Jump to content

Veldjesgraaf

Members
 • Content Count

  181
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Alblasserwaard

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @HuubvG, in de eindstand op lengte gesorteerd kom ik mijn score niet meer tegen. Volgens had ik de bij sporters verwenste 4e plek. Net naast het podium. Evengoed kijk ik met veel plezier op deze wedstrijd terug. Bedankt voor het organiseren en ik hoop dat er ook volgend seizoen weer enig vorm van wedstrijd zal komen.
 2. Oei, dat is vloeken in de kerk.;) De rioolbuis zal beschadigd zijn waardoor de wortels er in kunnen groeien. De ultieme oplossing is opgraven en goed repareren. Chloor in het riool is niet zo fijn voor het milieu.
 3. Net nog even gemeten op de tuin 32 centimeter! .....maar dat was een courgette. Van de zomer had ik diverse lange pepers. Lange tijd bovenaan gestaan. Uiteindelijk gaven de planten vooral veel, maar geen bijzondere lange pepers meer. Alvast mijn felicitaties voor de winnaar. Erg leuke wedstrijd geweest. Hartelijk dank voor de organisatie en de regelmatige updates in dit topic. En deze pepersoort komt nog wel een keer terug in de tuin.
 4. Met een zeer warme week voor de boeg hoop ik op een laatste groeispurt. Al met al kunnen we de Peperteelt nu al als een zeer leuke wedstrijd omschrijven. Resultaten worden over een lange periode geboekt. Na iedere pluk weet je dat er een nieuwe kans op een winnaar komt. Wel jammer dat we niet in de buurt van de voorspelde reuzepepers komen.
 5. Hier nog steeds pepers tussen de 15 en 20 cm. Gisteren weer vruchten gedund, toverdrank erbij gegoten en wat peptalk afgestoken boven de broeibak. Nog vijf weken te gaan. Hopen dat er tenminste nog één megapeper zal groeien.
 6. Bedankt voor jullie berichten. Als de volgende oogst toch niets meer wordt, dan ruim ik ze op. Ik leg een nieuw bed aan naast de eenjarige planten. De twee jarigen gaan er dan nu uit. Op die manier heb ik elk jaar 2 bedden aardbeien die steeds een veld naar achteren schuiven. Vruchtwissel is dan geen probleem, duurt jaren voor ze weer terug zijn bij af.
 7. Mijn 2e.jaars Korona aardbeien bloeien voor de tweede keer. Er komen weer tal van aardbeien aan Het bed met 1-jarige planten doet dat niet. Komt dit vaker voor en zal deze bloei succesvol zijn?
 8. En Vork? Uit model gezakt door de hitte? Vervormd zoals Uri Geller lepeltjes ineen deed zakken? Wat een overvloed aan planten op je balkon. Zeer efficiënt ruimtegebruik. Ziet er prachtig uit
 9. Vandaag weer een 20+ peper geoogst. Net niet genoeg om de koppositie van Siemen weer over te nemen. Wat er nog aan de plant hangt belooft nog wat. Gisteren weer flink gesnoeid. Kromme pepers geplukt en het onderste blad weggehaald. Een kampioenskandidaat moet in ieder geval vrijuit kunnen groeien. Nog een week of zes te gaan en we hebben nu de ideale omstandigheden voor mooie pepers. De tuinman daarentegen snakt naar koeler weer. Geweldig afzien zo'n wedstrijd.😀
 10. Hier ook bergen met courgettes en komkommers.
 11. Welkom, Je gaat een mooie tijd tegemoet. Een nieuw huis en een nieuwe tuin. Hebben wij sinds drie jaar ook. Veel plezier. En begin stapsgewijs, alles tegelijk doen wordt snel een last. Zorg dat je kunt genieten.
 12. 22 mm? Die doet mee voor het kabouterklassement. Of bedoel je 22 cm? Daar pak je ruim de koppositie mee. Kom maar op die foto
 13. Oei, ik waande me al op het podium. Overladen met eeuwige roem. Zal mijn pepertjes nog eens aanmoedigen.
 14. Ha Beukwood, Afgaande op je foto's heb je ondanks wat tegenvallers een geweldige oogst. Dat je wedstrijdpepers wat achterblijven is vervelend. Maar ze hoeven van mij niet langer te worden Ben benieuwd wat de komende warme periode ons voor pepers gaat opleveren.
 15. Heeft iemand deze spercieboon op de tuin staan? In de zaadgids werd dit ras een bekroonde boon genoemd. Wij vinden ze niet te eten. Taai en draderig. Sommige bonen hebben een paarse gloed. Herkent iemand dit of is er hier wat misgegaan in de teelt? Geen mest gegeven, alleen compost.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...