Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

ik ben inderdaad ook niet bang van die produkten, waneer je genoeg beweging neemt

appel lijkt mij ook lastig limonade siroop maken zal bij peer ook wel zo zijn, zijn waarschijnlijk voral de bessen waar goed mee lukt.

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:
  • Auteur

Ik beweeg genoeg! Gisteren nog weer 3 varkens die het hek hadden verbogen zodat ze er door konden... De buren zullen wel weer gelachen hebben

Appel en peer maak ik alleen nog maar sap van. Geen limonade meer. Het leek me wel handig... neemt minder ruimte in ook..

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Loop je er dan hollend achteraan met een halsbandje als je ze hebt 'gevangen'?

Good things come in small packages

Geplaatst:
  • Auteur

Als je ziet dat er varkens zijn ontsnapt, ren je eerst naar de schuur om de voerbak (zo'n gele bak met handvat) te vullen en mee te nemen.

Eenmaal bij de varkens, hoef je de bak maar te laten zien en ze rennen achter je aan Geen halsbandjes nodig. (plus: hun nek is zo dik dat een halsband weinig zin heeft... die moet toch echt ergens achter blijven hangen.)

Geplaatst:

Ik ken die voerbakken. Maken lekker veel lawaai met grote brokken erin

Kan me heel goed voorstellen dat t met een halsband niet lukt maar wel met eten, t zijn nu eenmaal lopende (rennende) containers

 

Om on-topic te blijven: de weckketel is inmiddels binnen. Wat een pan zeg!

Nu nog even 'inwerken'. Er hangen al weer genoeg courgettes aan de planten. Ik neem aan dat je de pan eerst met alleen water moet aan zetten voor je m voor t echt gaat gebruiken? (heb de gebruiksaanwijzing nog niet gelezen)

Good things come in small packages

Geplaatst:
  • Auteur

Mooi! Kan je aan de gang Ik word er steeds handiger in. Heb nu niet meer steeds de aardbei (reliëf) aan de sticker-plak-kant, maak de potten erg goed schoon voor ik ze op berg, dat soort dingen.

 

De pan hoeft volgens mij niet eerst alleen met water te koken hoor. Het komt verder toch niet in aanraking met je groenten of fruit.

 

Gisteren had ik de hele pan vol met potten met rode kool. Er pasten er zelfs 2 niet in!

Dus zo groot is ie dan ook weer niet (als je volgend jaar een volkstuin hebt,,,,,,,,)

Geplaatst:
Mooi! Kan je aan de gang Ik word er steeds handiger in. Heb nu niet meer steeds de aardbei (reliëf) aan de sticker-plak-kant, maak de potten erg goed schoon voor ik ze op berg, dat soort dingen.

 

De pan hoeft volgens mij niet eerst alleen met water te koken hoor. Het komt verder toch niet in aanraking met je groenten of fruit.

 

Gisteren had ik de hele pan vol met potten met rode kool. Er pasten er zelfs 2 niet in!

Dus zo groot is ie dan ook weer niet (als je volgend jaar een volkstuin hebt,,,,,,,,)

jorieke

 

wil je het recept van de rode kool om te wecken mailen

ik heb er een paar staan in bloempotten en zou ze graag wecken met appels erbij kan dit?

Geplaatst:
  • Auteur

Schaaf/snijd de rode kool heel dun, iets zout en wat suiker er overheen, en wat azijn er bij gieten. Dat laat je de hele nacht staan.

Dan met de vloeistof in de glazen doen (bij gebrek aan appeltjes, heb ik de potten verder afgevuld met (eigen gemaakt) appelsap.

Een stukje laurierblad toevoegen, en 120 minuten bij 100 graden inmaken.

Geplaatst:

oke

ga dit weekend van start

bedankt

Geplaatst:

Ok, als ik t goed begrijp ga je steeds meer wecken

Ja als je t vaker doet dan word t idd een handigheid.

Ben benieuwd wat je van je geweckte rode kool gaat vinden. En lijkt mij ook lekker om kool te wecken. Kan je toch gewoon als groenten gebruiken? Of gebruik jij t als erbij of als tafelzuur?

Good things come in small packages

Geplaatst:
Ok, als ik t goed begrijp ga je steeds meer wecken

Ja als je t vaker doet dan word t idd een handigheid.

Ben benieuwd wat je van je geweckte rode kool gaat vinden. En lijkt mij ook lekker om kool te wecken. Kan je toch gewoon als groenten gebruiken? Of gebruik jij t als erbij of als tafelzuur?

het is de bedoeling om de rode kool met appel te wecken en te eten als groente bij een hoofgerecht

na de test laat ik iets weten hoe het is verlopen

Geplaatst:
Idd, aardappeltjes met jus, rode kool uit pot opwarmen, en een flinke schep appelmoes er bij.

Klinkt heerlijk

Good things come in small packages

Geplaatst:

En draadjesvlees

Geplaatst:

En dàt wil ik nou ook nog in potjes gaan doen, of eigenlijk: hachee.

Geplaatst:

Dat zou wel heel erg handig zijn. Hachee, stoofvlees etc. Als je dan s weinig tijd hebt in de winter komt dat goed uit. Maar of t te wecken is (en goed blijft)?

Good things come in small packages

Geplaatst:

ik weet niet hoor maar je kunt wel alles willen wecken maar is vers niet gewoon gezonder, bah vlees zou ik never nooit doen.

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:
  • Auteur

Tja, als je in 1 keer een heel varken moet verwerken en opslaan... Vooral leverworst/paté wil ik gaan inmaken. En bloedworst, al lijkt me dat niet lekker (gewoon het idee, en de kleur) dus moet ik eerst nog ergens een stukje kopen om te proeven

Geplaatst:

Mja gerookte worst is altijd lekker, salami worst, groningerworst enzo vindt ik heerlijk eigenlijk geen idee of dat van varkens is, maar gerookte worst kun je volgens mij na het roken droog weg hangen wordt alleen maar lekerder zoals kaas.

Voor vlees van zo'n groot varken ging ik toch eerder ook al kost het stroom aan een vrieskist denken.

Ook ivm hondenvoer, lijkt mij dat je van een varken flink wat overhoud waar je uitstekend met rijst/groente gekookte pakketten kunt invriezen

waar je honden van gaan smullen en jij weer aardig kosten mee uitspaard.

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:
  • Auteur

Een grote vrieskist hoeft denk ik niet eens. We gaan inderdaad lekkere droge en gerookte worsten maken. Ook salami.

En dan 2 mooie grote hammen, en heel wat bacon. We zijn niet zo gek op varkenslapjes of karbonade ofzo, dus van dat gedeelte van het varken zullen we proberen andere dingen (worst, gehakt, wat dan ook) te maken. En de stukjes voor de honden gaan idd in de vriezer.

Geplaatst:

Dus volgende moestuindag hebben we worst?

Leuk dat je zo het hele varken gaat verwerken, ga je van de botten ook gelatine maken?

Geplaatst:
  • Auteur

Nou... dat weet ik nog niet hoor Dennis Heb bij een programma van Jimmy Doherty eens gezien hoe hij spekjes (snoep) ging maken. En dan helemaal vanaf het begin, dus ook gelatine maken van botten en oren enzo. De spekkies smaakten toch wat teveel naar varken

Geplaatst:

Nee nooit gezien,spekjes die naar varken smaken

Geplaatst:
Een grote vrieskist hoeft denk ik niet eens. We gaan inderdaad lekkere droge en gerookte worsten maken. Ook salami.

En dan 2 mooie grote hammen, en heel wat bacon. We zijn niet zo gek op varkenslapjes of karbonade ofzo, dus van dat gedeelte van het varken zullen we proberen andere dingen (worst, gehakt, wat dan ook) te maken. En de stukjes voor de honden gaan idd in de vriezer.

 

Hoi Jorieke, je weet dat het wordt afgeraden honden varkensvlees te voeren? http://www.voernatuurlijk.nl/Website/NL/NRV/basisgoedmenu.html

(Voer je ze trouwens altijd rauw vlees?)

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic