 20cm van elkaar. Dit is mijn eerste x op een volkstuin en heb dus weinig ervaring maar vanwege de regen gisteren ben ik vandaag even gaan kijken hoe de eerste plantjes de regen hebben doorstaan. Nu zag alles er veel beter uit maar van de 4 mais is er eentje helemaal verscheurd (zie foto), het zou kunnen maar als je vier planten op een rij hebt staan is het dan echt mogelijk dat er maar eentje windschade heeft?
 4. tambri

  Moestuin maasland

  [img-rotate=][/img-rotate]Dit jaar voor het eerst een moestuin bij een volkstuinvereniging in Maasland. De grond was wat plat geslagen bij de overname en er groeide bijna niets (maart) dus we hebben de grond eerst diep omgespit en daarna nog laten frezen. Vette klei dus het was een -werk. Na het frezen de tuin in een aantal vakken verdeeld aan de hand van een tuinplan en net eigenlijk pas al wat planten gepoot. We konden een schutting van iemand krijgen dus daarmee hebben we een hekje gemaakt aan de voorkant en een compostbak (i.p.v. zo een plastic geval/pallet geval). Stokken gezet voor de bonen/tomaat/paprika/courgette. Ook nog wat mest op gegooid trouwens voor het geval dat.
 5. tambri

  Nieuw hier

  Beste lezer, We hebben al een paar reacties geplaatst maar vooral ons ingelezen (dat is best veel op dit forum). We zijn een gezin met twee kinderen en we hebben de mazzel gehad dat we bij een tuinder een stukje grond konden gebruiken om wat groente te telen. Dat was natuurlijk niet makkelijk want het was niet voor niets dat ik dat stukje kon gebruiken. Weinig zon en in het voorjaar bleef het schermdoek daar dicht liggen omdat deze was losgekoppeld voordeel was dan wel dat er geen vorst was en ik via de beregening kon water geven (vandaar misschien ook dat de tomaten het niet goed deden) Dat plekje is er niet meer en was toch wel een stukje rijden dus daarom dat wij ons hebben ingeschreven voor een volkstuin in onze woonplaats, gewoon omdat het leuk is en omdat de kids denken dat groente bij de Albert Heijn vandaan komen. De tuin is 100m2 en ligt niet helemaal gunstig vanwege een clubgebouw direct naast de tuin maar eenmaal tuinder krijg je wel voorrang bij een nieuwe plek. Een beetje schaduw hoeft geen ramp te zijn en precies de lijn van de zon weten we nog niet. We hebben een plan gemaakt en er staan heel veel zaden in trays klaar om plantjes te worden ( deze staan dan wel weer in een verwarmde kas, maar niet op de volkstuin). De bedoeling is dis wel om heel veel en heel vaak te oogsten van dit stukje om er met vier personen van te eten. We doen er nog wat foto’s bij en later ook nog de indeling maar nu we al wat planten hebben geplant kwamen we al wat problemen tegen of in ieder geval anders geplant dan gepland.
 6. Van een gekocht exemplaar hebben wij nu pak m beet 8 jaar bloemen gekregen. De eerste vijf jaar stond de plant dan wel in een redelijk grote pot op een balkon en is eigenlijk op watergebrek na verwaarloosd. Na drie jaar in een tuin te hebben gestaan kwam deze vol in bloei maar geen vruchten. Misschien een vrouwtje of misschien een mannetje geen idee en we lieten het lekker groeien. Na acht jaar flink gesnoeid en het volgende voorjaar weer heel veel bloemen en heel veel trossen kiwi’s. We hebben het idee dat het een beetje muf ruikt onder de bladerdek en vliegen aantrekt dus wilde de plant verkopen maar nu we een volkstuin hebben is de plant weer een keer verhuist en hopen er weer vruchten aan te krijgen.
 7. Afdekken is nieuw voor mij en begrijp ook niet waarom? Nu is dat onderwerp al wat ouder en zijn de winters minder streng maar dat kan het probleem toch niet zijn? De foto hieronder is van een artisjok van ongeveer 1,5 jaar oud. Deze is gezaaid en geplant in een verwarmde kas (professioneel) de tuin werdt verkocht en ik heb de plant verplaatst naar mijn achtertuin. Hij heeft vijf weken plat gehangen maar vanuit het midden kwam weer nieuw blad, helaas geen bloem meer. De winter van 2018 gewoon vrolijk blad blijven geven en pas sinds kort (maart 2019) een volkstuin dus nu maar weer proberen te verplaatsen haha
 8. tambri

  Beginnersfout

  Dit gaat mijn eerste seizoen worden, lekker gespit, laten frezen, tegelpad gelegd en kunstig compostbak eruit gehaald en zelf een van hout gemaakt met twee vakken. Tot nu toe nog geen misser! Dit onderwerp zou altijd bovenaan moeten staan omdat nieuwe tuinders hier best veel van kunnen leren.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...