Jump to content

Martijn

Members
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

About Martijn

Personal Information

 • LOCATION
  Berkelland

Recent Profile Visitors

363 profile views
 1. Martijn

  Pawpaw

  ACpronk. Shenandoah is een ras die een ras die over een langere periode rijpe vruchten geeft. Zodoende staat dit ras bij alle periodes wanneer je rijpe vruchten kunt verwachten.
 2. Martijn

  Nouja zeg Vreeken

  Na een mail waar de bestelling bleef kreeg ik als antwoordt dat het van de zomer/nazomer zou worden. De bestelling maar geannuleerd. De eerste indruk is dus 👎
 3. Martijn

  Pawpaw

  Ik heb zelf ook wel Peterson Pawpaws aangeplant. Verschillende rassen aanplanten is al een vorm van risico spreiding. De latere rassen zoals Wabash, Susquehanna en Potomac loop je meer risico dan vroegere rassen. Zodoende heb ik nu voor Halvin gekozen. Schijnt 3 weken vroeger rijp te worden dan gemiddeld. Mocht er ÊÊn helemaal tegenvallen kan ik hem altijd nog omenten naar een ras die wel bevalt.
 4. Martijn

  Pawpaw

  De website wel eens bekeken. De meeste rassen zijn ook bij Countrywinery Beschikbaar. Zelf ook een Atwood staan. Het is maar de vraag of alle Petersonrassen in Nederland rijp worden of er niet afwaaien.
 5. Martijn

  Pawpaw

  http://www.countrywinery.nl/ Bel ☎ī¸ even met Hans welke rassen hij beschikbaar heeft. Prijzen zijn 👌
 6. Martijn

  Pawpaw

  Vandaag kon ik de weerstand niet weerstaan. Toegegeven aan mijn verslaving 😉. Pawpaw nummer 8 gekocht een Halvin. Mooie plant van ongeveer 1,5 meter hoog.
 7. Als boerenzoon en liefhebber van eetbaar fruit heb ik ook mijn bedenkingen voor de hele voedselbosbeweging. Dit begint haast op een religie te lijken met Wouter van Eck als voorganger. Afgelopen winter ook een voorlichtingsbijeenkomst van hem bijgewoond. Hij vertelt dat je na het aanplanten niet meer dan 2 uur per jaar per hectare aan onderhoud hoeft te besteden. Het is alleen maar oogsten. Het erge aan het hele verhaal is nog dat cursisten van hem denken de wijsheid in pacht te hebben en dat je alle problemen oplost met smeerwortel. De groene droom van veel aangeplante voedselbossen zal weinig terecht komen. Als je er niks aan doet heb je in ieder geval nog een bos.
 8. James Grieve heeft dezelfde eigenschappen die je noemt. Lekkere appel 🍏
 9. Doordat ik mij meer ben gaan verdiepen in voedselbosplanten kom ik steeds de olijfwilg tegen. Op de website van Vreeken kom ik meerdere rassen tegen: Planten en Schimmels - Fruit (vreeken.nl) Ook kom ik op Youtube Olijfwilg + Kalkoen = ?? - YouTube een leuk fimpje tegen over de olijfwilg vol bessen. Hoe zijn jullie ervaringen met eetbare olijfwilg?
 10. Simon, een keer gaan buurten bij de Zoeterwei. Ze hebben veel aanbod. Fruit-kaki (kwekerijdezoetewei.be)
 11. Ben de laatste tijd veel op zoek naar informatie over voedselbossen en etc. De Kornoelje had nog nooit mijn aandacht getrokken. In voedselbossen wordt deze vaak toegepast. Op deze website: Planten en Schimmels - Fruit (vreeken.nl) zag ik veel verschillende rassen staan. Wie heeft er ervaring met Kornoelje en welke rassen hebben jullie voorkeur?.
 12. Ik had van mijn leverancier/kwekerij begrepen dat door de populariteit van voedselbossen de vraag erg is gestegen. Ook door conona zoeken mensen het verteer bij huis en wordt er veel aangeplant. Hierdoor kunnen de kwekers de oplopende vraag nauwelijks aan. In de voorverkoop zijn de meeste kwekers al uitverkocht. Zodoende kun je alleen nog kopen wat er bij de handelaar/kwekerij aanwezig is. Nalevering zal er dit jaar niet zijn.
 13. ÉÊn sperwer. Ook een mooie rover 😉 Deze zat vorig jaar onder de veranda vast.
 14. Leningrajski velikan (fajntim.si)

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...