Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Ingelegde Rode Bieten

Featured Replies

Geplaatst:

INGELEGDE RODE BIETEN

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Bereiding: 1,5 uur

Rusttijd: 4 weken

Houdbaarheid: 12 maanden

 

Ingredienten:

(voor 2 glazen potten van ½ liter met schroefdeksel)

 

750 g kleine rode bieten

100 g ui

1 aromatische appel

2 onbespoten sinaasappelsap

200 ml rode wijn azijn

20 g zout

1 el suiker

1 tl peperkorrels

1 tl pimentkorrels of 2 kruidnagels

¼ kaneelstokje

1 laurierblaadje

 

1.

Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius (hete luchtoven op 160 gr). Was de rode bieten zorgvuldig, snijd wortels en steeltjes tot op 2 cm af en wikkel elke biet apart in aluminiumfolie. Laat ze op een bakplaat in de oven in 45-60 minuten zacht en gaar worden. Voel met een rolladepen (of sateprikker) of ze gaar zijn.

 

2.

Pel de uien en snijd ze in ringen. Was de appel, snijd hem in vier stukken, maak hem schoon en snijd hem dan in plakken.

 

3.

Schil de grote rode bieten en snijd ze in plakken, leg ze afwisselend met de kleinere, ongeschilde bieten, de appel en de uit in de gesteriliseerde glazen potten. Was de sinaasappels, schil de helft dun (om schilletjes toe te voegen????), pers ze uit en vul dit sap met water aan tot 400 ml. Breng aan de kook met azijn, zout, suiker en specerijen.

Vul de glazen tot de rand met de kokend hete vloeistof en sluit ze onmiddellijk. Laat 4 weken lang op een koele en donkere plaats trekken.

 

Variant:

Respecteer altijd de verhoudingen tussen de suiker, het zout, de azijn en het water zoals in de recepten beschreven, omdat anders de houdbaarheid zou kunnen veranderen. U kunt echter wel experimenteren met de keuze van de kruiden en specerijen. Gebruikelijk zijn bijvoorbeeld: Dille, daragon, munt, rozemarijn, bonenkruid, mosterdzaad, koriander, komijn, piment, venkelzaadjes peper en ook mierikswortel en gember.

Geplaatst:

lijkt me erg lekker...heb nog bieten zat dus

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Lekker! vandaag heb ik ruim 1 kilo bieten ingemaakt, en ik had 3 potten van een halve liter. Dit zou dus 2 potten kunnen geven. Ik kreeg de tip de bieten e.d. nog even 1 minuut mee te verwarmen in het sap, dat zou het vacuüm positief beïnvloeden..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Goeie tip

 

Nu ik het nalees is me in het recept het gedeelte met de sinaasappels wel wat onduidelijk... Je moet de helft dun schillen... waarom?? Vandaar ook het stukje tussen haakjes...

Want kan nergens in het recept terugvinden wat er dan met die dungeschilde sinaasappelschillen moet gebeuren...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.