Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Wat heb je van je inmaak gegeten? En?

Featured Replies

Geplaatst:
  • Auteur

Ja daar ben ik ook enorm benieuwd naar..k zoek al jaren een goed recept van dille boontjes.. De ideale nog niet gevonden.

De Onze-Lieve vrouwe gebruik ik voornamelijk in de kruidenthee en af en toe dus voor gelei.. Eerder gelei op basis appelsap maar deze vind ik lekkerder. Ik heb nog meer jammetjes gemaakt uit dat Duitse tijdschrift dat ik nu ook in huis heb. Geproefd heb ik de bramen met banaan. Heel lekker. Ook de kersengelei met peper en kardemom gemaakt, nog niet geproefd.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Die Duitsers kunnen er wat van, goed dat je het tijdschrift nu ook hebt Ik bedoelde eigenlijk waarbij eet je die gelei?

Geplaatst:
  • Auteur

Inderdaad dat lees ik nu . Eigenlijk ook bij kaasjes en paté, maar ook tussen de middag als laatste boterhammetje van de maaltijd, eigen brood, roomboter en die gelei...mmm

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Iemand ervaring met rabarbermoes waarvan het bovenste deel in de pot niet meer groen is maar richting bruin/donkerder verkleurd is? Ik durf het niet zo goed te eten ook al ruikt het gewoon naar rabarbermoes (met gember en sinaasappel).

Geplaatst:
Ik heb nog meer jammetjes gemaakt uit dat Duitse tijdschrift dat ik nu ook in huis heb. Geproefd heb ik de bramen met banaan. Heel lekker. Ook de kersengelei met peper en kardemom gemaakt, nog niet geproefd.

 

Welk tijdschrift?? Klinkt heeeel leuk!!

Geplaatst:

Mein Landrezept Eingemachtes (3/2017)

Geplaatst:

Oh heb gelijk de app gedownload en al twee bladen gedownload. Geweldig!!

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Aspergesoep; heerlijk

 

half uur wecken op 90 graden

aangepast door Gast

Geplaatst:

Heb je dat zo al eerder gedaan Geedee? Vorige jaren? Want in mijn weck-boek staat dat je beter geen bloem toevoegt voor het wecken. Dat je dat het beste toevoegt zodra je de weckpot opent en de soep op gaat warmen.

Geplaatst:

Ik las dat ook van die bloem (geldt ook voor room trouwens), maar het ging goed.

 

Verleden jaar voor de eerste keer; dat waren wel minder potten....ze waren binnen 3 maanden op.

 

Eens kijken of het na een langere tijd ook nog steeds goed blijft gaan dit jaar/volgend jaar. Als het mis gaat, zal ik het melden

 

Je kunt, op safe spelend, het recept ook zónder de "roux" wecken en dan tzt de soep binden; Doen!

 

Zelf bedacht: het probleem met bloem is dat het de temperatuur zou beïnvloeden....maar de beschreven "roux" is een combi met boter; hierin gaat de bloem een verbinding aan en verandert m.i. van samenstelling (net als bij cake wecken).

 

NB 22 mei bij controle een aantal potten open gevonden We nemen het zekere voor het onzekere en vriezen alles in. Toch wel vreemd dat het verleden jaar geen probleem bleek; ik weet zeker dat we ze niet binnen 2 weken op hadden.

 

Ik haal het recept weg uit vorig bericht; recept afgekeurd

aangepast door Gast

Geplaatst:

Ingemaakte sperziebonen (met dille in 't zuur) na ruim 8 maanden geproefd, heerlijk en nog lekker knapperig ook Daar ga ik meer van maken dit jaar.

Geplaatst:
  • Auteur

Hebben wij al het recept hier?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.