greetje11 Geplaatst: 25 januari 2012 Geplaatst: 25 januari 2012 Als ik karnemelk over heb, geef ik het aan de kippen, vinden ze heerlijk.En is goed voor de eierschalen extra kalk krijgen ze erdoor geloof ik. Quote
Rantje Geplaatst: 26 januari 2012 Auteur Geplaatst: 26 januari 2012 Vandaag heeft mijn moeder een plastic-invouwbaar-vergiet gekocht. Gezien op YouTube, dus het proberen waard. Vindt ze nog geen 10 minuten later een gewone plastic zeef een winkel verder En een grote maatbeker waar een deksel opkan, dus dat is handig om het te kunnen bewaren en er zit ook een schenktuitje aan dus minder geknoei Misschien ook wel handig om een extra weckpot te hebben...dus nog even op zoek naar een andere. Volgende week staat err een uitstapje naar de kringloop winkel gepland En we willen naar de markt voor kaasdoek en ander dun doek...die kaasjes enzo waar Jorieke het over heeft lijken me wel gaaf om te proberen! Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Jorieke123 Geplaatst: 26 januari 2012 Geplaatst: 26 januari 2012 @Rantje: ik heb 2 trechtertjes, waar een zeefje in zit 'gebouwd'. Van Hema... dat zeefje kan er ook uit. Die gebruikte ik altijd voor de kefir, al loopt het na een tijdje niet meer zo snel door dus kan je niet de hele weckpot leegkieperen. Joep heeft een grote trechter, volgens mij voor brandstoffen ofzo. Die koop je bij de welkoop, en die zijn vast ook handig... al is het zeefje daarin dan van metaal, en dat mag dan weer niet. Wie weet zijn ze er ook van plastic? Ik ga zoeken Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Rantje Geplaatst: 26 januari 2012 Auteur Geplaatst: 26 januari 2012 Grappig dat je dat schrijft, m'n moeder liep ook al te mopperen dat een zeef boven een trechter erg handig zou zijn.Met dat kleine zeefje loopt het ook niet door en komt ze een hand te kort om met een plastic lepel te roeren. Zo'n benzine zeef kan natuurlijk ook, en dan het staal voor vitrage vervangen Die hebben ze ook bij de Action. We hebben die maatbeker omdat we dus geen trechter systeem hebben en het omslachtig is om het eerst in een schaal te kieperen om het daar weer uit te laten lopen in een andere pot. Mijn moeder houdt dus duidelijk niet van extra afwas Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Jorieke123 Geplaatst: 26 januari 2012 Geplaatst: 26 januari 2012 Ik houd ook niet van extra afwas Het zeefje in de mini trechter is wel fijn van gaat-grootte (als je snapt wat ik bedoel ) het zeefje in de grotere trechter heeft wel hele kleine gaatjes, misschien wil dat dan alsnog niet. Kefir is wel dikkig... Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Rantje Geplaatst: 28 januari 2012 Auteur Geplaatst: 28 januari 2012 Maar eens proberen, al gaat dat vergietding ook goed, verstopt ook een beetje maar door dat het een groot oppervlakte heeft is dat weer niet zo'n probleem. Stroomt niet over ofzo. Hij past ook goed op de maatbeker met deksel, dus dan heb je wel 2 handen vrij. En nu hebben we ongeveer een halve liter maar dat wordt meer dus dan valt het ook niet op dat de maatbeker wat groot is! Ik stond net te schudden met de weckpot maar die lekt dus gewoon...zou dat wat uitmaken , want dat zou betekenen dat hij ook niet luchtdicht is. Oh ja, van de week een foto gemaakt van m'n snotjes Ik spoel ze niet altijd af dus zo ziet het er nu uit met wat melk eraan.De drank zelf valt niet op de foto te zetten, nou ja, lijkt gewoon op een glas karnemelk al is de inhoud wel dikker. 16 januari zijn we begonnen met een klein snotje, nu nog geen 2 weken verder.... dus het groeit echt super snel! Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Jorieke123 Geplaatst: 28 januari 2012 Geplaatst: 28 januari 2012 De pot is idd niet luchtdicht, maar dat is ook de bedoeling Dan kan de druk zeg.Zodra je wat heets in die potten doet, dan zuigt dat rubber zich vast en zit ie wel dicht. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Dennis29 Geplaatst: 28 januari 2012 Geplaatst: 28 januari 2012 Grappig dat dit goed voor de darmen schijnt te zijn. Gewone melk blijkt eigenlijk helemaal niet zo gezond te zijn als dat er beweerd wordt. Het wordt zeer slijmerig en zuur in de maag waardoor de opname van voedingsstoffen minder wordt en het heeft heel veel kalk nodig om het minder zuur te maken. meer als er in zit, dus wordt het uit de botten gehaald... Hier een link:http://voeding.pilliewillie.nl/voeding-wat-is-er-mis-mee/melk1.php Quote
Jorieke123 Geplaatst: 28 januari 2012 Geplaatst: 28 januari 2012 In kefir zit minder lactose... sommige mensen kunnen wel eens last hebben van lactose. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Rantje Geplaatst: 28 januari 2012 Auteur Geplaatst: 28 januari 2012 De pot is idd niet luchtdicht, maar dat is ook de bedoeling Dan kan de druk zeg.Zodra je wat heets in die potten doet, dan zuigt dat rubber zich vast en zit ie wel dicht. Mooi zo!!! Dacht al dat ik weer zo'n miskoop ding had Grappig dat dit goed voor de darmen schijnt te zijn. Niet alleen voor je darmen Gewone melk blijkt eigenlijk helemaal niet zo gezond te zijn als dat er beweerd wordt. Het wordt zeer slijmerig en zuur in de maag waardoor de opname van voedingsstoffen minder wordt en het heeft heel veel kalk nodig om het minder zuur te maken. meer als er in zit, dus wordt het uit de botten gehaald... Hier een link:http://voeding.pilliewillie.nl/voeding-wat-is-er-mis-mee/melk1.php De kefirdrank bevat nog wel wat sporen van lactose na 24 uur staan. Wel veel minder dan in de melk voordat je de korrels erbij deed. Als je de drank daarna nog 1 of 2 dagen laat rusten dan is de lactose zo goed als verdwenen. Overigens kan je i.g.v. lactose intolerantie ook melk gebruiken waar je wel tegen kan. Naast koeienmelk heb je ook schapen-, geiten- en paardenmelk.Of plantaardige melk zoals sojamelk en kokosmelk.Overigens is sojamelk ook niet zo heel gezond zeker niet voor kinderen. Bedankt voor die link, ben de hele avond al aan het lezen daar. Nu is het niet helemaal nieuw, wist het een en ander al.Tijd terug wilde ik een spreekbeurt doen over 'verkeerd voedsel' .Blijkbaar was het een vreemd onderwerp, en toen ik vertelde dat suiker en vervangers van suiker erg ongezond waren had de docent al d'r bedenkingen.Toen kaartte ik aan dat melk ook erg ongezond was en het me erg leuk leek om er zelf meer van te leren en andere te waarschuwen keek ze me aan of ik niet helemaal 100% was Melk is een van de gezondste produkten die bestaan en moest mijn fantasie niet zo op hol laten gaan.... Nu ik dat verhaal lees vraag ik me af of deze docent niet per ongeluk aandelen heeft... Nah ja, motivatie weg dus heb ik het heel leuk zoals honderden anderen gehouden over hamsters Pff ik dwaal weer af Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
thea Geplaatst: 17 februari 2012 Geplaatst: 17 februari 2012 Zuurdesem brood van kefir is lekker en goed te maken.Het rijst goed maar tijd nemen voor rijzen wel 4/5 uur.Zachte kaas maken van kefir gaat als volgt kefir scheiden van korrels en dan gewone melk 40 graden maken,(kan je pink nog inhouden) dan de kefir er in even laten staan.in een kaasdoek op hangen 5 uur.Harde kaas dan is de temparatuur van de melk 70 graden.Zie www.chariot.au of dom kerif. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
appelvrouw Geplaatst: 17 februari 2012 Geplaatst: 17 februari 2012 Ja als jullie alle goed eigenschappen gaan opnoemen dan ga ik ook voor de bijl!Is er iemand die op de moestuindag voor mij kefir mee kan nemen? Zie mijn ruillijst op het ruilen voor de moestuindag topic.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Rantje Geplaatst: 17 februari 2012 Auteur Geplaatst: 17 februari 2012 Ik heb inmiddels al wat meer, wie had ik al beloofd? Stuur een klein beetje op en na een week heb je al best veel meer.Jorieke, hoe snel werd het bij jou meer? Is dat een goede start hoeveelheid?Voor opa heb ik ook en portie en voor een vriendje zouik wat bewaren maar ik kan dus wel al wat versturen, al is het maar een klein beetje! Ik dacht Geedee en Thessa, klopt dat? Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Jorieke123 Geplaatst: 17 februari 2012 Geplaatst: 17 februari 2012 Het groeit wel aardig, maar het is nog niet met 24 uur weer kefir geworden. Misschien is onze melk (van de Aldi) ook niet fantastisch voor deze bereiding? Ben blij als ik zelf lekker verse melk heb van een eigen koetje Ik heb weer geprobeerd om er zure room mee te maken, is me wel eens gelukt. Maar nu is het nog steeds normale room, ligt misschien ook aan de room zelf? (houdbare..) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
thea Geplaatst: 17 februari 2012 Geplaatst: 17 februari 2012 Je eigen koe melk koken volgende dag afromen en dit op sparen en in de diepvries .is er genoeg dan de zureroom maken.En dat zeefje een vaste koffie filterkan zo op de weckfles.O ja voor te starten van de kefirdrank heb je 35/40 gram kefirkorrels nodig. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
geedee Geplaatst: 18 februari 2012 Geplaatst: 18 februari 2012 Ik heb inmiddels al wat meer, wie had ik al beloofd? Stuur een klein beetje op en na een week heb je al best veel meer.Jorieke, hoe snel werd het bij jou meer? Is dat een goede start hoeveelheid?Voor opa heb ik ook en portie en voor een vriendje zouik wat bewaren maar ik kan dus wel al wat versturen, al is het maar een klein beetje! Ik dacht Geedee en Thessa, klopt dat? Ja klopt....maar ik wacht gerust tot moestuindag hoor.....dus als er anderen iets eerder gestuurd willen.... Quote
Dennis29 Geplaatst: 19 februari 2012 Geplaatst: 19 februari 2012 Ik denk dat ik ook maar ga beginnen met kefir. Bij het boek van Peter Bauwens krijg je een zakje waterkefir korrels, nu nog aan gewone kefir zien te komen... Quote
Rantje Geplaatst: 19 februari 2012 Auteur Geplaatst: 19 februari 2012 Ik kan wel wat sturen hoor Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
thea Geplaatst: 19 februari 2012 Geplaatst: 19 februari 2012 water kefir gewoon in het melk leggen klaar is kees.Wil je weer water kefir staat in het boekje van Peter. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Jorieke123 Geplaatst: 19 februari 2012 Geplaatst: 19 februari 2012 Ja, maar het groeit niet meer hard dan. Toch? Het werkt wel, maar groeit niet aan. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
thea Geplaatst: 19 februari 2012 Geplaatst: 19 februari 2012 Waterkefir groeit niet snel wel melk.Ook komt het van water kefir.De suikers en eiwitten is de aanbrenger van de groei. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Jorieke123 Geplaatst: 1 maart 2012 Geplaatst: 1 maart 2012 Ik heb net ricotta gemaakt met wat oudere (48 uur) kefir, en een halve liter melk. Appeltje eitje! Ook heb ik weer eens boter gemaakt, maar dat heeft dan weer niets te maken met de kefir. Maar ook leuk Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
thea Geplaatst: 1 maart 2012 Geplaatst: 1 maart 2012 Ja leuk he om je eigen producten te maken.Ga jij ook de room op sparen en dan karnemelk maken ,je krijgt dan wel heel veel boter. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Jorieke123 Geplaatst: 3 maart 2012 Geplaatst: 3 maart 2012 Volgende week ga ik eens een liter of 5 of meer halen bij de boer. Dan zal ik eens zien Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 9 maart 2012 Geplaatst: 9 maart 2012 @Rantje: Heb je al eens kaas gemaakt met de kefir? Zachte kaas dan... Ik al wel een paar keer, de kefir-kaas-cake (met noten en rozijnen) die ik er mee heb gemaakt smaakte zeer goed Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.