Jump to content

Martijn

Members
 • Posts

  160
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Berkelland

Recent Profile Visitors

586 profile views
 1. Afgelopen weekend 2 chocoladeranken gekocht. Binnenkort wil ik een pergola maken waaronder de bijenkasten komen te staan. Deze pergola wil ik laten begroeien met deze klimmer. Akebia quinata, in het nederlands chocoladerank genoemd, is een fors opgaande halfwintergroene klimplant met een breedgespreide groeiwijze. De bladeren zijn samengesteld, vijftallig en handvormig, de deelblaadjes zijn eirond, leerachtig en donkergroen tot blauwgroen gekleurd. Deze chocoladewingerd bloeit in april en mei met kastanjerode tot chocoladekleurige, aangenaam geurende bloempjes in hangende trosjes, later gevolgd door opvallende augurkachtige violetpaarse vruchten. Akebia quinata houdt van een standplaats in de halfschaduw, volle zon kan ook; mits de bodem voldoende vochtig is en de plant met zijn voeten in de schaduw staat. De plant is verder goed winterhard en eens gevestigd ook redelijk droogte tolerant
 2. Mooie opbrengst 🎃
 3. Eindelijk mijn eigen Nashiperen aan het oogsten. Op de foto's staan de Nijiseiki. Smaken heerlijk. De Tama is reeds op. Deze smaakten ook prima. Deze week de Hosui vervangen voor een Shinko. De Hosui wilde niet groeien.
 4. Martijn

  Pawpaw

  De beste Pawpaws haal je in Nijverdal bij Country Winery. De specialist in Nederland voor normale prijzen. 30/35 euro per plant.
 5. Martijn

  Pawpaw

  Ik bemest mijn fruitbomen aan het eind van het jaar met verteerde stalmest. Ook de Pawpaws krijgen een goede hoeveelheid.
 6. Martijn

  Pawpaw

  Appelvrouw, Ik heb vorig jaar ook een oud wit laken gebruikt in de warme periode. Werkt prima.
 7. Martijn

  Pawpaw

  Ik lees de reacties nu pas. Inderdaad heb ik de stammen van de jonge bomen niet beschermd tegen de zon. Ik ben eerder bang voor verbranding van de bladeren dan de stam. Alleen vorig jaar een late aanplant in Juni bescherm in de hete weken tegen de zon. De bomen groeien dit jaar goed. Allemaal nieuwe scheuten erop van 20 tot 25 cm. Rondom de stammen heb ik de bodem voorzien van compost en houdt ik deze vrij van begroeiing. Gelet op de foto mag ik wel weer aan het werk. De bomen staat op 3 meter in de rij. Zodoende hebben ze voldoende ruimte om te groeien. Mocht dit te ruim zijn kan ik er nog altijd zelf opgekeekte pawpaws tussen gaan zetten.
 8. Martijn

  Pawpaw

  Ook de Halvin die ik in maart geplaatst heb heeft er zin in.
 9. Martijn

  Pawpaw

  Helaas dit jaar nog geen vruchten maar wel lekker aan het groeien. 7 op de rij.
 10. Martijn

  Pawpaw

  https://www.marktplaats.nl/a/tuin-en-terras/planten-tuinplanten/m1697105843-pawpaw-planten-dubbel-geent.html?previousPage=home
 11. De eerste bessen van de Canadeze rassen heb ik vandaag gegeten. Waren prima te eten. Veel zoeter dan vorig jaar.
 12. Een struik die niet winterhard is en bijna elke winter kapotvriest is niet geschikt voor Nederland. Snel afscheid van nemen en wat nieuws neerzetten.
 13. Roundup Natural Kant & klaar spray - Onkruid- en mosbestrijder - Welkoop Het is wel de oplossing voor dit probleem.
 14. Afgelopen najaar bij mijn moeder geplant als verlaat Moederdagcadeau.
×
×
 • Create New...