appelvrouw Geplaatst: 7 juni 2012 Geplaatst: 7 juni 2012 Van de MTD kwam ik thuis met o.a. hertshoorn weegbree.Hoe/wanneer oogsten jullie deze plant en op welke manieren kan je hem bereiden? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Eva Geplaatst: 8 juni 2012 Geplaatst: 8 juni 2012 ik oogst het jonge blad en doe een klein beetje door de sla als ik daar zin in heb...hij smaakt wat bitter en daar ben ik geen fan van... Quote
Jorieke123 Geplaatst: 8 juni 2012 Geplaatst: 8 juni 2012 In het voorjaar kan je de planten bleken. Maar omdat die van mij allemaal kapot zijn gevroren afgelopen winter, heb ik dat niet uit kunnen proberen Zo groen vind ik ze ook wat bitter. Maar een paar blaadjes kunnen wel door de sla. Dit lees ik op Mergenmetz.nl: Toprestaurants willen zich onderscheiden en gebruiken - of is het alweer: gebruikten? - af en toe hertshoornweegbree. Het kan gekookt als ook rauw worden gegeten. Rauw smaakt het als gras, hoewel 'men' het een aromatische smaak (licht bitter, een beetje zurig en misschien wat zout) toekent. Maar ja, dat kan je van vrijwel alles zeggen. Gras dus.Een handje gemengd door een rauwkostsalade is misschien smakelijk en vooral origineel. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 8 juni 2012 Auteur Geplaatst: 8 juni 2012 Dat `wordt bleken dus Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
greetje Geplaatst: 20 november 2013 Geplaatst: 20 november 2013 bij mij staat er nog best een flink bosje hertshoornweegbreekan ik die nu nog plukken, drogen, invriezen of evt. gewoon koken of smoren en eten?????? Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
martin.b Geplaatst: 20 november 2013 Geplaatst: 20 november 2013 In het voorjaar kan je de planten bleken. Maar omdat die van mij allemaal kapot zijn gevroren afgelopen winter, heb ik dat niet uit kunnen proberen Zo groen vind ik ze ook wat bitter. Maar een paar blaadjes kunnen wel door de sla. Dit lees ik op Mergenmetz.nl: Toprestaurants willen zich onderscheiden en gebruiken - of is het alweer: gebruikten? - af en toe hertshoornweegbree. Het kan gekookt als ook rauw worden gegeten. Rauw smaakt het als gras, hoewel 'men' het een aromatische smaak (licht bitter, een beetje zurig en misschien wat zout) toekent. Maar ja, dat kan je van vrijwel alles zeggen. Gras dus.Een handje gemengd door een rauwkostsalade is misschien smakelijk en vooral origineel. Ik kan me hier niet in vindenik vind de smaak echt zeer verrassend en lekker.Maar misschien is dit persoonlijk, of afhankelijk van het soort of grondsoort? Ik heb deze soort Eigenlijk moet ik zeggen ik HAD deze, want de kippen vinden het ook geweldig en er is helemaal niks meer terug te vinden Ik ga ze binnenkort (a.s. weekend) opnieuw zaaien in de broeibak, en hoop dat ik over een week of 10 weer iets ervan kan eten Quote
HuubvG Geplaatst: 21 november 2013 Geplaatst: 21 november 2013 Hier nog zo een. Absoluut niks gras. Misschien te lang doorgegroeid blad dat al draden heeft. Dat is stug en donkergroen en heeft een sterke nasmaak. Het kan ook te lang onderweg zijn geweest waardoor het niet meer fris smaakt. De jonge lichtgroene zachte blaadjes van hooguit 7, 8 cm zijn goed van smaak, mals en niks gras. Van mijn 4 planten die aan de muur hangen, kan ik nog van een 1 een beetje eten, de rest is in bloei, de groei is eruit. Lekkerste vind ik ze in voorjaar en zomer. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.