Geplaatst: 25 juni25 Jun Even een hulpvraag, ik heb twee potten rabarbercheong gemaakt, ik denk circa maand geleden. De suiker is super mooi opgelost, maar nu ruiken beide potten enorm sterk naar alcohol. Ik snap niet helemaal wat ik fout heb gedaan in deze? Heeft iemand wel eens cheong gemaakt of iemand die kan verklaren hoe de alcohol ontstaan is? Zou het zonde vinden om nu weg te moeten gooien... Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/
Geplaatst: 26 juni26 Jun Ik denk dat door de fermentatie (gisting in dit geval) omzetting van suikers naar alcohol heeft plaatsgevonden. Staat het in de ijskast of daarbuiten? Met de hoge temperaturen van de afgelopen tijd kan zo’n proces snel gaan. Leuke manier trouwens om siroop te maken!
Geplaatst: 26 juni26 Jun Auteur Buiten de koelkast, ging me juist om het fermenteren, maar is nu dus te ver? 😄Dan ga ik de siroop langzaam koken om wat alcohol te verdampen en kijken of het nog lekker is daarna. Of is er een andere manier om van de alcohol af te komen? Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/
Geplaatst: 27 juni27 Jun 15 uren geleden, MSDG zei:andere manier om van de alcohol af te komenOpdrinken?( sorry kon het niet laten)Maar alle gekheid op een stokje, lijkt me ook lollig om te proberen. Met rietsuiker bijvoorbeeld. Zou het ook gaan met rabarber uit de vriezer? 27 juni27 Jun aangepast door appelvrouw We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 27 juni27 Jun Ik las ergens dat het met heel veel fruit en groenten kan. En dat de soort suiker die je gebruikt vanzelfsprekend deels de smaak bepaalt. Appel en kaneel zou bijvoorbeeld ook een mogelijkheid zijn. Ik moet dan meteen aan palmbloesemsuiker bij de appel en kaneel denken. Lijkt me een lekker herfstig siroopje worden 😃. Dat ga ik eens proberen. Dan wel met een deel palmbloesemsuiker gecombineerd met bruine of rietsuiker.Wat groente betreft lijkt venkel me lekker, in dat geval wel met neutrale suiker. 27 juni27 Jun aangepast door Dahli
Geplaatst: 27 juni27 Jun Auteur Maar kan ik de alcohol uit de siroop krijgen of moet ik de likeur maar gewoon gaan nuttigen? 🤣 Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.