Jump to content

Veldjesgraaf

Members
 • Content Count

  187
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Alblasserwaard

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tja, wat wil je bereiken. Een voedzame bodem koop je niet maar vormt zich in de loop van de tijd met behulp van goede voeding Ik zou voor gewone tuinaarde gaan. En daarbovenop een flinke laag compost of champost Vervolgens snel beginnen met het opbouwen van een eigen composthoop. Accepteer dat komend jaar niet alles perfect gaat. Blijf compost toevoegen en het wordt elk jaar beter. Als tuinder moet je in seizoenen en jaren denken. Veel geduld hebben dus.
 2. Veldjesgraaf

  Prei 2021

  Tijdje geleden was er een item in BinnensteBuiten. Een teler liet zijn prei in piepschuim drijvers op water groeien. Op de drijver stond een pvc buis die er voor zorgde dat er een lange witte steel groeide. Nooit meer zand in de prei. Bijzondere teeltwijze.
 3. Ook hier in de Alblasserwaard zijn de zaden aangekomen. Keurig verpakt. De organisator zal er heel wat uren in steken om dit zo netjes te regelen. Complimenten tot zo ver! Qua uitslag verwacht ik dat de scores kort voor de sluitingsdatum binnen gaan druppelen. Iedere dag meer kan extra gewicht opleveren.
 4. Voor zover ik weet moet t men bij jonge fruitbomen zeer terughoudend zijn met mest. Compost rondom de stam is voldoende. Eerste jaren zijn gericht op een gestage en rustige groei van de boom. Maar er zijn hier genoeg echte fruitboom experts. Dus wacht even de berichten af.
 5. Ik doe zeker ook weer mee. Heb veel schik gehad aan de laatste wedstrijdteelten. Knolvenkel vanuit een gekocht plantje deed het hier prima dit jaar. Maar eens zien of dat eerste traject van zaaien en verspenen ook wil lukken
 6. ISPM 15 is een normering voor het productieland en het juiste formaat. HT staat voor Heat treatment, wat wil zeggen dat dmv stoom of andere verwarming alle beestjes in het hout gedood worden. Dat is een voorwaarde om massief verpakkingshout naar andere landen te mogen exporten. Dat hout gaat bij de klant de kachel in, dus van chemische verduurzaming is geen sprake. Dat zijn onnodige kosten die geen enkele vervoerder toevoegt Kortom, je kunt dit prima in de tuin gebruiken. Of het lang goed blijft en of het een betaalbare oplossing is dat weet ik niet.
 7. @HuubvG, in de eindstand op lengte gesorteerd kom ik mijn score niet meer tegen. Volgens had ik de bij sporters verwenste 4e plek. Net naast het podium. Evengoed kijk ik met veel plezier op deze wedstrijd terug. Bedankt voor het organiseren en ik hoop dat er ook volgend seizoen weer enig vorm van wedstrijd zal komen.
 8. Oei, dat is vloeken in de kerk.;) De rioolbuis zal beschadigd zijn waardoor de wortels er in kunnen groeien. De ultieme oplossing is opgraven en goed repareren. Chloor in het riool is niet zo fijn voor het milieu.
 9. Net nog even gemeten op de tuin 32 centimeter! .....maar dat was een courgette. Van de zomer had ik diverse lange pepers. Lange tijd bovenaan gestaan. Uiteindelijk gaven de planten vooral veel, maar geen bijzondere lange pepers meer. Alvast mijn felicitaties voor de winnaar. Erg leuke wedstrijd geweest. Hartelijk dank voor de organisatie en de regelmatige updates in dit topic. En deze pepersoort komt nog wel een keer terug in de tuin.
 10. Met een zeer warme week voor de boeg hoop ik op een laatste groeispurt. Al met al kunnen we de Peperteelt nu al als een zeer leuke wedstrijd omschrijven. Resultaten worden over een lange periode geboekt. Na iedere pluk weet je dat er een nieuwe kans op een winnaar komt. Wel jammer dat we niet in de buurt van de voorspelde reuzepepers komen.
 11. Hier nog steeds pepers tussen de 15 en 20 cm. Gisteren weer vruchten gedund, toverdrank erbij gegoten en wat peptalk afgestoken boven de broeibak. Nog vijf weken te gaan. Hopen dat er tenminste nog één megapeper zal groeien.
 12. Bedankt voor jullie berichten. Als de volgende oogst toch niets meer wordt, dan ruim ik ze op. Ik leg een nieuw bed aan naast de eenjarige planten. De twee jarigen gaan er dan nu uit. Op die manier heb ik elk jaar 2 bedden aardbeien die steeds een veld naar achteren schuiven. Vruchtwissel is dan geen probleem, duurt jaren voor ze weer terug zijn bij af.
 13. Mijn 2e.jaars Korona aardbeien bloeien voor de tweede keer. Er komen weer tal van aardbeien aan Het bed met 1-jarige planten doet dat niet. Komt dit vaker voor en zal deze bloei succesvol zijn?
 14. En Vork? Uit model gezakt door de hitte? Vervormd zoals Uri Geller lepeltjes ineen deed zakken? Wat een overvloed aan planten op je balkon. Zeer efficiënt ruimtegebruik. Ziet er prachtig uit
 15. Vandaag weer een 20+ peper geoogst. Net niet genoeg om de koppositie van Siemen weer over te nemen. Wat er nog aan de plant hangt belooft nog wat. Gisteren weer flink gesnoeid. Kromme pepers geplukt en het onderste blad weggehaald. Een kampioenskandidaat moet in ieder geval vrijuit kunnen groeien. Nog een week of zes te gaan en we hebben nu de ideale omstandigheden voor mooie pepers. De tuinman daarentegen snakt naar koeler weer. Geweldig afzien zo'n wedstrijd.😀

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...