Geplaatst: 10 oktober 201114 j Ik vondt toffe allium soortjes bij Peter Nijssen http://www.pcnijssen.nl waar ze wonderlijk top assortiment bloembollen verkopen.Via de database van Plants for a Future, heb ik diverse Alliums op eetbaarheid gecheckt o.a gekocht Allium moly,Allium pskemense (heel nieuwschierig naar)Allium sativum var. ophioscorodon Allium triquetrum Allium victorialisAllium cernuum Allium vinealeAllium fistulosum Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 13 oktober 201114 j Hans wanneer oogst je eigenlijk van die vaste uien? Ik heb de zg Egyptische ui, die gaf veel bolletjes die ik weer heb uitgeplant. Eet je nu de uitgeplante grote ui op, of alleen de nw bolletjes volgend jaar? Ik ben benieuwd naar je ervaring met deze nw alliumsoorten. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 14 oktober 201114 j Auteur Van vaste Allium/look sbij ik meeste het groen, maar vaak is heel de plant eetbaar,maar ik vindt nog zonde om de bolletjes te eten, waneer het zich flink vermeerderd heeft en genoeg ervan staat ga ik dat zeker proberen, maar dat duurt nog even. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 14 oktober 201114 j O, ik dacht dat je de ui zelf at. Maar ik begrijp nu meer hoe het zit..je eet dus in eerste instantie alleen het groene deel. Over de bosasperge gesproken: heb je die al geplant? Ik nog niet i.i. geval. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 14 oktober 201114 j Auteur En ja eerst eet ik de vaste ui/look als bv bieslook in sla of met gebakken paddestoelen dus groen.waneer voldoende ik verwacht egyptische ui volgend seizoen ook de uitjes. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 28 februari 201213 j Egyptische ui die bolletjes kan je in een potje olie/azijn leggen en als je een salade maakt gebruiken. Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 1 maart 201213 j Dat uien zo mooi kunnen zijn zeg! Die foto galerij van de website is prachtig.
Geplaatst: 1 maart 201213 j Auteur Ja dat vindt ik ook, onwijs veel heel verschillend blad en bloem, wel vindt ik de wilde en eetbare soorten het mooist,de gekweekte uien voor de sier doen me niks. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 2 maart 201213 j Ik heb een tijdje geleden allium tricoccum zaden besteld omdat het me wel aansprak, maar kwam er naderhand pas achter dat die dingen gedurende een aantal maanden tot een jaar moeten kiemen. Kan dan denk ik ook beter wat vervangend materiaal van die site gebruiken, inderdaad groot assortiment, zie dat ze ook saffraan in huis hebben.
Geplaatst: 2 maart 201213 j Auteur Het seizoen van de levering van de alliums is voorbij, de safraan komt dacht ik wat later ook nu nietleerbaar. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 25 april 20196 j Hans,Ik ben benieuwd hoe het met je Allium victorialis is gegaan Ik groei deze nu voor het tweede jaar, maar denk dat ik ze (veel) te ondiep heb gezet (foto). In een botanische tuin in Oslo zagen ze er flink anders uit, gedrongener, bossiger. Victorialis in de koude, Noorse kas, 2e jaar, vanuit bollen: Ik vraag me ook af hoe en wanneer ik ze buiten zal gaan uitplanten. Denk na de bloei het beste is, maar ik heb de ruimte in de kas nodig voor aubergines
Geplaatst: 6 mei 20196 j Hallo Dizid, ken je Stephen Barstow? Schrijver van het, zeker voor jou, zeer interessante boek` Around the world in 80 plants`. Een Engelse vegetarier, die in Noorwegen woont. Hij heeft een eigen website`edimentals.com`. Hij beschrijft tientallen alliums, en andere voor Noorwegen geschikte groenten. O.a. Allium Victorialis, en een speciale Noorweegse allium. Een geweldige inspiratie bron. Misschien kan je ooit, die speciale Noorse allium, in NL introduceren.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.