Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Mezen vreten de mirabellen terwijl je ernaast staat...


Kruidje

Recommended Posts

Dit is echt te gek. Bij mijn vriendin vreten de mezen de halfrijpe mirabellen uit de boom terwijl we ernaast staan te buurten. Brutaal zeg!

 

Het lijkt wel dat ze niet genoeg te eten kunnen vinden. Ze zouden toch insekten moeten eten in deze tijd van het jaar?

 

Zijn ze vergeten hoe ze zelf eten moeten zoeken of is er gewoon niet zo veel? Ik bedoel: er zijn er tegenwoordig natuurlijk een hoop tuinen waar niets in bloeit en waar alles wordt doodgespoten wat zijn kop opsteekt.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Link to comment
Share on other sites

Door de regen en late vorst is er inderdaad niet zoveel te eten in de tuinen. Het gekke is dat hier vrijwel geen wespen zijn. Een groot gezin mussen komt iedere dag enkele keren in mijn kas muggen en vliegen vangen. Mijn gele en rode kruisbessen waren in een nacht opgegeten door de kauwtjes(denk ik) Het was anders niet niks..de struiken hingen behoorlijk vol.In een nacht was alles weg, zelfs geen halve kruisbes te vinden

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Ik denk niet dat mezen de boosdoeners zijn want zover ik weet vreten die geen vers fruit en zoeken ze alleen maar naar insecten in de boom. De echte boosdoeners zijn waarschijnlijk spreeuwen, merels en kauwtjes die 's morgens als het licht wordt hun buikje komen vol vreten en daardoor niet zo opvallen.

Als ik teveel bessen heb , zoals dit jaar , laat ik die aan de struiken hangen voor de vogels. Ze blijven nog vrij lang hangen omdat de voorkeur van de beestjes uit gaat naar de kersen van de buurman . Zodra de laatste kers uit de boom is zijn mijn bessen aan de beurt en die zijn dan , net zoals bij appelvrouw , in notime verdwenen.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Ik stond er toch echt naast en ik ben ervan overtuigd dat er happen uit de mirabel gingen! De mezen zaten een meter van ons vandaan te eten. Bleef alleen de pit nog hangen... Heel raar. Ik zal het nog eens in de gaten houden als ik er weer ben. Misschien heb ik het toch mis.

 

Bij mij springen de grashoppers door de tuin en er vliegt en kruipt van alles rond. Het is wel zo dat ik nog maar een wesp heb gezien. De mezen zijn ook ergens anders gaan eten. Ik zie hier de laatste tijd alleen duiven en merels.

 

Dus appelvrouw: Je moet een kersenboom planten bij je bessen waar je niet van plan bent om teveel van te oogsten. Of een grote planten en heel wat jaren wachten... Ik ken mensen waar ik vroeger woonde die oogsten de onderste 2-3 m zelf en laten de bovenste 10 m voor de vogels. Daar in de buurt zit zo veel fruit dat de bessen blijven hangen voor degene die ze geplant heeft.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...