Geplaatst: 31 januari 20187 j Auteur Ja daar ben ik ook enorm benieuwd naar..k zoek al jaren een goed recept van dille boontjes.. De ideale nog niet gevonden. De Onze-Lieve vrouwe gebruik ik voornamelijk in de kruidenthee en af en toe dus voor gelei.. Eerder gelei op basis appelsap maar deze vind ik lekkerder. Ik heb nog meer jammetjes gemaakt uit dat Duitse tijdschrift dat ik nu ook in huis heb. Geproefd heb ik de bramen met banaan. Heel lekker. Ook de kersengelei met peper en kardemom gemaakt, nog niet geproefd. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 31 januari 20187 j Die Duitsers kunnen er wat van, goed dat je het tijdschrift nu ook hebt Ik bedoelde eigenlijk waarbij eet je die gelei?
Geplaatst: 1 februari 20187 j Auteur Inderdaad dat lees ik nu . Eigenlijk ook bij kaasjes en paté, maar ook tussen de middag als laatste boterhammetje van de maaltijd, eigen brood, roomboter en die gelei...mmm We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 15 maart 20187 j Iemand ervaring met rabarbermoes waarvan het bovenste deel in de pot niet meer groen is maar richting bruin/donkerder verkleurd is? Ik durf het niet zo goed te eten ook al ruikt het gewoon naar rabarbermoes (met gember en sinaasappel).
Geplaatst: 15 maart 20187 j Ik heb nog meer jammetjes gemaakt uit dat Duitse tijdschrift dat ik nu ook in huis heb. Geproefd heb ik de bramen met banaan. Heel lekker. Ook de kersengelei met peper en kardemom gemaakt, nog niet geproefd. Welk tijdschrift?? Klinkt heeeel leuk!!
Geplaatst: 11 mei 20187 j Aspergesoep; heerlijk half uur wecken op 90 graden 22 mei 20187 j aangepast door Gast
Geplaatst: 12 mei 20187 j Heb je dat zo al eerder gedaan Geedee? Vorige jaren? Want in mijn weck-boek staat dat je beter geen bloem toevoegt voor het wecken. Dat je dat het beste toevoegt zodra je de weckpot opent en de soep op gaat warmen. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 13 mei 20187 j Ik las dat ook van die bloem (geldt ook voor room trouwens), maar het ging goed. Verleden jaar voor de eerste keer; dat waren wel minder potten....ze waren binnen 3 maanden op. Eens kijken of het na een langere tijd ook nog steeds goed blijft gaan dit jaar/volgend jaar. Als het mis gaat, zal ik het melden Je kunt, op safe spelend, het recept ook zónder de "roux" wecken en dan tzt de soep binden; Doen! Zelf bedacht: het probleem met bloem is dat het de temperatuur zou beïnvloeden....maar de beschreven "roux" is een combi met boter; hierin gaat de bloem een verbinding aan en verandert m.i. van samenstelling (net als bij cake wecken). NB 22 mei bij controle een aantal potten open gevonden We nemen het zekere voor het onzekere en vriezen alles in. Toch wel vreemd dat het verleden jaar geen probleem bleek; ik weet zeker dat we ze niet binnen 2 weken op hadden. Ik haal het recept weg uit vorig bericht; recept afgekeurd 22 mei 20187 j aangepast door Gast
Geplaatst: 17 mei 20187 j Ingemaakte sperziebonen (met dille in 't zuur) na ruim 8 maanden geproefd, heerlijk en nog lekker knapperig ook Daar ga ik meer van maken dit jaar.
Geplaatst: 18 mei 20187 j Auteur Hebben wij al het recept hier? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.