Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Vooral door de vanille smaken de peren heerlijk, echt een aanrader als je veel peren hebt. Lekker bij een bakje ijs, yoghurt of of

 

Recept:

 

Ingrediënten:

-Peren

-gewone kristalsuiker

-1 zakje vanille suiker of het merg van een vanille peul

 

Bereidingswijze:

De peren schillen, doormidden snijden of grote peren in vieren en klokkenhuis eruit snijden.

doe ze in gesteriliseerde weckpotten(afwassen in water met soda en op laten drogen in een oven of 130 graden) tot ongeveer 2 cm onder de rand. Maak de siroop door 400 gram suiker op 1 liter water te verwarmen met de vanille tot aan het kookpunt en giet het over de peren tot het ongeveer 2 cm onder de rand van de weckpot komt, niet hoger want dan gaat er water tussen de deksel zitten tijdens het wekken waardoor ze niet vacuüm trekken. Doe de deksels erop en weck het 30 minuten op 100 graden.

Wij waren met zijn vieren en we kregen 1 liter weckpot met peertjes in een keer op met ijs

20aug2011002.jpg

20aug2011006.jpg

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...