Geplaatst: 26 april 201312 j Wat betekent een proefstuk koken?? http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 26 april 201312 j Een proefstuk koken betekent (voor mij dus) dat je naar de regels van de kunst en het ontworpen recept een kleine hoeveelheid klaarmaakt zodat er goed geproeft kan worden, gekeken etc om te bekijken of het waard is om bvb gasten voor te zetten...of om een grote hoeveelheid van klaar te maken om bvb in te vriezen:)) De reden kan zijn dat het bvb een tijdrovend karwei is, de ingredienten moeilijk verkrijgbaar of erg duur etc.maar ook kan er tijdens het hele proces gekeken worden of een deel bvb een dag van te voren klaar gemaakt kan worden en men slecht op de dag waarop men het werkelijk benodigt, zoals bvb voor een etentje, men tijd bespaart doordat een bepaald gerecht met veel stappen al voor een groot deel klaar is... Ik heb vaak gasten hier en dat kan van een enkeling zijn tot een man of 8 die ik dan 2 of 3 weken in huis heb, dat betekent naast mijn gewone werk iedere morgen verschillende soorten brood bakken, eventeel gebak enz en in de avond dus een 2 of 3 gangen diner...ik kook nooit iets wat ik niet van te voren heb uitgeprobeerd maar mijn gasten krijgen ook geen enkele avond een herhaling ) MVG Danuta MVG Danuta
Geplaatst: 2 mei 201312 j Bedankt voor de uitleg. ... heb je een hotel of zo? http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 2 mei 201312 j Grijns...nee, slechts een grote familie en vriendenkring waarvan er nogal eens wat op vakantie komen hier, in de zomers hebben we de wandelaars, fietsers en doorreizers (naar Kroatië, Slovenië of Italië) of zonaanbidders en in de winter de skiers en de boarders ) Ik ben gewoon een kooknerd en verwen graag mijn gasten met goed eten MVG Danuta MVG Danuta
Geplaatst: 2 mei 201312 j Kervel is super in een frisse lentesoep met een groentenjulienne van prei (wit en groen) en groene selder en jonge erwtjes. Groentjulienne aanstoven, bouillon toevoegen, even laten koken en dan de in water gemixte kervel toevoegen. Nog even laten doorkoken (niet te lang, zodat de soep frisgroen blijft) en klaar...
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.