Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Ook ik ben erg geïnteresseerd! Zo apart, en benieuwd naar de smaak!

Geplaatst:

Ik denk dat je een wachtrij krijgt voor de zaadjes, @woldistel ! Wat een prachtige pompoen, en ook ik ben benieuwd naar de smaak!

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Geplaatst:

Bij Vreeken kan je je inschrijven dan krijg je bericht als de zaden voorradig zijn. De Fransen gaan ook proberen de zaden te vinden. En voor wie er in Amerika kan bestellen:

Doe dat bijvoorbeeld bij Rare Seeds

aangepast door appelvrouw

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Op 20-11-2025 om 20:03, Tanja65 zei:

Ja klopt @Dahli , die van mij zat ook in de volle grond. Zelfs vlak bij een voormalige composthoop, dat heeft ongetwijfeld ook nog uitgemaakt.

Pompoen houden van voeding/bemesting. Hier groeien ze ook op goed bemeste grond. Anders geen grote pompoenen

Geplaatst:
On 12/7/2025 at 11:38 PM, appelvrouw said:

Had je een goede opbrengst en waar heb je de zaden gekocht is de vraag?

Zaden kwamen bij Deaflora in Duitsland vandaan.

Pompoenen zitten bij mij vaak een beetje in het verdomhoekje, omdat ze vaak als laatste voorgekweekte planten de tuin in gaan en ik dan weer geen plek over heb. Deze stond midden op het aspergebed. Heeft ook weinig extra mest of water gehad.

Ik had 4 vruchten, waarvan er eentje te vroeg van de plant raakte. De twee die er nu nog over zijn laat ik eerst weer tot oranje afrijpen op de vensterbank.

Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.

Geplaatst:

4 vruchten aan 1 plant? Dan groeit tie goed

You can bury a lot of troubles by digging in the dirt

Geplaatst:

Wat hebben die vele soorten pompoenen!

Geplaatst:

Net even bij Ton voorbij gelopen, er staat een groen kaartje in het schap dus ze zijn in iedergeval door hun weer besteld 😅Nu wachten tot ze er daadwerkelijk zijn

You can bury a lot of troubles by digging in the dirt

  • 2 weken later...
Geplaatst:

Helaas zijn de twee GGA exemplaren die ik verder binnen liet rijpen, gaan schimmelen bij de steelaanzet, voordat ze oranje zijn.

IMG_20251220_102139901_PORTRAIT~2.jpg

Ik had ze waarschijnlijk net te vroeg geoogst omdat er wat vorst voorspeld werd.

IMG_20251220_102803701_PORTRAIT.jpg

Jammer, maar dan nu maar een kopje kleiner gemaakt. Helaas het deel met het meeste vruchtvlees eraf moeten snijden.

Ze zijn inderdaad lichtgroen. Neigt naar snertgroen met gele mosterd.

Ik ga ze net als die donkergroene eerst in de oven garen.

Ook nog een Thelma Sanders' sweet potato squash doormidden gesneden.

Dat is ook wel een blijver, denk ik. Ongeveer 10 vruchten aan 1 plant. Smaak ga ik straks testen.

IMG_20251220_103203890_PORTRAIT.jpg

aangepast door woldistel

Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.

Geplaatst:
10 minuten geleden, woldistel zei:

GGA exemplaren

Zijn die verder nog te eten? Ik had er een waarbij de onderkant aan het lekken was, gelijk weggegooid.

Wat knap van de Thelma Sanders, 10 aan 1 plant. Stond hij in de volle grond?

Geplaatst:
32 minutes ago, Petrasmoestuin said:

Zijn die verder nog te eten?

Ga ik wel vanuit. Ruim weggesneden en de rest van het vruchtvlees is gewoon stevig en ruikt goed.

Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.

Geplaatst:

Zoals al vernoemd bij Baker street’s Rare Seeds verkopen ze deze soort ook.

De recensies op hun website zijn meestal lovend vooral over de smaak.

Dit is hun eigen tekst bij de zaden:

Cucurbita moschata). To find this variety in its native land, you'd have to trek to the remote mountainside of Guatemala. The good news: You can still be a botanical explorer by creating a home in your backyard for this exotic green-fleshed pumpkin. The flavor will blow you away! Eaten raw, there's tropical fruity hints even described as papaya or banana. Cooked, its flesh is dark, as sweet as chocolate, and needs no enhancement. We've been looking for this pumpkin for years and have finally sourced seed that can produce in northern backyards. 

  • 125 days to maturity

  • 6-8 hours of full sun

  • Sprouts in 5-10 days

  • Seed Depth: 1/2-1”

  • Plant Spacing: 18-36"

  • Ideal Temperature: 70-95 F

  • Frost Hardy: No

Voor iedereen die de zaden heeft gekocht voor aankomend jaar: het is leuk en leerzaam om de reviews uit Amerika te lezen. En je leert nog wat meer over de groei van deze flinke plant:

Reviews van de GGA!

aangepast door appelvrouw

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur
20 minuten geleden, appelvrouw zei:

het is leuk en leerzaam om de reviews uit Amerika te lezen. En je leert nog wat meer over de groei van deze flinke plant:

Zeker interessant om te lezen, dank voor de link @appelvrouw ! Dit wordt dus net zo’n joekel als de vijgenbladpompoen, ook met late rijping. Dan gaat hij hier in de voortuin op het Zuiden daar kan hij mooi alle kanten op, slingerend door het tuinhek.

Geplaatst:
2 uren geleden, appelvrouw zei:

leuk en leerzaam om de reviews uit Amerika te lezen.

Erg interessant om te lezen @appelvrouw Dank je voor de link.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.