greetje11 Geplaatst: 19 januari 2014 Geplaatst: 19 januari 2014 Piroska dank voor t vragen.Had het er bij moeten zetten,Ik wil heel graag weer melkkefir.Dus mocht iemand iets over hebben, heel graag. Quote
tiny Geplaatst: 23 januari 2014 Geplaatst: 23 januari 2014 Mocht er iemand nog melkkefir over hebben, dan wil ik ze graag hebben.Heb nu kefir poeder. Quote
Akinom Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Ben ook op zoek naar waterkefir en melkkefir. Tegen vergoeding uiteraard.Dus wie heeft wat over voor mij? Quote
greetje11 Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Akinom Ik heb melkkefir besteld,Als het gegroeid is wil ik je wel wat sturen.Moet je wel ff geduld hebben. Quote
Akinom Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Geweldig, greetje; alvast bedankt! Is dat dan poeder of de 'knolletjes'; want wat ik gelezen heb is dat poeder maar beperkt vermeerderbaar? Quote
greetje11 Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Dat zijn de bolletjes/Korrels Dus niet droog.Heb het nog niet binnen dus ff geduld aub Quote
tiny Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Greetje11 zou ik van jou melkkefir mogen hebben? Portokosten worden uiteraard vergoed.Ik heb nu poeder melkkefir en dat groeit/vermeerderd zich niet. Quote
greetje11 Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Tiny, natuurlijk kan dat,moet alleen ff groeien nu, Als het zover is doe ik je een pb tje Quote
geedee Geplaatst: 25 januari 2014 Geplaatst: 25 januari 2014 #Dennislp  Ik heb er nog kruiden(oregano/tijm/rozemarijn) aan toegevoegd. Quote
Indy Geplaatst: 25 januari 2014 Geplaatst: 25 januari 2014 Lekker,ik doe er ook wel honing door,met kruiden. Cake maak ik er ook vaak mee. En ook als ijs met vers fruit is het zalig. Ik ben de enige hier die de kefir zo drinkt/lepelt. De rest van het gezin alleen in verwerkte vorm Quote
Gwen Geplaatst: 22 februari 2014 Geplaatst: 22 februari 2014 Wie o wie heeft kefirkorrels/yoghurtplantje voor mij? Quote
Akinom Geplaatst: 23 februari 2014 Geplaatst: 23 februari 2014 Hier te lezen: welke bacteriën in kefirkorrels zitten  http://www.rauwpower.nl/wetenscapen/ hier kun je - als je in de buurt van Zwolle woont - ook verse kefir kopen (merk: rauwpower) ; helaas is dat te ver bij mij uit de buurt en mijn eigen melkkefirkorrels doen het nog niet zo goed moet er misschien beter voor zorgen? maar je kunt van waterkefirkorrels ook melkkefir maken: "Om de korrels om te zetten hebben ze rijke en romige melk nodig. Gebruik de waterkefirkorrels na het spoelen om de melk te enten. Zet alles op een vrij warme plaats (20-24ºC) en laat 48 uur staan tot de melk ingedikt is. Het help om af en toe te roeren. Zeef de melk op de gebruikelijke wijze (plastic zeef) en laat eventueel wat narijpen. Ook waterkefir zal in het voor hem ongewone melkmedium niet aangroeien. De smaak van het eindresultaat is lichtzuur maar mist het typische tintelende van de klassiek bereide melkkefir." na Peter Bauwens Waterkefir/Melkkefir Quote
Indy Geplaatst: 23 februari 2014 Geplaatst: 23 februari 2014 Nee,je kan van melkkefir,water maken,maar andersom wil niet.Je kan wel de smaak evenaren,maar het wordt absoluut geen melkkefir. En die poeder is echt wel iets anders als de echte kefir roosjes. Ik heb allebei,en de waterkefir groeit als kool. Melk kefir iets langzamer,maar ook daarvan kan ik straks wel uitdelen,dus Gwen,als je een paar weekjes geduld hebt,dan heb ik voor je. Quote
Gwen Geplaatst: 23 februari 2014 Geplaatst: 23 februari 2014 Ha dank. Iemand anders van hier had al iets aangeboden. Ik hoop dat het goed gaat. Heeft de kefir altijd dezelfde bacteriesamenstelling of kan het ook verschillen? Zo ja, dan probeer ik ook graag de jouwe uit. Quote
greetje11 Geplaatst: 4 maart 2014 Geplaatst: 4 maart 2014 Ben eigenlijk benieuwd of de kefir het doet bij de dames die ik wat heb toegestuurd Quote
Gwen Geplaatst: 4 maart 2014 Geplaatst: 4 maart 2014 Ik merk nog niet echt iets. De melk is wat vlokkerig rond de kefirkorrels en verder niet veranderd qua structuur. De korrels ruiken behoorlijk zuur, is dat de bedoeling? Ik gebruik als melk verse volle biologische melk uit de koeling en laat de kefirkorrels met melk 36 uur buiten de koelkast in een glazen pot staan met een stukje bakpapier over de bovenkant. Is dit procedee goed? Quote
Akinom Geplaatst: 4 maart 2014 Geplaatst: 4 maart 2014 ook bij mij nog geen joghurt-achtige substantie, maar nog gewoon melk. ook vlokken rond de kefirkorrels, melk wordt wel zurig van smaak en ietsje prikkelend. Ik gebruikte eerst volle melk, ben nu overgestapt op halfvolle maar geen ander resultaat. Ik gebruik een weckpot en neem nu iets minder melk dan in het begin. Quote
Gwen Geplaatst: 5 maart 2014 Geplaatst: 5 maart 2014 Yes! Vandaag leek het er al iets meer op!! Ik heb nu de korrels gespoeld en merk wat ze behoorlijk hard groeien en vermeerderen. Leuk om te merken. En ik heb geen idee hoe ze dat precies doen, haha. Kan je de korrels zelf trouwens eten? Quote
greetje11 Geplaatst: 7 maart 2014 Geplaatst: 7 maart 2014 Of je de korrels kunt eten ??? geen ideeDames ik doe het met houdbare melk.En ik doe er ook geen halve liter melk op maar iets van 200ml. Verse melk wordt zuur buiten de koelkast. Het wordt wel dik maar iets minder dik dan yoghurt.Vind het toch vreemd dat jullie nog steeds niet echt resultaat hebben.Ieg niet afspoelen met water, want dan moet het elke keer opnieuw opstarten . Quote
Gwen Geplaatst: 14 maart 2014 Geplaatst: 14 maart 2014 Hm de melk smaakt naar alcohol en ziet er geschift uit. Zijn de korrels nog wel goed? Quote
549toast Geplaatst: 16 april 2014 Geplaatst: 16 april 2014 Hoe kom ik aan kefirkorrels voor waterkefir?Alvast bedankt.j.bos Quote
Piroska Geplaatst: 16 april 2014 Geplaatst: 16 april 2014 Je netjes voorstellen op het forum en dan vragen of iemand ze heeft en dan ruilen voor iets anders? Â ik noem maar wat.... Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.