Jump to content

Akinom

Members
 • Posts

  40
 • Joined

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid-Holland
 1. Volgens mij hoef je met gehamerd glas geen schaduwdoek onder je dak. Gehamerd glas breekt het zonlicht waardoor de plantjes niet verbranden.
 2. Ik ga mijn aardbeiplanten in de bato-bakken vervangen. Kan ik dan beter ook gelijk het substraat vervangen? Of houden jullie altijd hetzelfde grondmengsel in de bakken?
 3. Bedankt voor jullie reacties. Zal mij verdiepen in schimmelziektes Maar hoe doen jullie dat met jullie fruitkooien, verplaatsen jullie die ook regelmatig? Is natuurlijk ook een plaatsprobleem bij een gehuurde moestuin. Mijn rode bessen staan ook al jaren op dezelfde plek, en daar heb ik geen problemen mee (gelukkig!) Wat kan ik eventueel op de plaats van de frambozen zetten, of mag ik er enkele jaren niets erop laten groeien?
 4. Hallo, mijn frambozen staan nu ongeveer 10 jaar op dezelfde plek en komen ieder jaar steeds minder goed op. De herfstframbozen lijken het beter te doen, de zomerframbozen zijn bijna aan het verdwijnen. Ook gaan de paar struiken, die opkomen, langzaam aan verdorren. Ik zit op kleigrond, voe in de herfst regelmatig compost en paardenmest, verder mest ik met koemestkorrels en extra magnesium als de bladeren geel worden. Verder bedek ik de grond onder de frambozen met houtsnippers. Omdat ik gelezen heb van wortelrot bij frambozen, heb ik vandaag een verdorrende frambozentak opgegraven, om te kijken, hoe de wortel eruitziet. De bodem is wel vochtig, maar niet nat, en de hoofdwortel is gewoon goed stevig, dus niet verrot. Ik zag echter alleen maar de hoofdwortel, verder geen kleinere wortels. Is dat normaal? Nadat de frambozen gezet werden, kwam westelijk ervan een abrikozenboom en walnotenboom erbij, en de buurvrouw heeft iets verderop een walnotenboom staan. Ik dacht dat misschien deze bomen teveel water wegnemen, maar aangezien de bodem goed vochtig is, is dat waarschijnlijk niet het probleem. De frambozen staan bijna de hele dag in de zon. Ik heb afgelopen herfst frambozen, die iets verder weg opkwamen, eruitgeschept en in het frambozenvak bijgeplaatst. Deze frambozen leken het eerst goed te doen, maar nu gaan zij ook verdorren. Mijn vraag: - waaraan kan het liggen dat de frambozen het niet meer goed doen (vooral de zomerframbozen) Hier nog een paar foto's: verdorrende takken: frambozenwortel: overzicht frambozenvak:
 5. Ik ben superblij, win anders nooit wat! Nog bedankt iedereen voor het organiseren van de prijsvraag.
 6. kwam nog verdere info tegen http://www.velt.nu/vraag-antwoord/moestuinvragen/kalkcyanamide-verantwoord-de-moestuin
 7. Hallo Jorg, mooi de ton bij de aardbeistelling. Ik wil ook graag zo iets plaatsen, maar heb je al een makkelijke manier gevonden om de ton bij te vullen? ik heb geen ander vat in de buurt, dus volgens mij wordt dat trapje op dan vullen? En de lengte van de druppelaars moeten zeker even lang zijn voor boven en beneden de stelling? Zodat er evenveel water in de bovenste en onderste rij terecht komt?
 8. Helaas nog niets te zien van de daslook, zou eigenlijk al moeten opkomen toch? Zaden zijn rond de bamboestok gezaaid. (helemaal rechts staan narcissen)
 9. hier kun je ontdekken hoe zelfs Klootwijk zich moet inpassen in de programmering http://www.foodlog.nl/artikel/life-style-in-de-wilde-keuken-hoe-verzin-je-het/
 10. Heb de zaden vandaag ontvangen, bedankt Henk. Envelop was wel ietsje beschadigd, maar zaden zijn gelukkig heel aangekomen. Ga ze volgende week dan zaaien.
 11. Als nog wat over is, zou ik ook graag wat willen hebben. Voor onder mijn fruithaag.
 12. @mw vogel zie ook hier https://www.moestuinforum.nl/verlies-van-voedingswaarde-met-inmaken-t11430-10.html heb zelf enkele jaren geleden een zoektocht gestart op google over de resterende voedingswaarden van geweckte producten met als resultaat niets te wecken voor mijzelf
 13. Akinom

  Winterzaaien

  hier informatie op een Belgische website over zaaien in Vermiculite http://www.seedsite.eu/zaaien-vermiculiet Deze mevrouw doet ook aan winterzaaien, zij doet de bakjes in kratten met een steen erin. @Piroska: wat doe je met het gebruikte Vermiculite, ga je het hergebruiken (stomen en drogen) of meng je het door de tuinaarde?
 14. @appelvrouw Ik heb net een snoeigids op de blog van fruitberg gevonden; duidelijke uitleg met foto's; zomersnoei kruisbessen: de onderste takjes worden helemaal weggesnoeid; zie http://fruitberg.wordpress.com/2013/05/21/zomersnoei-kruisbessen/
 15. eventueel kan wel een hazelaar? kan ook goed in de schaduw, maar geeft dan wel minder vruchten
×
×
 • Create New...