Jump to content

Veldjesgraaf

Members
 • Posts

  205
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Alblasserwaard

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gefeliciteerd Roos, Van mij geen inzending, 3 miezerige plantjes staan er nog. Het hele jaar door achter de kalender aan gerend, steeds net te laat gezaaid .... Toch plezier aan gehad. Hartelijk dank aan de organisatie. Volgend seizoen nieuwe kansen.
 2. Hier nog 3 kampioenskandidaten in de race.
 3. Hier zijn nog 3 overlevers te voorschijn gekomen. Ze hebben nog 5 weken om tot kampioenen uit te groeien.
 4. Het gaat hier niet veel beter dan bij HuubvG. Eind juni gezaaid. Een paar zaailingen kwamen op. Ze stonden in de zaaibak, in de kas. Gisteren was er weer een warme dag. Toen ik in de avond thuiskwam en in de kas keek waren de zaailingen gekookt. Dom,dom, dom. Vergeten om ze in de buitenlucht te zetten.... Snel wat vocht erbij en alles buitengezet, maar ik vrees dat het gedaan is met de wedstrijd deelname.
 5. Hier het hele veld met Frieslanders boven de grond. Ondanks koude nachten geen zichtbare schade.
 6. Jong opschot kun je best vroeg in de groei snoeien, regelmatig weghalen dan stopt ie uiteindelijk
 7. Al gedacht aan een vuisthamer met rubber dop? Dan loop je niet het risico op je bijl te slaan
 8. Schitterend ding. Zelf sta ik altijd met een bijl te klooien. Hout tegen een groter blok laten leunen en dan hakken. Nadeel is dat je continue moet bukken. Zal de filmpjes hier thuis laten. Binnen kort Vaderdag
 9. Stappaerts is inderdaad een goed adres. In het Westland zit Dave Storm. Beide bedrijven gebruiken materialen uit de professionele kassenbouw. Ze bouwen zeer solide kassen. Wanneer je kiest voor een kas van gebruikte materialen, dan kom je met jouw budget een heel eind Bedenk wel dat Stappaerts op dit moment ruim 10 weken levertijd hanteert. Ik kijk uit naar mijn nieuwe kas die over 2 of 3 weken geplaatst zal worden. Is al laat in het seizoen.
 10. Vanmorgen zag ik de eerste Frieslanders boven de grond komen. Ruim 2 weken na het poten. Ik schuif er straks wat grond overheen. Er komt nog één koude nacht aan. Vanaf komend weekend lijkt het hier gedaan met de nachtvorst.
 11. Net een broeiraam uit de sloot gevist. Tijdens de felle hagelbuien vandaag trekt de wind flink aan. Middenin een bui moest ik naar buiten om de broeiramen vast te leggen. Eentje was al in de sloot gewaaid. Bar weer vandaag, geen tuinweer helaas.
 12. Zaterdag 20 maart zijn de Frieslanders al diep in de grond gepoot. Als ze boven komen aard ik ze aan. Vorig jaar was ik een week later. Toen hebben ze het geweldig gedaan.
 13. Met een kas in bestelling, levering eind april, vond ik dit een mooi topic om te volgen. Zelf heb ik gekozen voor een kas van 2,85 x 4,40 mtr. Qua hoogte heb ik voor een extra hoog model gekozen. Nokhoogte 2,70. Hoe meer inhoud je kas heeft des te stabieler is het binnenklimaat. Door in vier kwarten te verdelen probeer ik vruchtwissel te realiseren. Verder wil ik tomaten en pepers etc in grote bloempotten kweken die ik in de grond graaf. Potten heeft elke hovenier over als hij heesters etc aanplant. Met een stellage kun je prima op meerdere hoogten tuinen met kruiden, aardbeien etc. Bedenk wel dat de temperatuur in de zomer hoog oploopt. Werkzaamheden goed timen of in kleine klussen opdelen is handig. Ik maak een middenpad zodat ik aan beide kanten een bed van 1,20 heb. Met her en der een stapsteen kun je dan overal bij. Een werktafel aan de noordkant is handig. Dan heb je geen schaduw in je kas. En je kunt bij koud weer lekker in de kas voorzaaien etc. Ik kan niet wachten tot ie er staat.
 14. Nog een flink stuk gespit en glad geharkt. Daarna met de kleinzoon het nieuwe seizoen afgetrapt door de Frieslanders te poten. Dat stuk tuin ligt redelijk beschut, het risico van late nachtvorst is beperkt. De tuinbonen hebben we voorgezaaid in wc rolletjes en staan in de koude bak voor te kiemen. Nog een emmer winterwortels gerooid. De grote waren voor oma, de kleine werden apart gelegd voor de cavia. Het was windstil en volop zon. 8 graden op de thermometer, maar voelde als een heerlijke voorjaarsdag.
 15. Ik verwonder me steeds weer opnieuw over het eindeloze geduld waarmee tal van forumleden vragen van nieuwkomers beantwoorden. Uitvoerig gaat men in op alle aspecten van een vraagstuk. Een vriendelijke vraagstelling en goede interactie zorgen voor wederzijdse voldoening. Ik vermoed dat uw scherpe toon van communiceren u ook op andere fora niet veel verder zal helpen.
×
×
 • Create New...