Jump to content

Veldjesgraaf

Members
 • Posts

  209
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Alblasserwaard

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Leven en laten leven is het beste advies. Ga niet de schooljuf uithangen. Je bent met no-dig ideeën waarschijnlijk een minderheid op het complex. Veel tuinders zijn langdurig op de tuin vanwege de sociale aspecten. Soort van dorpspomp functie. Daar geniet men van. Leden die al te fanatiek bepaalde ideeën prediken worden buitenbeentjes. Ieder tuiniert op eigen wijze. Als jouw wijze meer succes oplevert gaat een ander dat vanzelf ook eens proberen. Dat geeft meer plezier dan dogma's uitdragen. Maak er een mooie en gezellige zomer van!
 2. Zaadhandel Van der Wal heeft een heel aantal van deze "Robuuste soorten" opgenomen in zijn assortiment.
 3. Er staat nog een flink bed met planten op de tuin. Het plan was er gisteren een aantal te rooien. Door het slechte weer is er dat nog niet van gekomen. Vorig seizoen hebben we prachtige witlof kroppen gekweekt in emmers. De pennen waren laat gerooid. In een aantal fasen in november / begin december. De schuurzolder blijft net vorstvrij en is een ideale plaats om ze te bewaren. Het opkweken deed ik in huis op de zolder bij circa 16-17 graden. In een emmer met grond, alle pennen even diep. Een keer flink water ertussen is genoeg voor de groei. Over de emmer schoof ik een doos van 30*30cm, die zit vanzelf klem op de emmer. Op de hoeken blijft er ruimte open voor luchtcirculatie. Na een paar weken stonden er prachtige kroppen op. Iedere 2 weken zette ik een emmer met pennen boven. In totaal stonden er maximaal 3 stuks. Daarvan aten we elke week een keer witlof. Eerdere pogingen om ze in de schuur op te kweken mislukten steeds. De zolder van ons huis is blijkbaar de ideale plek.
 4. Gefeliciteerd Roos, Van mij geen inzending, 3 miezerige plantjes staan er nog. Het hele jaar door achter de kalender aan gerend, steeds net te laat gezaaid .... Toch plezier aan gehad. Hartelijk dank aan de organisatie. Volgend seizoen nieuwe kansen.
 5. Hier nog 3 kampioenskandidaten in de race.
 6. Hier zijn nog 3 overlevers te voorschijn gekomen. Ze hebben nog 5 weken om tot kampioenen uit te groeien.
 7. Het gaat hier niet veel beter dan bij HuubvG. Eind juni gezaaid. Een paar zaailingen kwamen op. Ze stonden in de zaaibak, in de kas. Gisteren was er weer een warme dag. Toen ik in de avond thuiskwam en in de kas keek waren de zaailingen gekookt. Dom,dom, dom. Vergeten om ze in de buitenlucht te zetten.... Snel wat vocht erbij en alles buitengezet, maar ik vrees dat het gedaan is met de wedstrijd deelname.
 8. Hier het hele veld met Frieslanders boven de grond. Ondanks koude nachten geen zichtbare schade.
 9. Jong opschot kun je best vroeg in de groei snoeien, regelmatig weghalen dan stopt ie uiteindelijk
 10. Al gedacht aan een vuisthamer met rubber dop? Dan loop je niet het risico op je bijl te slaan
 11. Schitterend ding. Zelf sta ik altijd met een bijl te klooien. Hout tegen een groter blok laten leunen en dan hakken. Nadeel is dat je continue moet bukken. Zal de filmpjes hier thuis laten. Binnen kort Vaderdag
 12. Stappaerts is inderdaad een goed adres. In het Westland zit Dave Storm. Beide bedrijven gebruiken materialen uit de professionele kassenbouw. Ze bouwen zeer solide kassen. Wanneer je kiest voor een kas van gebruikte materialen, dan kom je met jouw budget een heel eind Bedenk wel dat Stappaerts op dit moment ruim 10 weken levertijd hanteert. Ik kijk uit naar mijn nieuwe kas die over 2 of 3 weken geplaatst zal worden. Is al laat in het seizoen.
 13. Vanmorgen zag ik de eerste Frieslanders boven de grond komen. Ruim 2 weken na het poten. Ik schuif er straks wat grond overheen. Er komt nog één koude nacht aan. Vanaf komend weekend lijkt het hier gedaan met de nachtvorst.
 14. Net een broeiraam uit de sloot gevist. Tijdens de felle hagelbuien vandaag trekt de wind flink aan. Middenin een bui moest ik naar buiten om de broeiramen vast te leggen. Eentje was al in de sloot gewaaid. Bar weer vandaag, geen tuinweer helaas.
×
×
 • Create New...