Geplaatst: 5 juli 20205 j Erwten pellen is een arbeidsintensief karwei. Gisterenavond ben ik 2,5 uur bezig geweest om een emmer erwten te doppen. Netto opbrengst 1,4 kg. Rauw in de vriezer in ijsdozen. Na een uurtje nog een keer schudden en het blijven goed los van elkaar. Al lekkend vroeg ik me af hoe de boer dit aanpakt. Er zijn machines voor weet ik, maar hoe open je de peul zonder de erwten te beschadigen. Weet iemand hoe dat gaat?
Geplaatst: 5 juli 20205 j Ha dat vroeg ik me van de week ook af tijdens het doppen van de erwten. Voor een maaltje thuis een prima karwijtje, maar in de voedselindustrie zal daar vast een andere manier voor zijn. Ik kan je helaas dus niet helpen met een antwoord.
Geplaatst: 5 juli 20205 j Auteur Ah, dat is een handig ding. Maar werkt de akkerbouw machine op hetzelfde principe?
Geplaatst: 5 juli 20205 j Ik moet helaas toegeven dat ik me wel eens heb bezondigd aan het ontvreemden van een maaltje doperwten van een Frans mega doperwt veld. (Overigens heb ik flink bijgedragen aan de Franse economie, en heb er flink belasting betaald) Ze waren niet te eten, misschien voor veevoer of droog gebruik? De moestuin van Patrijs
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.