Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik heb een tijd terug een liter zuursel gemaakt. En die in porties van 10ml ingevroren. Als ik kaas maak, pak ik van die ijsklontjes, en daar zuurt ik de melk mee aan. 1 klontje op 1 liter melk.

Is dat eigenlijk wel de bedoeling? In mijn onduidelijke kaasboekje staat een enorm verhaal over doorenten enzo. Ze hebben het er over dat je 1 zo'n klontje gebruikt om weer een lading zuursel te enten op steriele melk, de dag voordat je kaas maakt. Maar dat is toch heel onhandig? Moet je plannen enzo Ben ik niet goed in.

Met de klontjes gaat het naar mijn mening goed, zure room wordt mooi, ook boter en kaas maken gaat goed. Al heb ik nu nog maar 2 kazen geproefd natuurlijk.

 

Iemand...?

Geplaatst:

Met de klontjes gaat het naar mijn mening goed, zure room wordt mooi, ook boter en kaas maken gaat goed. Al heb ik nu nog maar 2 kazen geproefd natuurlijk.

 

 

zuursel kan je ook maken van karnemelk en deze invriezen ,voor zure room en boter maken.

Als ik boter maak dan doe ik karnemelk bij de melk en dan één dag laten staan dan is het aangezuurd.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

  • 2 years later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...