Jump to content

Martijn

Members
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Berkelland

Recent Profile Visitors

453 profile views
 1. Martijn

  Pawpaw

  Pawpaw voorgekiemd in een glazenpot met vochtig zaagsel. Nu in potjes geplaatst.
 2. Martijn

  Mojo Berry

  Bij mij zit er niet veel leven meer in na die 14 graden vorst van vorige maand. Mocht die het overleven gaat hij er alsnog uit komende herst. Kan op die plek mooi wat anders staan.
 3. Diverse kenmerken heeft de Pluot ® dan ook met de Japanse pruim gemeen, waaronder ook het zeer vroege bloeitijdstip, waardoor er onder Nederlandse omstandigheden een grote kans bestaat op schade door nachtvorst. De meeste Pluot-rassen moeten voor een goede vruchtzetting worden bestoven door een gelijk bloeiende Japanse pruim of door een ander Pluot-ras. Net als bij de Japanse pruimen zijn de bloesems niet erg aantrekkelijk voor bijen en hommels. Pluot ® (fruitlent.nl)
 4. Terras reinigen met schoonmaakazijn - MBI De Steenmeesters Schoonmaakazijn is niet zo'n lekker goedje in het milieu.
 5. Glyfosaat - Wikipedia Op braak liggende terreinen met kweek of zevenblad is dit wel de oplossing om het schoon te krijgen. Mits goed en volgens de dossering toegepast. Kwam in een oud tuinblad van eind jaren 90 nog een advertentie tegen van dit middel. Destijds werd het met de gieter aangebracht. Het is zodoende ook niet gek dat door verkeerd gebruik het middel verboden is door particulieren te gebruiken.
 6. De sterhyancint is geen succes geworden maar de krokus gaat als een dolle. Nog een paar dagen en het gazon is helemaal paars.
 7. Zelf zou ik ook niet voor een stier of os kiezen. Beginnen met een fleckviehvaarskalf en deze met 2 jaar laten slachten. Deze wegen dan rond de 350 kg geslacht.
 8. Is fleckvieh geen ras dat bij jullie past. In Nederland zijn genoeg melkveebedrijven die dit Duitse dubbeldoelras melken. Overtollige vaarskalveren genoeg.
 9. Deze groeien nog volop. Kunnen inderdaad erg breed worden. Bij mijn vorige huis was de boom ook 15 meter in de breedte
 10. Martijn

  Pawpaw

  ACpronk. Shenandoah is een ras die een ras die over een langere periode rijpe vruchten geeft. Zodoende staat dit ras bij alle periodes wanneer je rijpe vruchten kunt verwachten.
 11. Martijn

  Nouja zeg Vreeken

  Na een mail waar de bestelling bleef kreeg ik als antwoordt dat het van de zomer/nazomer zou worden. De bestelling maar geannuleerd. De eerste indruk is dus 👎
 12. Martijn

  Pawpaw

  Ik heb zelf ook wel Peterson Pawpaws aangeplant. Verschillende rassen aanplanten is al een vorm van risico spreiding. De latere rassen zoals Wabash, Susquehanna en Potomac loop je meer risico dan vroegere rassen. Zodoende heb ik nu voor Halvin gekozen. Schijnt 3 weken vroeger rijp te worden dan gemiddeld. Mocht er één helemaal tegenvallen kan ik hem altijd nog omenten naar een ras die wel bevalt.
 13. Martijn

  Pawpaw

  De website wel eens bekeken. De meeste rassen zijn ook bij Countrywinery Beschikbaar. Zelf ook een Atwood staan. Het is maar de vraag of alle Petersonrassen in Nederland rijp worden of er niet afwaaien.
 14. Martijn

  Pawpaw

  http://www.countrywinery.nl/ Bel ☎️ even met Hans welke rassen hij beschikbaar heeft. Prijzen zijn 👌

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...